GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi natječaj za podizanje vrijednosti poljoprivrednih proizvoda

Novi natječaj za podizanje vrijednosti poljoprivrednih proizvoda
POLJOPRIVREDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 16:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede u srijedu je izvijestilo da je objavljen novi natječaj za podizanje vrijednosti domaćih poljoprivrednih proizvoda, vrijedan 8,5 milijuna kuna.

Riječ je o trećem natječaju za provedbu operacije 3.1.1. Potpore za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode, koja je dio Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

Svrha je natječaja podizanja vrijednosti domaćih poljoprivrednih proizvoda kroz sudjelovanje u sustavima kvalitete a s ciljem stvaranja njihove prepoznatljivosti na tržištu, a zainteresirani će prijave moći podnositi od 8. veljače do 31. prosinca ove godine.

Potpora se odobrava na razdoblje do pet godina u maksimalnom iznosu do 15.000 eura po korisniku/poljoprivrednom gospodarstvu, odnosno maksimalno do 3.000 eura godišnje po korisniku/poljoprivrednom gospodarstvu u protuvrijednosti u kunama, a intenzitet sufinanciranja je do 100 posto.

Prihvatljivi su korisnici oni koji prvi put ulaze ili najdulje pet godina sudjeluju u sustavu kvalitete za zaštićene oznake izvornosti i zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla te sustavu neobveznih izraza kvalitete u skladu s EU i nacionalnom zakonodavstvu, ili u nacionalnom sustavu kvalitete. Prihvatljivi korisnici su i oni u sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje (uključujući ekološke pčelare), ali pod uvjetom da nisu korisnici mjere 11 Ekološki uzgoj iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. (odnosno da nisu podnijeli jedinstveni zahtjev za potporu za mjeru 11), osim kategorije ekoloških prerađivača koji mogu istovremeno biti korisnici mjere 11 (ekološki uzgoj) i tipa operacije 3.1.1. (sustavi kvalitete).

Tagovi: poljoprivreda, hrvatska poljoprivreda, sezonski radnici, Hrvatski zavod za zapošljavanje, hrana, rad na crno, SMARTER
PROČITAJ I OVO
Zapošljavanje u SAD-u usporilo u studenome
TRŽIŠTE RADA
Zapošljavanje u SAD-u usporilo u studenome
WASHINGTON - Zapošljavanje u Sjedinjenim Državama u studenome je izgubilo zamah, ali stopa nezaposlenosti ponovno je pala, zadržavši se ipak iznad razine iz veljače 2020. godine, prije početka pandemije, pokazalo je u petak izvješće ministarstva rada.
Uslužni sektor podržao ekonomiju eurozone u studenome
PODRŠKA
Uslužni sektor podržao ekonomiju eurozone u studenome
LONDON - Gospodarstvo eurozone ubrzalo je u studenome zahvaljujući otpornom uslužnom sektoru koji je nadoknadio posustajanje industrije zbog poremećaja u nabavi, ali slabljenje potražnje signalizira nevolje, pokazalo je istraživanje tvrtke Markit.
OVI za studeni: Potražnja za radom veća za oko 23 posto u odnosu na isti mjesec 2019.
RAST
OVI za studeni: Potražnja za radom veća za oko 23 posto u odnosu na isti mjesec 2019.
ZAGREB - Indeks slobodnih radnih mjesta OVI već sedmi mjesec zaredom pokazuje da je potražnja za radom nadmašila pretpandemijsku razinu, što potvrđuju i podaci za studeni u kojem je potražnja za radom oko 23 posto veća u odnosu na studeni 2019., objavio je Ekonomski institut, Zagreb.
Zbog zastoja u obnovi Hrvatska ostaje bez milijardi kuna iz EU?
OBNOVA
Zbog zastoja u obnovi Hrvatska ostaje bez milijardi kuna iz EU?
ZAGREB - Zbog zastoja u obnovi Hrvatska bi mogla ostati bez milijardi kuna iz EU, piše u petak Večernji list navodeći da su krajnji korisnici dosad zatražili samo 231 milijun, a isplaćeno je manje od 43 milijuna kuna, dakle ni 1 posto od odobrene 5,1 milijarde kuna.
Nezaposlenost u EU u listopadu stabilna, u eurozoni i Hrvatskoj smanjena
TRŽIŠTE RADA
Nezaposlenost u EU u listopadu stabilna, u eurozoni i Hrvatskoj smanjena
LUXEMBOURG - Stopa nezaposlenosti u EU u listopadu je ostala nepromijenjena u odnosu na mjesec ranije, a u eurozoni i Hrvatskoj ponovo je smanjena, pokazuje u četvrtak najnovije izvješće Eurostata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE