GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prihvaćen dubrovački proračun, 22% veći nego ovogodišnji

Prihvaćen dubrovački proračun, 22% veći nego ovogodišnji
PRORAČUN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2018 / 20:36
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - Proračun grada Dubrovnika za 2019. godinu u iznosu od 741,7 milijuna kuna izglasovan je na sjednici dubrovačkoga Gradskog vijeća u ponedjeljak navečer nakon gotovo tri sata rasprave, a za 22 posto je veći nego ovogodišnji, koji je iznosio 575 milijuna kuna.

Planirani proračun bez proračunskih korisnika iznosi 702 milijuna dok iznos kreditnog zaduženja za 2019. godinu iznosi 38 milijuna kuna. Gradonačelnik Franković, prilikom predstavljanja proračuna kazao je kako su za svaki proračun najvažniji planirani projekti.

 "Ulica Kardinala Stepinca izvođenje milijun kuna, sanacija rive Rožat 800 tisuća kuna, parking Mokošica 4,3 milijuna kuna, ceste prema zgradama HRVI Mokošica 4,5 milijuna kuna, Ulica Nika i Meda Pucića - nastavak gradnje 1,5 milijuna kuna", kazao je gradonačelnik Franković posebno se osvrnuvši na kapitalne projekte Grada Dubrovnika. 

"Ključni projekti koje namjeravamo raditi u 2019. godini su cesta Most dr. Franja Tuđmana - Pobrežje 19 milijuna kuna, Lapadska obala prva i druga faza izvođenje 20 milijuna kuna i dječji vrtić Palčica završetak gradnje 5 milijuna kuna", kazao je gradonačelnik Franković najavljujući nastavak kapitalnih projekata i to ulaganja u kompleks Studentskog doma 17 milijuna kuna, dvorana OŠ Lapad, završetak gradnje, 2 milijuna kuna i pedijatrijska ambulanta Mokošica 1,6 milijuna kuna. 

U proračunu za 2019. godinu planirana su financijska sredstva i za vatrogasni dom u Zatonu u iznosu od 5,1 milijun kuna, plivalište Jug ex. Hotel Stadion, 5 milijuna kuna kao i ulaganja u zgradu Grada Dubrovnika odnosno u lift sa svim potrebnim postrojenjima u iznosu od 4,3 milijuna kuna.

Najavljena su ulaganja i u dječja igrališta, energetsku učinkovitost škola i vrtića, ali i ceste kroz pojedina naselja kao što su Nuncijata i Osojnik.

Prilikom predstavljanja Proračuna gradonačelnik Franković je istaknuo kako vjeruje da su ovim proračunom i planiranim projektima obuhvatili ono što je najvažnije za Dubrovnik počevši najprije od djece i ulaganja u škole i vrtiće te postizanjem pedagoških standarda.

Nakon više od dva sata rasprave o Prijedlogu Proračuna Grada Dubrovnika za 2019. godinu odlukom većine vijećnika Proračun kao i odluka o njegovom izvršenju su prihvaćeni.

Tagovi: dubrovački proračun, Mato Franković, Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Svjetska trgovinska organizacija odgodila ministarski sastanak zbog omicrona
ODGODA
Svjetska trgovinska organizacija odgodila ministarski sastanak zbog omicrona
ŽENEVA - Svjetska trgovinska organizacija-WTO objavila je da odgađa svoj prvi ministarski sastanak u četiri godine zbog pogoršanja zdravstvene situacije, čime je postala i prva velika diplomatska 'žrtva' novog soja koronavirusa nazvanog "omicron".
Plenković: Imamo najveći rast BDP-a u Europskoj uniji
PREMIJER
Plenković: Imamo najveći rast BDP-a u Europskoj uniji
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković na konferenciji za medije u petak komentirao je rast BDP-a prema izvještaju Državnog zavoda za statistiku.
Hrvatski BDP u trećem kvartalu skočio 15,8 posto
UZLET
Hrvatski BDP u trećem kvartalu skočio 15,8 posto
ZAGREB – Zahvaljujući ponajviše rastu potrošnje, uvoza, izvoza i investicija, hrvatsko gospodarstvo poraslo je u trećem tromjesečju 15,8 posto na godišnjoj razini, što je drugi kvartal zaredom kako se čvrsto oporavlja od koronakrize.
Inflacija i novi val korone zabrinuli njemačke potrošače
PESIMIZAM
Inflacija i novi val korone zabrinuli njemačke potrošače
NÜRNBERG - Raspoloženje njemačkih potrošača spustilo se na najnižu razinu u posljednjih devet mjeseci pod utjecajem novog vala pandemije covida 19 i relativno visoke inflacije, pokazalo je u četvrtak istraživanje marketinške agencije GfK.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE