GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kineski izvoz poskočio u srpnju

Kineski izvoz poskočio u srpnju
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2020 / 11:21
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Kineski izvoz oporavio se od krize koju je prouzročila pandemija koronavirusa i u srpnju je porastao 7,2 posto u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec, pokazali su u petak objavljeni podaci carinske uprave.

Višemjesečno razdoblje pada kineskog izvoza povezano s pandemijom prekinuto je u lipnju skromnom stopom rasta od 0,6 posto.

Uvoz je u srpnju pao 1,4 posto, otkrivajući duboke tragove pandemije u drugom gospodarstvu svijeta. U lipnju porastao je 2,7 posto.

Izvoz u SAD porastao je u prošlom mjesecu 12,5 posto u odnosu na prošlogodišnji srpanj a uvoz 3,6 posto.

To znači da je Kina u srpnju ostvarila suficit u trgovinskoj razmjeni s inozemstvom od 62,3 milijarde dolara. U lipnju suficit je iznosio 46,4 milijarde dolara.

U prvih sedam mjeseci ove godine kineski je izvoz pao 4,1 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje a uvoz za 5,7 posto.

Snažan rast izvoza u srpnju potvrđuje oporavak kineskog proizvodnog sektora, koji je u prošlom mjesecu zabilježio najsnažniji rast aktivnosti u gotovo 10 godina, godina, pokazalo je privatno istraživanje objavljeno početkom tjedna.

Tagovi: kineski izvoz, kineska ekonomija
PROČITAJ I OVO
Ukupan državni dug Crne Gore 3,66 milijardi eura
DUG
Ukupan državni dug Crne Gore 3,66 milijardi eura
PODGORICA - Ukupan državni dug, bez depozita, na dan 30.6.2020. godine iznosio je 3,664 milijarde eura ili 79,54 odsto bruto domaćeg proizvoda.
Onlajn misija MMF 5. oktobra u Srbiji
MMF-SRBIJA
Onlajn misija MMF 5. oktobra u Srbiji
BEOGRAD - Misija Međunarodnog monetarnog fonda održaće virtuelne sastanke sa srpskim vlastima u periodu od 5. do 16. oktobra, na petom i poslednjem pregledu u okviru Instrumenta za koordinaciju politika, najavio je danas šef Kancelarije MMF - a u Srbiji Sebastijan Sosa.
Državne financije iduće godine poprilično ovise o povlačenju novca iz EU
PRORAČUN
Državne financije iduće godine poprilično ovise o povlačenju novca iz EU
ZAGREB - Uz gospodarski oporavak, presudan utjecaj na kretanje proračuna imat će povlačenje novca iz europskih fondova, uključujući i novi instrument Nove generacije, ne samo u idućoj godini, već tijekom cijelog projiciranog razdoblja do 2023. godine.
Agencija Fitch zadržala kreditni rejting Srbije
REJTING
Agencija Fitch zadržala kreditni rejting Srbije
BEOGRAD - Rejting agencija Fitch Ratings zadržala je kreditni rejting Srbije za dugoročno zaduživanje u domaćoj i stranoj valuti na nivou od BB+, uz stabilne izglede za njegovo dalje povećanje, zahvaljujući dobrim ekonomskim pokazateljima Srbije koji su zadržani i tokom pandemije virusa COVID-19, saopštila je u petak uveče Narodna banka Srbije (NBS).
MMF: Izgledi za globalno gospodarstvo manje sumorni nego u lipnju
POBOLJŠANJE
MMF: Izgledi za globalno gospodarstvo manje sumorni nego u lipnju
WASHINGTON - Izgledi za globalno gospodarstvo nisu tako sumorni kao što se procjenjivalo prije tri mjeseca, izjavio je dužnosnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), ukazujući na bolje od očekivanih pokazatelje iz razvijenih gospodarstava i Kine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE