GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nestašica radnika ostat će još godinama velika tema

Nestašica radnika ostat će još godinama velika tema
TRŽIŠTE RADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2021 / 10:18
Autor: SEEbiz / H
AMSTERDAM - Nestašica radne snage velika je tema koja će nas zaokupljati i idućih godina, upozorio je u četvrtak šef nizozemske kompanije za posredovanje u zapošljavanju Randstad.

Svi pričaju o problemu nestašice radne snage i ta će tema još dugo biti u fokusu razgovora, izjavio je izvršni direktor Randstada Jacques van den Broek u razgovoru s novinarima, najavivši odlazak s dužnosti u ožujku iduće godine.

"Ta će tema ostati u fokusu i idućih godina", prognozirao je Van den Broek, dodavši da se trenutno traže radnici u sektorima zdravstvene skrbi, obrazovanja, tehnologije i logistike.

"Uistinu smatramo da će ta nestašica biti strukturne prirode", zaključio je čelnik nizozemske kompanije, a najvećim će dijelom biti rezultat demografskih trendova.

Stariji radnici odlaze u mirovinu, a u radnu snagu uključuje se manje novih radnika, objašnjava.

Osvrnuvši se na odlazak s dužnosti izvršnog direktora kompanije, Van den Broek je rekao: "Odlazak je moja odluka, ali sam o njoj puno razgovarao i sa članovima nadzornog odbora".

"Kompanija je u odličnom stanju... Naša strategija donosi željene rezultate, a to je pravi trenutak da dovedete nasljednika. To treba napraviti u fazi stabilnosti. Iako još uvijek uživam u svakom danu, svemu jednom dođe kraj", zaključio je.

Randstad je u trećem tromjesečju povećao dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITA) za 50 posto, na 298 milijuna eura.

Prihod im je veći za petinu i iznosi 6,28 milijardi eura.

Tagovi: radna snaga, nestašica radnika, Randstad
PROČITAJ I OVO
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
INFLACIJA
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
ANALIZA - Državni zavod za statistiku objavio je u utorak konačne podatke o rastu potrošačkih cijena u ožujku. Uz rast za 0,9% u odnosu na veljaču, godišnja stopa rasta potrošačkih cijena iznosila je 4,1%, kao i u siječnju i u veljači.
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
ANALITIČARI
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
PEKING - Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost i više su strategija za kupnju vremena za industrijske i potrošačke politike, rekao je viši analitičar S&P Global Ratings Yunbang Xu u izvješću objavljenom u četvrtak.
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
IZVOZ
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
BERLIN - Zapadne zemlje, uključujući Njemačku, prošle su godine pooštrile sankcije Iranu. Unatoč ovim mjerama, njemački izvoz u Iran znatno je porastao početkom 2024.
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
IZNAD OČEKIVANJA
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemačko gospodarstvo je u prvim mjesecima godine poslovalo nešto bolje od očekivanja, procjenjuje Bundesbank u svom novom mjesečnom izvješću.
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
CARINE
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden pozvao je na utrostručenje carina na kineski čelik i aluminij uoči današnjeg obraćanja radnicima čelika u Pittsburghu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE