GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prihvaćen rebalans splitskog proračuna i zaduženje od 90 milijuna kuna

Prihvaćen rebalans splitskog proračuna i zaduženje od 90 milijuna kuna
REBALANS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.10.2020 / 21:14
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Splitsko Gradsko vijeće u ponedjeljak je prihvatilo rebalans ovogodišnjeg gradskog proračuna, koji je zbog posljedica epidemije koronavirusa smanjen za 128 milijuna kuna u odnosu na prvobitno usvojeni, a prihvaćeno je i kreditno zaduženje od 90 milijuna kuna.

Rebalans proračuna podržalo je 19 vijećnika, dok ih je 11 bilo protiv.

Pročelnik za financije splitske Gradske uprave Dragan Brtan kazao je kako gradski proračun za ovu godinu nakon rebalansa iznosi milijardu i 176 milijuna kuna.

"Ovaj rebalans proračuna rezultat je Covid epidemije i olakšavajućih mjera koje je gradska uprava davala radi pomaganja gospodarstvu u vrijeme epidemije koronavirusa", istaknuo je Brtan.

Ustvrdio je kako će se zbog smanjenja prihoda u okolnostima epidemije Grad kreditno zadužiti za iznos od 90 milijuna kuna.

Rebalans će omogućiti normalno funkcioniranje Grada

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara istaknuo je kako je Grad Split dosad dobro podnosio krizu u okolnostima epidemije, a da će rebalans omogućiti normalno funkcioniranje grada.

Na primjedbe oporbe da u Splitu nema investicija, Krstulović Opara je odgovorio kako je za vrijeme njegova dosadašnjeg trogodišnjeg mandata u Splitu bilo 659 milijuna kuna investicija, a sada se, tvrdi, godišnje investira više nego što se to činilo za četiri godine kada je SDP bio na vlasti u gradu.

I predsjednik HDZ-ovog kluba vijećnika Petar Škorić naglasio je kako je rebalans proračuna potreban radi prilagodbe okolnostima nastalima zbog krize uzrokovane koronavirusom."

"Rebalansom proračuna nije se odustalo niti od jednog predviđenog gradskog projekta, već je došlo do preraspodjele dostupnih sredstava," kazao je Škorić.

Tagovi: rebalans splitskog proračuna, Andro Krstulović Opara, Grad Split, Damir Brtan, Petar Škorić
PROČITAJ I OVO
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
INFLACIJA
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
ANALIZA - Državni zavod za statistiku objavio je u utorak konačne podatke o rastu potrošačkih cijena u ožujku. Uz rast za 0,9% u odnosu na veljaču, godišnja stopa rasta potrošačkih cijena iznosila je 4,1%, kao i u siječnju i u veljači.
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
ANALITIČARI
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
PEKING - Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost i više su strategija za kupnju vremena za industrijske i potrošačke politike, rekao je viši analitičar S&P Global Ratings Yunbang Xu u izvješću objavljenom u četvrtak.
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
IZVOZ
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
BERLIN - Zapadne zemlje, uključujući Njemačku, prošle su godine pooštrile sankcije Iranu. Unatoč ovim mjerama, njemački izvoz u Iran znatno je porastao početkom 2024.
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
IZNAD OČEKIVANJA
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemačko gospodarstvo je u prvim mjesecima godine poslovalo nešto bolje od očekivanja, procjenjuje Bundesbank u svom novom mjesečnom izvješću.
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
CARINE
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden pozvao je na utrostručenje carina na kineski čelik i aluminij uoči današnjeg obraćanja radnicima čelika u Pittsburghu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE