GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Nastavljamo s mjerama za očuvanje radnih mjesta

Plenković: Nastavljamo s mjerama za očuvanje radnih mjesta
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2021 / 19:18
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako se nastavlja s mjerama za očuvanje radnih mjesta te će se nastaviti s mjerom naknade od 4000 kuna za svibanj, mjerom za skraćeno radno vrijeme te pokrivanjem fiksnih troškova.

Vezano za Vladine gospodarske mjere u kontekstu pandemije koronavirusa, premijer Plenković izjavio je novinarima prije sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a kako je najvažnija poruka javnosti da Vlada nastavlja s mjerama naknada za očuvanje radnih mjesta.

"Nastaviti ćemo s mjerama od 4000 kuna za mjesec svibanj, nastavit ćemo s mjerom za skraćeno radno vrijeme i nastavit ćemo s mjerom za pokrivanje fiksnih troškova za one koji zaista imaju te efekte", rekao je Plenković.

Istaknuo je i kako veliki broj ljudi i kompanija radi normalno što se vidi i po poreznim prihodima i nizu drugih aktivnosti.

"U balansu održavanja ekonomije, financija i zdravstvene sigurnosti nastavljamo jedinim mogućim putem koji stvara znatno manji pritisak na naše sugrađane nego što je to u drugim zemljama. To se vidi i u konačnici po demonstracijama koje se odvijaju diljem Europe i svijeta. Kod nas toga nema", dodao je Plenković.

Poručio je i kako smo mi u Hrvatskoj koliko-toliko uspjeli, unatoč svim mogućim negativnim posljedicama koronakrize, održati normalno funkcioniranje života i gospodarstva.

"S te strane mislim da je to izrazito bitno i važno", naglasio je predsjednik Vlade.

Upitan o mogućem popuštanju epidemioloških mjera odgovorio je kako će popuštanje mjera bit onakvo kako se bude razvijala epidemiološka situacija.

"Imamo stagnaciju slučajeva, što je dobro. Nažalost, još su to brojevi koji u pojedinim dijelovima Hrvatske ukazuju na to da imamo žarište", rekao je.

Plenković je ponovno podsjetio da u našoj zemlji imamo mjere koje su bez kompletnog zatvaranja, bez policijskog sata i mjere u kojima je praktički život skoro pa uobičajen u odnosu na mnoge druge zemlje.

Premijer je kazao i kako ne zna što bi sada u ovim okolnostima mogli preporučiti nekome iz županijskih stožera da popušta mjere.

Tagovi: Andrej Plenković, mjere za očuvanje radnih mjesta
PROČITAJ I OVO
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
CARINE
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden pozvao je na utrostručenje carina na kineski čelik i aluminij uoči današnjeg obraćanja radnicima čelika u Pittsburghu.
Rusija će ove godine rasti brže od svih ekonomija u razvoju
OČEKIVANJA
Rusija će ove godine rasti brže od svih ekonomija u razvoju
MOSKVA - Očekuje se da će rusko gospodarstvo ove godine rasti brže od svih naprednih gospodarstava, prema Međunarodnom monetarnom fondu.
MMF zadržao prognozu rasta crnogorske ekonomije za ovu godinu
PROGNOZE
MMF zadržao prognozu rasta crnogorske ekonomije za ovu godinu
PODGORICA - Međunarodni monetarni fond (MMF) u najnovijim je prognozama zadržao procjenu ovogodišnjeg rasta crnogorskog gospodarstva od 3,7 posto.
Japanski izvoz porastao je više od očekivanog u ožujku
RAST
Japanski izvoz porastao je više od očekivanog u ožujku
TOKIO - Izvoz iz Japana porastao je 7,3% na godišnjoj razini u ožujku, usporavajući u odnosu na rast od 7,8% zabilježen u veljači.
Powell: Ove godine slabo napredujemo s inflacijom
FED
Powell: Ove godine slabo napredujemo s inflacijom
WASHINGTON - Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao je da američko gospodarstvo, iako je inače snažno, nije doživjelo povratak inflacije na cilj središnje banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE