GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosječna neto plaća za rujan 6.747 kuna

Prosječna neto plaća za rujan 6.747 kuna
ZARADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2020 / 12:35
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za rujan je iznosila 6.747 kuna, što je realno 0,4 posto niže u odnosu na kolovoz, a u odnosu na lanjski rujan više za 3,4 posto, objavio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

Nominalno je prosječna neto plaća za rujan bila 0,4 posto viša nego za kolovoz, dok je na godišnjoj razini nominalni rast bio isti kao realni odnosno iznosio je 3,4 posto.

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za rujan isplaćena je u proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, u iznosu od 10.175 kuna.

Najniža je, pak, isplaćena u zaštitnim i istražnim djelatnostima, gdje je prosjek iznosio 4.370 kuna.

Po podacima DZS-a, medijalna neto plaća za rujan iznosila je 5.757 kuna, što znači da je polovina zaposlenih imala manju, a polovina veću plaću od tog iznosa.

Prosječna bruto plaća za rujan 9.179 kuna

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za rujan iznosila je 9.179 kuna, što je nominalno niže za 0,1 posto, a realno za 0,9 posto u odnosu na kolovoz.

Na godišnjoj razini, prema rujnu prošle godine, prosječna bruto plaća bila je nominalno i realno viša za 3,2 posto.

U rujnu su bila prosječno 174 plaćena sata, što je za 4,2 posto više nego u kolovozu ove godine.

Najveći broj plaćenih sati bio je u djelatnosti proizvodnje kože i srodnih proizvoda (183), a najmanji broj plaćenih sati u djelatnosti socijalne skrbi bez smještaja (157).

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu za rujan iznosila je 37,94 kune, što je 3,6 posto niže nego za kolovoz te 0,8 posto niže nego za rujan lani.

Prosječna mjesečna bruto plaća po satu za rujan iznosila je 51,62 kune i niža je četiri posto u odnosu na kolovoz, a jedan posto niža u odnosu na rujan prošle godine.

Tagovi: Prosječna neto plaća
PROČITAJ I OVO
Slovenija: U travnju zabilježeno najbolje raspoloženje potrošača od veljače 2022
SIGNALI
Slovenija: U travnju zabilježeno najbolje raspoloženje potrošača od veljače 2022
LJUBLJANA - Pokazatelj povjerenja potrošača u travnju je u odnosu na ožujak poboljšan za tri postotna boda. Njegova je vrijednost najviša od veljače 2022., ali je i dalje tri postotna boda ispod dugogodišnjeg prosjeka, objavio je danas statistički ured.
Pad kineskih fiskalnih prihoda u prvom kvartalu
TRENDOVI
Pad kineskih fiskalnih prihoda u prvom kvartalu
PEKING - Fiskalni prihodi Kine u prvom su tromjesečju pali za 2,3 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, objavilo je u ponedjeljak tamošnje ministarstvo financija.
Hrvatska udjelom duga u BDP-u znatno ispod europskog prosjeka i na kraju 2023.
DUG
Hrvatska udjelom duga u BDP-u znatno ispod europskog prosjeka i na kraju 2023.
ZAGREB - Hrvatski javni dug iskazan udjelom u BDP-u bio je i na kraju prosinca 2023. godine znatno niži od prosjeka eurozone i EU, pokazali su u ponedjeljak podaci europskog statističkog ureda
Realan rast prosječne neto plaće u veljači 8,4%
ZARADE
Realan rast prosječne neto plaće u veljači 8,4%
ANALIZA - Prema podacima koje je DZS objavio u petak, u veljači je nastavljen realan rast prosječnih mjesečnih isplaćenih bruto i neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama na godišnjoj razini.
Hrvati među nacijama koje najranije idu u mirovinu
MIROVINE
Hrvati među nacijama koje najranije idu u mirovinu
ZAGREB - Prosječni Hrvat u mirovinu ide s nepunih 60 godina, zbog čega su naši novopečeni umirovljenici neki od najmlađih u Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE