GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković spustio Berošu: Lokalni izbori nemaju veze s reformom zdravstva

Plenković spustio Berošu: Lokalni izbori nemaju veze s reformom zdravstva
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2021 / 14:01
Autor: SEEbiz
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je će Istarskoj županiji, gdje je odgovarao i na pitanja novinara.

- Što se tiče procjepljivanja, mi smo se izborili da dobijemo dodatne doze Pfizerovog cjepiva. Radimo na tome da se iz nove ekstra doze, 50 milijuna za EU, dostave dodatne doze. To bi trebalo biti oko 455 tisuća doza. Moj dojam je da bi s ubrzanim procjepljivanjem trebali dobivati. Ukupan broj Pfizerovih doza bi trebao biti oko 2,2 milijuna doza plus Moderna i Astrazeneca. S tim kompenziramo situaciju s Astrazenecom i da smo u okvirima da procijepimo što više. Cilj je da s prvom dozom procijepimo više od 50 posto odraslog stanovništva do 1. srpnja', kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na rasprave na Odboru za zdravstvo. Kazao je da je Berošu i Mariću dao zadatak da riješe problem s veledrogerijama i da su oni to uspješno napravili.

- Kod pitanja zdravstva, jasno je da je to pitanje koje traje dugi niz godina. Lokalni izbori nemaju veze s reformom zdravstva. Svi koji rade u zdravstvu trebaju raditi na reformi', kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na Beroševu izjavu.

- On je to natuknuo, ali to nije točno, reforma zdravstva nema veze s lokalnim izborima, kazao je Plenković.

- Reforma zdravstva traje, postoje različiti planovi kako tome pristupiti. Ako postoje novi zakoni i ako ih je ministar Beroš sa suradnicima pripremio, mogu ići na Vladu idući tjedan, dodao je.

Na dodatno pitanje da je Beroš kazao kako čeka zeleno svijetlo premijera, Plenković je rekao da u tom slučaju ne radi o zakonima.

Osvrnuo se i na kritike SDP-ovog Peđe Grbina na Nacionalni plan oporavka.

- Pa dobro, on je cementiran na 16 posto. Nacionalni plan obnove je jasan, resori rade na tome mjesecima. Za razliku od njegove teze da smo dobili najviše novca iz EU zato što smo mi najsiromašniji, moram reći da to nije točno. Ja Grbina u raspravi o tome nisam ni registrirao', rekao je Plenković.

Rekao je da ga je Grbin jako razočarao, te ga je prozvao da radi po diktatu Pantovčaka.

Plenkovića su novinari pitali i oko spornih pitanja platforme Cijepise.hr i tvrtki koje su angažirane.

- Nisam o tome razgovarao s Berošem, cijelu tu temu on mora pojašnjavati sam', kazao je Plenković.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjet Istri započeo je u Višnjanu u poslovnoj zoni Milanezi. U Puli se potom u podne sastao sa zamjenikom župana Fabriziom Radinom i pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem.

Tagovi: Andrej Plenković, Vili Beroš, reforma zdravstva, dug bolnica
PROČITAJ I OVO
EK zaprimila hrvatski NPOO, Plenković zahvalio svima koji su sudjelovali u izradi
NPOO
EK zaprimila hrvatski NPOO, Plenković zahvalio svima koji su sudjelovali u izradi
ZAGREB - Europska komisija zaprimila je hrvatski Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO), a predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu je zahvalio članovima Vlade i svima koji su sudjelovali u izradi tog dokumenta ključnog za strukturne reforme i ulaganja.
Skuplje gorivo najveći generator rasta inflacije
CIJENE
Skuplje gorivo najveći generator rasta inflacije
ZAGREB - Povećani pritisak na rast inflacije potvrđuje i najnovija službena statistika: u travnju su potrošačke cijene bile 0,7 posto veće nego u ožujku, a u godinu dana rasle su 2,1 posto, najviše od kolovoza 2018. godine.
Stopa inflacije u travnju 2,1 posto, najviša od kolovoza 2018.
INFLACIJA
Stopa inflacije u travnju 2,1 posto, najviša od kolovoza 2018.
ZAGREB - Potrošačke cijene u travnju u Hrvatskoj su porasle 2,1 posto na godišnjoj razini, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u petak, što je najviša stopa inflacije još od kolovoza 2018. godine.
Njemačka industrija strojeva računa na tržišta u razvoju
STROJEVI
Njemačka industrija strojeva računa na tržišta u razvoju
BERLIN - Njemački proizvođači strojeva očekuju rast potražnje u Brazilu, Rusiji, Kini i Indiji, objavila je udruga VDMA, upućujući na oporavak industrije širom svijeta.
Država kriva za rast bruto inozemnog duga
ZADUŽENOST
Država kriva za rast bruto inozemnog duga
ANALIZA - Tijekom 2020. dinamika pada bruto inozemnog duga značajno je usporila u odnosu na godine ranije, najvećim dijelom kao rezultat smanjivanja inozemnih dužničkih obveza prvenstveno ostalih domaćih sektora (poduzeća) koji su u uvjetima pandemije zaustavljali investicije odnosno nova zaduživanja dok je država pogoršala svoju inozemnu poziciju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE