GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosječne plaće u regiji najveće u Sloveniji, a najmanje u Sjevernoj Makedoniji

Prosječne plaće u regiji najveće u Sloveniji, a najmanje u Sjevernoj Makedoniji
REGIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2019 / 12:30
Autor: SEEbiz / Anadolija
ZAGREB - Najveća prosječna plaća isplaćena u regionu za svibanj ove godine bila je u Sloveniji 1.113,88 eura, a najmanja u Sjevernoj Makedoniji 413,67 eura.

Proječna plaća u Hrvatskoj bila je 886,92 eura, u Crnoj Gori u lipnju prosječna plaća je bila 516 eura, dok je prosječna svibanjska plaća u Bosni i Hercegovini iznosila 472,88 eura, a u Srbiji 470,64 eura.

Interesantno je da iako je prosječna plaća u Sloveniji u svibnju iznosila 1.113,88 eura, ona je bila nominalno manja za 0,1 posto, a realno za jedan posto u odnosu na mjesec ranije, travanj.

Istovremeno, prosječna plaća za svibanj u Sloveniji ove godine nominalno je veća za 3,4 posto, a realno za dva posto u odnosu na isti period prošle godine.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za svibanj 2019. iznosila je 6.476 kuna, što je nominalno više za 0,7 posto, a realno za 0,1 posto u odnosu na mjesec ranije, travanj.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) za lipanj u Crnoj Gori iznosila je 516 eura.

Prosječna (neto) zarada u junu 2019. godine u odnosu na maj 2019. godine zabilježila je rast od 0,6 posto, dok je prosječna (neto) zarada u junu 2019. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od jedan posto.

Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u lipnju 2019. godine u odnosu na svibanj 2019. godine zabilježile pad od 0,7 posto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile rast od 1,3 posto.

U Bosni i Hercegovini prosječna plaća za svibanj ove godine iznosila je 926 KM.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) za svibanj u Srbiji iznosila je 55.380 dinara.

Neto zarada u periodu od početka godine do svibnja, u odnosu na isti period prošle godine, porasla je 9,9 posto nominalno i realno 7,2 posto.

U usporedbi sa istim mjesecom prethodne godine prosječna neto zarada nominalno je veća za 9,9 posto, a realno za 7,5 posto.

Prosječna plaća isplaćena u Sjevernoj Makedoniji za svibanj iznosila je 25.270 denara.

Tagovi: prosječne plaće, prosečne plate, prosečne zarade
PROČITAJ I OVO
Lipa: Beskamatni zajmovi lokalnoj upravi pogrešna mjera
STAVOVI
Lipa: Beskamatni zajmovi lokalnoj upravi pogrešna mjera
ZAGREB - Lipin panel stručnjaka smatra pogrešnom mjeru Vlade RH kojom se jedinicama lokalne i regionalne samouprave (JLRS) omogućuju beskamatno zaduživanje kod Ministarstva financija, jer će za sobom povući niz negativnih efekata.
Javni dug Srbije u februaru 49,1 odsto BDP-a
ZADUŽENOST
Javni dug Srbije u februaru 49,1 odsto BDP-a
BEOGRAD - Udeo javnog duga u bruto domaćem proizvodu Srbije u februaru 2020. iznosi 49,1 odsto, što je povećanje za 0,2 odsto u odnosu na januar ove godine kada je iznosio 48,9 odsto, podaci su koje je danas objavilo Ministarstvo finansija.
Zašto usred ekonomske krize u Koreji i Japanu nezaposlenost ne raste?
TRŽIŠTE RADA
Zašto usred ekonomske krize u Koreji i Japanu nezaposlenost ne raste?
SEUL, TOKIO –  I dok je usred krize rast nezaposlenosti česta pojava u zapadnim ekonomijama, zbog smanjenog zapošljavanja i pojačanog otpuštanja u poduzećima, Japan i Koreja imaju drugačija kulturološka obilježja.
DIHK: Njemačka ekonomija treba još jedan paket poticaja
POTICAJI
DIHK: Njemačka ekonomija treba još jedan paket poticaja
BERLIN - Njemačko gospodarstvo treba još jedan paket poticaja kako bi prebrodilo krizu koju je prouzročila pandemija koronavirusa, poručilo je vladi udruženje industrijske i trgovinske komore (DIHK).
Zalihe industrijskih proizvoda pale su i na mjesečnoj i na godišnjoj razini
TREND
Zalihe industrijskih proizvoda pale su i na mjesečnoj i na godišnjoj razini
ZAGREB - Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima bile su u veljači 2,7 posto manje u odnosu na prethodni mjesec, dok su na godišnjoj razini smanjene za 6,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE