GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marić oštro kritizirao Beroša, mislio da nema kamera

Marić oštro kritizirao Beroša, mislio da nema kamera
KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2021 / 13:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar financija Zdravko Marić održao je žestok govor na sastanku s ministrom Vilijem Berošem o velikom rastu troškova u zdravstvu.

Marić je, naime, mislio da nema kamera pa je bio otvoreniji. Čak je u jednom trenutku rekao da je dobro da na sastanku nema kamera ustvrdivši da se može slobodnije pričati.

Marić je tako održao jedan dugačak, žustar monolog gdje je komentirao dugove u zdravstvu, piše Novi list.

"Nije jednostavno nama razgovarati, a imate situaciju potencijalnog prekida opskrbe lijekova, situacija u zdravstvenom sustavu, proračunu, ovdje, ondje. Našli smo rješenje. Evo, danas je glavna tema otkud? Kao da smo imali neke novce zakopane. Pa povećan deficit, ljudi, nemamo što razgovarati. Pa nije da ja imam nekakve sefove tamo u ministarstvu pa sam, eto, nešto odlučio otključati. Pa to je jasno kao dan. Mi taj dug prema veledrogerijama prebacujemo na dug prema banci ili gdje ćemo se već zadužiti", rekao je Marić i dodao da se sad treba držati dogovorenih rokova.

"Sljedeći korak je reforma", rekao je Marić.

"Meni se jako sviđa da smo ovdje, da nemamo kamera, da možemo krajnje biti otvoreni", dodao je.

U jednom trenutku dotakao se iseljavanja.

"Možemo mi otvoriti neke druge teme, da ne provociram. Kad se netko iseli iz Hrvatske, je li se odjavi? Kad ga zaboli zub, je li dođe iz Dublina u Zagreb? Pa je u Dublinu sve bolje, a u Zagrebu i Hrvatskoj ništa ne valja. Ajmo biti krajnje otvoreni, svi smo tome doprinijeli jer smo demografiju i iseljavanje stavili u političku zonu. A to je broj jedan problem Hrvatske. To je moj sud. A onda smo to podržali jer se nekome ljepše dodvorit. Ajmo i o takvim stvarima govoriti otvoreno", rekao je Marić.

Tagovi: Zdravko Marić, Vili Beroš, dug bolnica
PROČITAJ I OVO
Investicijski sporazum EU-Kina zasad na ledu
BLOKADA
Investicijski sporazum EU-Kina zasad na ledu
BRUXELLES - Nakon Europskog parlamenta i Europska komisija je odbacila daljnji rad na Sporazumu o investicijama s Kinom. Prvo bi sankcije trebale biti ukinute. Jedna nova strategija možda pomogne.
Maloprodaja u EU: Uzlet u Sloveniji, najveći pad u Hrvatskoj
TRGOVINA NA MALO
Maloprodaja u EU: Uzlet u Sloveniji, najveći pad u Hrvatskoj
ZAGREB - Hrvatska je u ožujku bilježila najveći pad prometa u maloprodaji na mjesečnoj razini među zemljama EU-a dok je na razini Unije promet osjetno usporio, pokazalo je u četvrtak izvješće Eurostata.
Domaća potražnja za njemačkom industrijskom robom poskočila u ožujku
POTRAŽNJA
Domaća potražnja za njemačkom industrijskom robom poskočila u ožujku
BERLIN - Snažna domaća potražnja za robom široke potrošnje potaknula je skok njemačkih industrijskih narudžbi u ožujku, pokazali su u četvrtak objavljeni podaci.
Javni dug porastao na rekordne 332,3 milijarde kuna
ZADUŽENOST
Javni dug porastao na rekordne 332,3 milijarde kuna
ANALIZA - U odnosu na kraj prosinca 2020. ostvaren je rast od 2,6 mlrd kuna (+0,8%) dok je u odnosu na kraj siječnja 2020. dug bio veći za 40,6 mlrd kuna (+13,9%).
EK ažurira industrijsku strategiju kako bi smanjila ovisnost o Kini
STRATEGIJA
EK ažurira industrijsku strategiju kako bi smanjila ovisnost o Kini
BRUXELLES - Europska komisija je u srijedu objavila ažuriranu Industrijski strategiju koja bi joj trebala pomoći u smanjenju ovisnosti od trećih zemalja, poglavito Kine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE