GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pad broja zaposlenih u industriji

Pad broja zaposlenih u industriji
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2023 / 09:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Broj zaposlenih u industriji u prosincu 2022. godine bio je manji za 0.5 posto u usporedbi sa studenim, a u usporedbi s prosincem 2021. manji je za 0.3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

U prerađivačkoj industriji je broj zaposlenih na mjesečnoj razini pao za 0.5 posto, a u rudarstvu i vađenju smanjen je za jedan posto.

Istodobno je broj zaposlenih u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom porastao za 0.1 posto. U sklopu prerađivačke industrije najviše je pao broj zaposlenih u proizvodnji ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda, za 3.4 posto, proizvodnji tekstila 2.7 posto i proizvodnji računala te elektroničkih i optičkih proizvoda 2.2 posto.

Broj zaposlenih najviše je porastao u proizvodnji duhanskih proizvoda te u proizvodnji metala, za po 1.1 posto, proizvodnji kože i srodnih proizvoda 0.9 posto i proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda za 0.8 posto.

Na godišnjoj razini broj zaposlenih u rudarstvu vađenju je pao za 5.8 posto, u prerađivačkoj industriji za 0.2 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom povećan je za 0.2 posto.

Tagovi: zaposlenost u industriji, hrvatska industrija
PROČITAJ I OVO
MMF Ukrajini odobrio kredit od 15,6 milijardi dolara
KREDITI
MMF Ukrajini odobrio kredit od 15,6 milijardi dolara
WASHINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) odobrio je Ukrajini četverogodišnji zajam od 15,6 milijardi dolara (14,3 milijarde eura), objavljeno je danas.
Godišnja inflacija u ožujku u Sloveniji najviša u sedam mjeseci
CIJENE
Godišnja inflacija u ožujku u Sloveniji najviša u sedam mjeseci
LJUBLJANA - Godišnja stopa inflacije u Sloveniji u ožujku je iznosila 10,5 posto, što je 1,2 postotna boda više nego u veljači i najviše od kolovoza prošle godine. Inflaciji su najviše pridonijele poskupljenja hrane i struje. Na mjesečnoj su razini cijene ostale nepromijenjene nakon mjesečnog rasta cijena od 0,7 posto u veljači, objavio je Državni ured za statistiku.
Inflacija u eurozoni značajno usporila
USPORAVANJE
Inflacija u eurozoni značajno usporila
FRANKFURT - Inflacija u eurozoni zamjetno je popustila u ožujku, kliznuvši na 6,9 posto, zahvaljujući jeftinijoj energiji, a Hrvatska se dvanaesti mjesec zaredom našla u skupini zemalja s dvoznamenkastim rastom cijena, pokazale su u petak prve procjene Eurostata.
Industrijska proizvodnja u veljači porasla 0,7 posto
RAST
Industrijska proizvodnja u veljači porasla 0,7 posto
ANALIZA - Industrijska proizvoda u veljači nastavlja s negativnim godišnjim stopama rasta četvrti mjesec zaredom. Prema podacima koje je danas objavio DZS, u veljači, u odnosu na veljaču 2022., obujam industrijske proizvodnje manji je za 1,7%.
Nastavljen pad njemačke maloprodaje
TREND
Nastavljen pad njemačke maloprodaje
BERLIN - Promet njemačke maloprodaje se i dalje smanjuje unatoč padu stope inflacije, priopćio je u petak Savezni ured za statistiku u Wiesbadenu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE