GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Pravi problemi tek dolaze

Milanović: Pravi problemi tek dolaze
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2020 / 08:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović u video čestitki u povodu Međunarodnog praznika rada pozvao je na socijalni dijalog i zaštitu najranjivijih dijelova društva u kontekstu krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Milanović u poruci objavljenoj u petak ujutro ističe da Međunarodni praznik rada ove godine slavimo u posve drugačijim, "nikad viđenim okolnostima" u kojima je pandemija koronavirusa spriječila stotine tisuća ljudi da rade i da zarađuju.

"Kriza je pogodila sve, ali posljedice neće biti za sve jednake. Nejednakost u društvu će se povećati i to je ozbiljna prijetnja i izazov za koji moramo naći rješenje. Sada je izvjesno da će kriza jačati. A potreba da zaštitimo najranjivije dijelove društva bit će sve veća. I zato odmah pozivam na socijalni dijalog", poručio je.

Predsjednik dodaje da država pomaže poduzetnicima da prežive krizu, ali i naglašava da na prvom mjestu "mora biti čovjek, svaka radnica i radnik koji imaju djecu, obitelj i koji moraju plaćati kredit ili najam, režije…"

"Vladine mjere pomogle su za prvu ruku, ali ozbiljni problemi tek dolaze i već sada moramo razmišljati kako ćemo i što raditi", ustvrdio je.

Smatra da moramo biti brzi, pametni i znati "što nam je stvarni interes".

Kao društvo i kao ljudi, ocijenio je, morat ćemo raditi teže, ozbiljnije i pametnije nego do sada, jer se svijet mijenja te će nakon krize neke stvari biti drukčije.

"Tamo gdje nešto nestane, a u svakoj krizi nestaju poslovi, tamo nešto novo mora i narasti. Sačuvajmo ono što možemo, unaprijedimo to, ali gradimo i novo. Poštena plaća za pošteni rad - to je sve što normalan čovjek želi i to je sve što bi normalna država i politika trebale osigurati. U situaciji u kojoj se nalazimo to nam je potrebnije nego ikada prije. I to bez razlike, bez izlike i bez prebacivanja odgovornosti", poručio je predsjednik Republike.

U video čestitki objavljenoj na Facebooku i YouTubeu Milanović je svim radnicama i radnicima, građankama i građanima Hrvatske čestitao Praznik rada "u vjeri da ga nikada više nećemo slaviti u ovakvim okolnostima".

Tagovi: Zoran Milanović, Praznik rada, koronakriza
PROČITAJ I OVO
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
INFLACIJA
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
ANALIZA - Državni zavod za statistiku objavio je u utorak konačne podatke o rastu potrošačkih cijena u ožujku. Uz rast za 0,9% u odnosu na veljaču, godišnja stopa rasta potrošačkih cijena iznosila je 4,1%, kao i u siječnju i u veljači.
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
ANALITIČARI
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
PEKING - Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost i više su strategija za kupnju vremena za industrijske i potrošačke politike, rekao je viši analitičar S&P Global Ratings Yunbang Xu u izvješću objavljenom u četvrtak.
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
IZVOZ
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
BERLIN - Zapadne zemlje, uključujući Njemačku, prošle su godine pooštrile sankcije Iranu. Unatoč ovim mjerama, njemački izvoz u Iran znatno je porastao početkom 2024.
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
IZNAD OČEKIVANJA
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemačko gospodarstvo je u prvim mjesecima godine poslovalo nešto bolje od očekivanja, procjenjuje Bundesbank u svom novom mjesečnom izvješću.
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
CARINE
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden pozvao je na utrostručenje carina na kineski čelik i aluminij uoči današnjeg obraćanja radnicima čelika u Pittsburghu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE