GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosječna neto plaća za rujan 6.747 kuna

Prosječna neto plaća za rujan 6.747 kuna
ZARADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2020 / 12:35
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za rujan je iznosila 6.747 kuna, što je realno 0,4 posto niže u odnosu na kolovoz, a u odnosu na lanjski rujan više za 3,4 posto, objavio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

Nominalno je prosječna neto plaća za rujan bila 0,4 posto viša nego za kolovoz, dok je na godišnjoj razini nominalni rast bio isti kao realni odnosno iznosio je 3,4 posto.

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za rujan isplaćena je u proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, u iznosu od 10.175 kuna.

Najniža je, pak, isplaćena u zaštitnim i istražnim djelatnostima, gdje je prosjek iznosio 4.370 kuna.

Po podacima DZS-a, medijalna neto plaća za rujan iznosila je 5.757 kuna, što znači da je polovina zaposlenih imala manju, a polovina veću plaću od tog iznosa.

Prosječna bruto plaća za rujan 9.179 kuna

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za rujan iznosila je 9.179 kuna, što je nominalno niže za 0,1 posto, a realno za 0,9 posto u odnosu na kolovoz.

Na godišnjoj razini, prema rujnu prošle godine, prosječna bruto plaća bila je nominalno i realno viša za 3,2 posto.

U rujnu su bila prosječno 174 plaćena sata, što je za 4,2 posto više nego u kolovozu ove godine.

Najveći broj plaćenih sati bio je u djelatnosti proizvodnje kože i srodnih proizvoda (183), a najmanji broj plaćenih sati u djelatnosti socijalne skrbi bez smještaja (157).

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu za rujan iznosila je 37,94 kune, što je 3,6 posto niže nego za kolovoz te 0,8 posto niže nego za rujan lani.

Prosječna mjesečna bruto plaća po satu za rujan iznosila je 51,62 kune i niža je četiri posto u odnosu na kolovoz, a jedan posto niža u odnosu na rujan prošle godine.

Tagovi: Prosječna neto plaća
PROČITAJ I OVO
Bez posla privremeno ostaje oko 50.000 radnika
EKONOMSKE POSLJEDICE
Bez posla privremeno ostaje oko 50.000 radnika
ZAGREB - Blokada gospodarskih aktivnosti i obustava rada u predstojećem će blagom lockdownu obuhvatiti kafiće, restorane, kladionice i teretane, koji će ostati zatvoreni do ponedjeljka 21. prosinca.
Znatno pogoršani izgledi njemačkog izvoza
SIGNALI
Znatno pogoršani izgledi njemačkog izvoza
BERLIN - Izgledi njemačkog izvoza "znatno su se pogoršali", jer opetovano uvođenje ograničenja zbog novog vala pandemije koronavirusa u cijeloj Europi uzima danak u trgovini, objavio je istraživački institut ifo.
Broj nezaposlenih u SAD-u i dalje raste
TRŽIŠTE RADA
Broj nezaposlenih u SAD-u i dalje raste
WASHINGTON - Broj zahtjeva za isplatom naknada za nezaposlenost u SAD-u ponovo je porastao u prošlom tjednu, sugerirajući da snažan rast broja novozaraženih i restrikcije u poslovanju potkopavaju oporavak tržišta rada.
Aladrović: Svaka mjera imat će ekonomsku protumjeru
PORUKE
Aladrović: Svaka mjera imat će ekonomsku protumjeru
ZAGREB - Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović kazao je u srijedu da će svaka nova epidemiološka mjera imati i ekonomsku protumjeru, a svojevrsno obeštećenje gospodarstvu predstavit će se uskoro.
Recesija u Italiji nesrazmjerno će teško pogoditi siromašniji jug zemlje
POSLJEDICE
Recesija u Italiji nesrazmjerno će teško pogoditi siromašniji jug zemlje
RIM - Recesija u talijanskom gospodarstvu, izazvana pandemijom koronavirusa, nesrazmjerno će teško pogoditi siromašnije regije na jugu zemlje, upozorio je institut za ekonomska istraživanja SVIMEZ.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE