GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi natječaj za podizanje vrijednosti poljoprivrednih proizvoda

Novi natječaj za podizanje vrijednosti poljoprivrednih proizvoda
POLJOPRIVREDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 16:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede u srijedu je izvijestilo da je objavljen novi natječaj za podizanje vrijednosti domaćih poljoprivrednih proizvoda, vrijedan 8,5 milijuna kuna.

Riječ je o trećem natječaju za provedbu operacije 3.1.1. Potpore za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode, koja je dio Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

Svrha je natječaja podizanja vrijednosti domaćih poljoprivrednih proizvoda kroz sudjelovanje u sustavima kvalitete a s ciljem stvaranja njihove prepoznatljivosti na tržištu, a zainteresirani će prijave moći podnositi od 8. veljače do 31. prosinca ove godine.

Potpora se odobrava na razdoblje do pet godina u maksimalnom iznosu do 15.000 eura po korisniku/poljoprivrednom gospodarstvu, odnosno maksimalno do 3.000 eura godišnje po korisniku/poljoprivrednom gospodarstvu u protuvrijednosti u kunama, a intenzitet sufinanciranja je do 100 posto.

Prihvatljivi su korisnici oni koji prvi put ulaze ili najdulje pet godina sudjeluju u sustavu kvalitete za zaštićene oznake izvornosti i zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla te sustavu neobveznih izraza kvalitete u skladu s EU i nacionalnom zakonodavstvu, ili u nacionalnom sustavu kvalitete. Prihvatljivi korisnici su i oni u sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje (uključujući ekološke pčelare), ali pod uvjetom da nisu korisnici mjere 11 Ekološki uzgoj iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. (odnosno da nisu podnijeli jedinstveni zahtjev za potporu za mjeru 11), osim kategorije ekoloških prerađivača koji mogu istovremeno biti korisnici mjere 11 (ekološki uzgoj) i tipa operacije 3.1.1. (sustavi kvalitete).

Tagovi: poljoprivreda, hrvatska poljoprivreda, sezonski radnici, Hrvatski zavod za zapošljavanje, hrana, rad na crno, SMARTER
PROČITAJ I OVO
MMF Ukrajini odobrio kredit od 15,6 milijardi dolara
KREDITI
MMF Ukrajini odobrio kredit od 15,6 milijardi dolara
WASHINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) odobrio je Ukrajini četverogodišnji zajam od 15,6 milijardi dolara (14,3 milijarde eura), objavljeno je danas.
Godišnja inflacija u ožujku u Sloveniji najviša u sedam mjeseci
CIJENE
Godišnja inflacija u ožujku u Sloveniji najviša u sedam mjeseci
LJUBLJANA - Godišnja stopa inflacije u Sloveniji u ožujku je iznosila 10,5 posto, što je 1,2 postotna boda više nego u veljači i najviše od kolovoza prošle godine. Inflaciji su najviše pridonijele poskupljenja hrane i struje. Na mjesečnoj su razini cijene ostale nepromijenjene nakon mjesečnog rasta cijena od 0,7 posto u veljači, objavio je Državni ured za statistiku.
Inflacija u eurozoni značajno usporila
USPORAVANJE
Inflacija u eurozoni značajno usporila
FRANKFURT - Inflacija u eurozoni zamjetno je popustila u ožujku, kliznuvši na 6,9 posto, zahvaljujući jeftinijoj energiji, a Hrvatska se dvanaesti mjesec zaredom našla u skupini zemalja s dvoznamenkastim rastom cijena, pokazale su u petak prve procjene Eurostata.
Industrijska proizvodnja u veljači porasla 0,7 posto
RAST
Industrijska proizvodnja u veljači porasla 0,7 posto
ANALIZA - Industrijska proizvoda u veljači nastavlja s negativnim godišnjim stopama rasta četvrti mjesec zaredom. Prema podacima koje je danas objavio DZS, u veljači, u odnosu na veljaču 2022., obujam industrijske proizvodnje manji je za 1,7%.
Nastavljen pad njemačke maloprodaje
TREND
Nastavljen pad njemačke maloprodaje
BERLIN - Promet njemačke maloprodaje se i dalje smanjuje unatoč padu stope inflacije, priopćio je u petak Savezni ured za statistiku u Wiesbadenu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE