GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prošli tjedan izdano 22 posto manje računa nego lani, iznos smanjen 18 posto

Prošli tjedan izdano 22 posto manje računa nego lani, iznos smanjen 18 posto
POTROŠNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2020 / 19:44
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U svim djelatnostima iz sustava fiskalizacije u prošlom je tjednu u odnosu na usporedivi tjedan prošle godine broj računa smanjen za 22 posto, a njihov iznos za 18 posto, pokazuju najnoviji podaci Porezne uprave.

U razdoblju od 20. do 26. srpnja ove godine u svim djelatnostima izdano je 44,4 milijuna računa, što je za 22 posto manje nego u usporedivom lanjskom tjednu.

Ukupna vrijednost računa u proteklom je tjednu dosegnula 4,22 milijarde kuna, što je za 18 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

U trgovini je broj računa pao za 19 posto, na 26,07 milijuna, a iznos računa za 9 posto, na 2,72 milijardi kuna.

Istodobno, u ugostiteljstvu i turizmu izdano je 29 posto manje računa, ukupno njih 8,76 milijuna, a iznos je smanjen za 37 posto, na 796 milijuna kuna.

Rast broja računa na tjednoj razini za jedan posto, iznos ostao isti

U odnosu na prethodni tjedan, odnosno na razdoblje od 13. do 19. srpnja 2020. godine, broj fiskaliziranih računa u svim djelatnostima prošloga tjedna je porastao za jedan posto, dok je iznos ostao isti.

Pritom je u trgovini broj računa ostao isti, a iznos je smanjen za 2 posto, dok je u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane vidljiv rast broja računa od 5 posto, a iznosa za 12 posto.

Od početka korona-krize vrijednost računa manja 19 posto

Od početka koronakrize u Hrvatskoj, u razdoblju od 24. veljače do 26. srpnja ove godine broj fiskaliziranih računa smanjen je za 29 posto, a njihov iznos za 19 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Ove godine, naime, u tom je razdoblju izdano 733,5 milijuna računa, čija vrijednost doseže 67,8 milijarde kuna.

U djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala na godišnjoj je razini broj računa smanjen za 23 posto, na 461,16 milijuna, dok je njihova vrijednost na godišnjoj razini pala 11 posto, na 49,25 milijardi kuna.

U djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane broj fiskaliziranih računa smanjen je za 47 posto, na 89,5 milijuna, dok je vrijednost računa manja za 55 posto te iznosi 5,6 milijardi kuna.

Tagovi: izdani računi, računi, potrošnja, fiskalizacija
PROČITAJ I OVO
Srbija trenutno ima 13,5 milijardi evra deviznih rezervi
REZERVE
Srbija trenutno ima 13,5 milijardi evra deviznih rezervi
BEOGRAD - Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju jula, iznosile 13,5 milijardi evra, što obezbeđuje pokrivenost novčane mase M1 od 144 odsto i šest meseci uvoza robe i usluga, dvostruko više od standarda kojim se utvrđuje adekvatan nivo pokrivenosti uvoza robe i usluga deviznim rezervama, saopštila je centralna banka.
Slovenija se prijavila za program SURE EU-a za zaštitu radnih mjesta
RADNA MJESTA
Slovenija se prijavila za program SURE EU-a za zaštitu radnih mjesta
LJUBLJANA - Slovenska vlada aplicirala je za financijsku potporu iz europskih sredstava preko instrumenta SURE Slovenija za programe zaštite radnih mjesta ukupno ocijenjene na 1,1 milijardu eura.
Monti imenovan voditeljem paneuropskog panela o odgovoru na koronavirus
KADROVI
Monti imenovan voditeljem paneuropskog panela o odgovoru na koronavirus

ŽENEVA - Bivši talijanski premijer Mario Monti imenovan je na čelo paneuropskog povjerenstva koje će preispitati kako su zdravstveni sustavi različitih zemalja reagirali na pandemiju koronavirusa.

Oštar pad broja zaposlenih u Velikoj Britaniji
TRŽIŠTE RADA
Oštar pad broja zaposlenih u Velikoj Britaniji
LONDON - Broj zaposlenih u Velikoj Britaniji pao je u drugom tromjesečju zbog koronakrize najsnažnije u deset godina, pokazuju u utorak objavljeni podaci statističkog ureda ONS-a.
U Njemačkoj je useljavanje radnika sa zapadnog Balkana imalo pozitivni učinak
TRŽIŠTE RADA
U Njemačkoj je useljavanje radnika sa zapadnog Balkana imalo pozitivni učinak
BERLIN - Useljavanje radnika sa zapadnog Balkana pozitivno je utjecalo na njemačko tržište rada, pokazuje studija Instituta za istraživanje tržišta rada u Nuernbergu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE