GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemački ministar traži rad od kuće u okviru mjera zatvaranja

Njemački ministar traži rad od kuće u okviru mjera zatvaranja
ZAHTJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 15:21
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemački ministar rada Hubertus Heil u srijedu je naglasio da njemačke tvrtke moraju dopustiti svojim zaposlenicima rad od kuće gdje god je to moguće, kako predviđaju nove mjere za obuzdavanje širenja covida-19, uvedene dan ranije u okviru odluke o produljenju zatvaranja.

"Ne radi se o ometanju rada ili stalnom kontroliranju tvrtki", rekao je Hubertus Heil čije je ministarstvo napisalo uredbu u kojoj se navodi da uredskim radnicima i drugima sličnih zanimanja mora biti dopušteno raditi posao od kuće "ako operativne okolnosti to omogućuju".

Heil je dodao da će poslodavci morati procijeniti je li moguće raditi na daljinu te, ako je, ponuditi radnicima tu mogućnost. Ta bi mjera trebala stupiti na snagu sljedeći tjedan i ostati sve do 15. ožujka.

Ministar je rekao da su mjere "nužne i znatno manje restriktivne nego u drugim područjima društva".

Trenutačne mjere zatvaranja Njemačke uključuju zatvaranje škola i trgovina koje nisu za svakodnevne potrebe, kao i mjera kojom je pripadnicima jednog domaćinstva dopušten kontakt samo s jednim članom nekog drugog domaćinstva.

Aktualne mjere zatvaranja produžene su u utorak nakon maratonskih pregovora između kancelarke Angele Merkel i 16 državnih premijera, a ograničenja će na snazi ostati najmanje do 14. veljače.

Merkel se zalagala za još oštrija ograničenja, s kojima su se složili samo neki regionalni čelnici.

Ta ograničenja uključuju i rad od kuće kao i obvezu nošenja medicinske zaštitne maske u trgovinama i javnom prijevozu, odnosno maske s oznakom FFP2, ali i klasične kirurške maske od tanjeg materijala.

Tagovi: rad od kuće, rad na daljinu, njemačka ekonomija, Hubertus Hein
PROČITAJ I OVO
Stopa nezaposlenosti u EU stabilna u siječnju, u Hrvatskoj ispod europskog prosjeka
TRŽIŠTE RADA
Stopa nezaposlenosti u EU stabilna u siječnju, u Hrvatskoj ispod europskog prosjeka
BRUXELLES - Stopa nezaposlenosti u Europskoj uniji i eurozoni u siječnju se zadržala na razini iz prethodnog mjeseca, a u Hrvatskoj je smanjena, kliznuvši ispod europskog prosjeka, pokazalo je u četvrtak izvješće Eurostata.
Javni dug u 2020. narastao za 35,3 milijarde kuna
ZADUŽENOST
Javni dug u 2020. narastao za 35,3 milijarde kuna
ANALIZA - Javni dug Hrvatske po metodologiji ESA 2010 krajem studenoga 2020. godine dosegnuo je 327,8 milijardi kuna, što je 35,3 milijarde kuna više nego na kraju 2019. godine, dok je njegov udjel u BDP-u narastao na 88,6 posto, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke (HNB).
Eurozona ponovo klizi prema recesiji
RECESIJA
Eurozona ponovo klizi prema recesiji
FRANKFURT - Gospodarstvo eurozone u veljači je ponovno smanjeno i klizi prema novoj recesiji zbog kontinuiranog pritiska koronaograničenja na uslužni sektor, ali direktori su optimistični, pokazalo je u srijedu izvješće londonske istraživačke tvrtke Markit.
OVI indeks: Potražnja za radom u veljači manja za 18 posto
PAD
OVI indeks: Potražnja za radom u veljači manja za 18 posto
ZAGREB - Indeks slobodnih radnih mjesta OVI za veljaču 2021. pokazuje da je potražnja za radom bila 18 posto manja nego u veljači prošle godine, što pokazuje da je tržište rada i dalje pod snažnim utjecajem covid-19 pandemije, objavio je u srijedu Ekonomski institut, Zagreb (EIZ).
Članice EU moći će odstupati od fiskalnih pravila i 2022.
FISKALNA PRAVILA
Članice EU moći će odstupati od fiskalnih pravila i 2022.
BRUXELLES - Europska komisija objavila je u srijedu da bi odredba o odstupanju od fiskalnih pravila, koja je sada na snazi kako bi se zemljama članicama omogućilo da fiskalnim mjerama pomažu gospodarstvo u koronakrizi, trebala ostati na snazi i cijelu sljedeću godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE