GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prihvaćen dubrovački proračun, 22% veći nego ovogodišnji

Prihvaćen dubrovački proračun, 22% veći nego ovogodišnji
PRORAČUN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2018 / 20:36
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - Proračun grada Dubrovnika za 2019. godinu u iznosu od 741,7 milijuna kuna izglasovan je na sjednici dubrovačkoga Gradskog vijeća u ponedjeljak navečer nakon gotovo tri sata rasprave, a za 22 posto je veći nego ovogodišnji, koji je iznosio 575 milijuna kuna.

Planirani proračun bez proračunskih korisnika iznosi 702 milijuna dok iznos kreditnog zaduženja za 2019. godinu iznosi 38 milijuna kuna. Gradonačelnik Franković, prilikom predstavljanja proračuna kazao je kako su za svaki proračun najvažniji planirani projekti.

 "Ulica Kardinala Stepinca izvođenje milijun kuna, sanacija rive Rožat 800 tisuća kuna, parking Mokošica 4,3 milijuna kuna, ceste prema zgradama HRVI Mokošica 4,5 milijuna kuna, Ulica Nika i Meda Pucića - nastavak gradnje 1,5 milijuna kuna", kazao je gradonačelnik Franković posebno se osvrnuvši na kapitalne projekte Grada Dubrovnika. 

"Ključni projekti koje namjeravamo raditi u 2019. godini su cesta Most dr. Franja Tuđmana - Pobrežje 19 milijuna kuna, Lapadska obala prva i druga faza izvođenje 20 milijuna kuna i dječji vrtić Palčica završetak gradnje 5 milijuna kuna", kazao je gradonačelnik Franković najavljujući nastavak kapitalnih projekata i to ulaganja u kompleks Studentskog doma 17 milijuna kuna, dvorana OŠ Lapad, završetak gradnje, 2 milijuna kuna i pedijatrijska ambulanta Mokošica 1,6 milijuna kuna. 

U proračunu za 2019. godinu planirana su financijska sredstva i za vatrogasni dom u Zatonu u iznosu od 5,1 milijun kuna, plivalište Jug ex. Hotel Stadion, 5 milijuna kuna kao i ulaganja u zgradu Grada Dubrovnika odnosno u lift sa svim potrebnim postrojenjima u iznosu od 4,3 milijuna kuna.

Najavljena su ulaganja i u dječja igrališta, energetsku učinkovitost škola i vrtića, ali i ceste kroz pojedina naselja kao što su Nuncijata i Osojnik.

Prilikom predstavljanja Proračuna gradonačelnik Franković je istaknuo kako vjeruje da su ovim proračunom i planiranim projektima obuhvatili ono što je najvažnije za Dubrovnik počevši najprije od djece i ulaganja u škole i vrtiće te postizanjem pedagoških standarda.

Nakon više od dva sata rasprave o Prijedlogu Proračuna Grada Dubrovnika za 2019. godinu odlukom većine vijećnika Proračun kao i odluka o njegovom izvršenju su prihvaćeni.

Tagovi: dubrovački proračun, Mato Franković, Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Kina izgurala SAD s pozicije glavnog trgovinskog partnera Europske unije
PROMJENE
Kina izgurala SAD s pozicije glavnog trgovinskog partnera Europske unije
BRUXELLES - Kina je u prva tri tromjesečja bila najveći trgovinski partner Europske unije, pretekavši Sjedinjene Države, što je posljedica epidemije covida-19 i naglog skoka kineske gospodarske aktivnosti.
Nezaposlenost u EU u listopadu nepromijenjena; u Hrvatskoj blago smanjena
TRŽIŠTE RADA
Nezaposlenost u EU u listopadu nepromijenjena; u Hrvatskoj blago smanjena
RIM - Stopa nezaposlenosti u Europskoj uniji zadržala se u listopadu na razini iz prethodnog mjeseca dok je u Hrvatskoj kliznula prema prosjeku Unije, pokazalo je u srijedu izvješće Eurostata.
Glas poduzetnika traži hitno razrješenje Ćorića
ZAHTJEVI
Glas poduzetnika traži hitno razrješenje Ćorića
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika smatra nedopustivim da je gospodin Ćorić još uvijek ministar gospodarstva.
Ćorić: Kriza nije vrijeme za razgovor o smanjenju PDV-a
PDV
Ćorić: Kriza nije vrijeme za razgovor o smanjenju PDV-a

ZAGREB - Kriza nije razdoblje u kojemu bi trebalo razgovarati o smanjenju PDV-a, rekao je u srijedu ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u emisiji Hrvatskog radija "A sada vlada".

Biden najavio pomoć Amerikancima pritisnutim krizom
POMOĆ
Biden najavio pomoć Amerikancima pritisnutim krizom
WASHINGTON - Izabrani predsjednik Joe Biden je u utorak obećao pomoć svim Amerikancima pritisnutim gospodarskom krizom koju je njegova buduća ministrica financija nazvala "američkom tragedijom".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE