GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Ne dolazi u obzir da netko u krizi zarađuje više nego je to normalno

Plenković: Ne dolazi u obzir da netko u krizi zarađuje više nego je to normalno
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2020 / 16:28
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održan je sastanak državnog vrha i Stožera civilne zaštite nakon kojeg je premijer Andrej Plenković posjetio ljude koji su zbog potresa ostali bez doma.

Premijer Andrej Plenković obišao je studentski dom u Cvjetnom naselju u kojem su smješteni ljudi koji su u potresu ostali bez krova nad glavom.

"Ovdje se nalazi 200 ljudi, ima i djece pa će Ministarstvo znanosti osigurati svu potrebnu opremu da djeca mogu pratiti nastavu online. Tu je i dosta sugrađana starije životne dobi bez mogućnosti prijevoza pa sam zamolio župana da se dislocira ured gradskih službi. Poslat ćemo i epidemiološku službu s obzirom na to da su sobe blizu jedna drugoj kako bi upozorili ljude kako postupati jer je to studentski dom te da se vodi računa o distanci i zdravstvenoj sigurnosti", rekao je premijer Andrej Plenković nakon sastanka državnog vrha i Stožera civilne zaštite.

"Dobili smo informacije od ministra Božinovića, epidemiologa i infektologa, njihov apel je da svi građani budu maksimalno odgvorni, da vode računa jedni o drugima jer ćemo samo disciplinom smanjiti i broj zaraženih i dinamiku širenja zaraze koja je na 361. Budući da se obavlja više testova, za očekivati je veći broj zaraženih.

I imamo poruku oko cijena. Prije nekoliko danas smo donijeli odluku da se cijene vrate na 30. siječanj. Apeliram na sve - nemojmo koristiti ove dvije krize za profitiranje, to ne dolazi u obzir. Državni inspektorat će voditi računa da se to ne događa, ne dolazi u obzir da netko u krizi zarađuje više nego je to normmalno", istaknuo je premijer nakon sastanka Stožera.

Komentirajući današnju odluku premijera da svoju plaću za ožujak zajedno sa svim ministrima donira za saniranje posljedica potresa u Zagrebu, Plenković je rekao da su tu odluku donijeli oni kao članovi i članice Vlade, a tko se želi pridružiti, dobrodošao je.

"Mnogi žele pomoći Hrvatskoj, Zagrebu, javljaju se. Vlada je danas donijela odluku o ova dva računa - za Zagreb i borbu protiv koronavirusa. Postoji velik broj građana u dijaspori koji se javljaju i koji bi željeli kupiti respirator ili drugu zaštitnu i medicinsku opremu, to se može. Gđa Maja Grba koordinira akciju nabave sve potrebne opreme i ona će jasno iskazivati potrebe. Tvrtke koje žele donirati, najbolje je odmah stupiti u kontakt sa stožerom", dodao je.

Odgovarajući na pitanja o borbi s koronavirusom još jednom je ponovio:

"Politika koju vodimo je pravodobna, cjelovita, međuresorna, paket mjera je više od 30 milijardi plus još krediti koji će se uzimati. Naglašavam, ovo je prva faza. S jedne strane ne uzimamo, s druge strane dajemo i taj odgodni rok tri plus tri, ali kao što sam rekao, nitko sa sigurnošću ne može predvidjeti koliko će kriza s koronavirusom trajati. Mislim da moramo podići maksimalno svijest i učiniti sve za sigurnost građana kao prioritet broj jedan."

Rekao je da će se Vlada sastajati ako treba svaki dan dok god bude trebalo.

"Sinergijom struka nastojimo maksimalno uključiti sve stručne službe da nam pomognu donositi ispravne odabire u interesu hrvatskih građana", naglasio je i dodao:

"Vlada sve koordinira. Imali smo jučer sastanak svih gospodarskih resora. Želimo da javnost razumije da je to zaokružen i cjelovit pristup. Sutra je uži kabinet, u četvrtak je Vlada, imamo telefonske sjednice, sto posto smo u ovoj temi i bit ćemo dokle god treba."

Tagovi: Andrej Plenković, koronavirus, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, zatvaranje škola, Istarska županija
PROČITAJ I OVO
Poboljšano poslovno raspoloženje u Njemačkoj
SIGNALI
Poboljšano poslovno raspoloženje u Njemačkoj
BERLIN - Raspoloženje u njemačkom gospodarstvu blago se popravilo u travnju. Pokazatelj gospodarske klime, koji izračunava minhenski institut Ifo, porastao je sa sezonski prilagođenih ožujskih 87,9 bodova na 89,4 boda. To je treće uzastopno poboljšanje raspoloženja.
U Hrvatskoj milijun i 603 tisuće zaposlenih - prosjek 2023.
ZAPOSLENOST
U Hrvatskoj milijun i 603 tisuće zaposlenih - prosjek 2023.
ZAGREB - U razdoblju od siječnja do prosinca 2023. godine u Hrvatskoj je u prosjeku bilo zaposleno milijun i 603 tisuće osoba, nezaposleno njih 104 tisuće, pri čemu je u tom razdoblju stopa zaposlenosti za osobe od 15 do 64 godine iznosila 65,7 posto, a stopa anketne nezaposlenosti 6,2 posto, podaci su DZS-a.
Dimon zabrinut: Američka ekonomija vraća se problemima iz 70-ih godina
ZABRINUTOST
Dimon zabrinut: Američka ekonomija vraća se problemima iz 70-ih godina
NEW YORK - Izvršni direktor JPMorgan Chasea Jamie Dimon zabrinut je da bi se američko gospodarstvo moglo suočiti s ponavljanjem problema koji su kočili zemlju tijekom 1970-ih.
Neočekivani rast njemačkog privatnog sektora
IZNENAĐENJE
Neočekivani rast njemačkog privatnog sektora
BERLIN - Privatni sektor u Njemačkoj doživio je neočekivani rast ovog mjeseca, koji je bio potaknut solidnim rastom u sektoru usluga.
Slovenija: U travnju zabilježeno najbolje raspoloženje potrošača od veljače 2022
SIGNALI
Slovenija: U travnju zabilježeno najbolje raspoloženje potrošača od veljače 2022
LJUBLJANA - Pokazatelj povjerenja potrošača u travnju je u odnosu na ožujak poboljšan za tri postotna boda. Njegova je vrijednost najviša od veljače 2022., ali je i dalje tri postotna boda ispod dugogodišnjeg prosjeka, objavio je danas statistički ured.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE