GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Motovun na rubu bankrota

Motovun na rubu bankrota
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2020 / 08:56
Autor: SEEbiz / Glas Istre
MOTOVUN - Poput mnogih drugih jedinica lokalne samouprave, i Općina Motovun u situaciji izazvanoj korona krizom priprema interventne mjere za spas općinskog proračuna koje bi trebale biti usvojene na večerašnjoj sjednici Općinskog vijeća.

Međutim, oporbeni IDS-ovi vijećnici Loris Beletić, Karmen Grubor i Barbara Marinac Komazec mišljenja su da je situacija izazvana korona krizom tek vrh ledenog brijega, te da je višegodišnje negativno poslovanje Općine naznaka mogućeg bankrota. "Želimo da javnost zna istinu o financijskom stanju u našoj općini i o njezinim dugovima, i želimo da netko zbog takvog stanja preuzme odgovornost", poručuju IDS-ovi vijećnici.

Prije nego što "uđemo" u materijale iz kojih se vidi aktualno financijsko stanje Općine Motovun i prijedlog mjera kojima općinska uprava takvo stanje želi prevladati, napomenimo da smo kontaktirali s motovunskim načelnikom Tomislavom Pahovićem, koji nam je rekao da su proračunske mjere pripremljene uslijed svjesnosti da su općinski prihodi zbog korona krize vrlo slabi te da je osnovni cilj tih mjera da se prihodi koliko-toliko održe sa svrhom očuvanja osnovnog poslovanja Općine, ali da je mjere pripremao pročelnik Nenad Šćulac pa da se njemu obratimo za detalje. Pročelnik Šćulac bio je vrlo susretljiv te nam je rekao da detaljni argumentirani odgovor na primjedbe općinskih vijećnika priprema za večerašnju sjednicu Općinskog vijeća, ali da o bankrotu općine nema ni govora.

"Situacija nije posebno drukčija nego što je bila prije, Općina nije pred bankrotom, ali tu priču o bankrotu oporbeni vijećnici neprestano pjevaju već tri godine nabacujući se velikim ciframa. Na te oporbene slobodne pjesničke interpretacije ćemo detaljno odgovoriti, jer ne skrivamo situaciju, sve radimo potpuno transparentno i baš želimo u suradnji s Općinskim vijećem odraditi taj posao, jer pripremili smo smjernice od kojih očekujemo ozbiljan financijski efekt", rekao je Glasu Istre motovunski pročelnik Šćulac.

Tagovi: Motovun, Loris Beletić, Nenad Šćulac, Karmen Grubor, Barbara Marinac Komazec,
PROČITAJ I OVO
Svjetska banka: Zbog pandemije rast u Aziji na najnižoj razini od 1967.
PROGNOZE
Svjetska banka: Zbog pandemije rast u Aziji na najnižoj razini od 1967.
WASHINGTON - Pandemija koronavirusa izazvat će u Istočnoj Aziji i Pacifiku, kao i u Kini, najsporiji gospodarski rast u preko 50 godina, upozorila je u ponedjeljak Svjetska banka.
Usvojen rebalans budžeta Grada Beograda
BUDŽET
Usvojen rebalans budžeta Grada Beograda
BEOGRAD - Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su rebalans budžeta, po kojem gradski budžet iznosi 110 milijardi dinara.
Morawiecki: Poljski BDP past će ove godine manje od 3,5 posto
PROCJENE
Morawiecki: Poljski BDP past će ove godine manje od 3,5 posto
VARŠAVA - Poljsko gospodarstvo pretrpjet će manje štete u krizi izazvanoj koronavirusom nego što se u početku očekivalo i ove će se godine smanjiti manje od 3,5 posto, rekao je u ponedjeljak premijer Mateusz Morawiecki.
New York Times: Trump deset godina nije platio nikakav porez na dohodak
OTKRIĆA
New York Times: Trump deset godina nije platio nikakav porez na dohodak
NEW YORK - Donald Trump nije platio nikakav savezni porez na dohodak u 10 od 15 godina, počevši od 2000. godine, jer je izvijestio da je izgubio znatno više nego što je zaradio, tvrdi eksplozivni izvještaj objavljen u nedjelju u New York Timesu.
Ukupan državni dug Crne Gore 3,66 milijardi eura
DUG
Ukupan državni dug Crne Gore 3,66 milijardi eura
PODGORICA - Ukupan državni dug, bez depozita, na dan 30.6.2020. godine iznosio je 3,664 milijarde eura ili 79,54 odsto bruto domaćeg proizvoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE