GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Proširenje suradnje Hrvatske i Azerbajdžana u interesu obiju strana

Proširenje suradnje Hrvatske i Azerbajdžana u interesu obiju strana
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2021 / 18:37
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Proširenje dosadašnje suradnje Hrvatske i Azerbajdžana u interesu je obiju strana, a djelovanje Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje dat će snažan poticaj razvoju bilateralnih odnosa, istaknuto je u utorak na 2. sjednici Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje RH i Republike Azerbajdžan u Zagrebu.

Hrvatsko izaslanstvo predvodio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, a azerbajdžansko ministar kulture Republike Azerbajdžan Anar Karimov.

Na otvaranju sastanka supredsjedatelji su istaknuli značajna postignuća između Republike Azerbajdžan i Republike Hrvatske u političkom, gospodarskom i humanitarnom području, navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Istaknuto je da je daljnje proširenje dosadašnje suradnje u interesu obiju strana, a djelovanje Zajedničkog povjerenstva u tom smislu dat će snažan poticaj razvoju bilateralnih odnosa.

Današnji razgovori, kako se navodi, bili su usmjereni na pregled bilateralne gospodarske suradnje po sektorima i na analizu mogućnosti za unaprjeđenje, a obuhvaćena su područja industrije, energetike, ICT-a, prometa, kulture, turizma, sporta, zdravstvene skrbi, poljoprivrede i sigurnosti hrane te obrazovanja i znanosti.

Kao rezultat susreta, dvije su strane potpisale Protokol koji omogućava daljnje intenziviranje suradnje i produbljenje bilateralnih odnosa.

Zajedničko povjerenstvo za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade RH i Vlade Republike Azerbajdžan uspostavljeno je u skladu s odredbama “Sporazuma o gospodarskoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžan” potpisanim 11. ožujka 2013., podsjetili su iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Ministar Ćorić je u izjavi novinarima nakon sastanka rekao da su gostima iz Azerbajdžana predstavljene i neke hrvatske kompanije iz prehrambene, IT i nekih drugih industrija.

Karimov je zahvalio na bezuvjetnoj potpori Hrvatske teritorijalnom integritetu i suverenitetu Azerbejdžana, kao i na podršci u naporima za obnovu i razvoj područja Gorskog Karabaha, nad kojim je Azerbajdžan u prošlogodišnjem ratu s Armenijom u velikom dijelu vratio kontrolu.

Tagovi: suradnja Hrvatske i Azerbajdžana, Tomislav Ćorić
PROČITAJ I OVO
Sabor donio Državni proračun za 2022. godinu
PRORAČUN
Sabor donio Državni proračun za 2022. godinu
ZAGREB - Hrvatski sabor u srijedu je većinom glasova donio državni proračun za iduću godinu s projekcijama za 2023. i 2024.
Smanjena osobna potrošnja pogodila japansku ekonomiju u trećem tromjesečju
POSLJEDICE
Smanjena osobna potrošnja pogodila japansku ekonomiju u trećem tromjesečju
TOKIO - Japansko gospodarstvo smanjilo se u trećem tromjesečju više no što je vlada prvotno procijenila budući da je val zaraze koronavirusom utjecao na osobnu potrošnju, a globalna nestašica čipova utjecala na očekivanja poslovnih čelnika.
Rast BDP-a i zaposlenosti u EU i eurozoni stabilan u trećem kvartalu
TRENDOVI
Rast BDP-a i zaposlenosti u EU i eurozoni stabilan u trećem kvartalu
LUXEMBOURG - Gospodarska aktivnost u EU-u i eurozoni u trećem je kvartalu rasla istim tempom kao i prethodna tri mjeseca, a slična kretanja bilježi i zapošljavanje, pokazalo je u utorak izvješće Eurostata kojim je obuhvaćeno svih 27 zemalja članica.
Solomon: Inflacija će neko vrijeme biti povišena, no ne kao 70-ih
INFLACIJA
Solomon: Inflacija će neko vrijeme biti povišena, no ne kao 70-ih
NEW YORK - Izvršni direktor Goldman Sachsa David Solomon predviđa da će inflacija neko vrijeme biti povišena, ali ne očekuje ponavljanje rasta troškova viđenih 1970-ih, rekao je u intervjuu za američku televizijsku kuću CNBC.
Malpass: Financijski sustav produbljuje nejednakost u pandemiji
OCJENE
Malpass: Financijski sustav produbljuje nejednakost u pandemiji
WASHINGTON - Proračunska i fiskalna politika ušle su početkom pandemije covida 19 na nepoznati teritorij i možda dodatno produbljuju nejednakost i siromaštvo u svijetu, upozorio je čelnik Svjetske banke David Malpass.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE