GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iva Tomić nova glavna ekonomistica HUP-a

Iva Tomić nova glavna ekonomistica HUP-a
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2020 / 10:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca s 1. travnja 2020. zaposlila je Ivu Tomić na poziciji glavne ekonomistice HUP-a.

Iva Tomić najveći je dio svoje karijere provela u Ekonomskom institutu, Zagreb: od asistentice do znanstvene suradnice i voditeljice odjela za Tržište rada i socijalnu politiku.

Prije zaposlenja u Institutu, odradila je pripravnički staž u Erste&Steiermärkische Bank d.d. Završila je diplomski studij ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2006. godine dok je doktorat ekonomskih znanosti stekla 2013. godine na Sveučilištu u Ljubljani. Obrazovala se i na poznatom institutu CERGE-EI u Pragu, dok je tijekom 2016. bila gostujući istraživač na The London School of Economics and Political Science (LSE).

Dodatno obrazovanje stekla je na brojnim seminarima, radionicama i ljetnim školama iz područja ekonomskih znanosti, a tijekom svoje karijere sudjelovala je kao istraživačica i voditeljica na više istraživačkih projekata, ali i kao (ko)autorica većeg broja znanstvenih i stručnih radova, te jedne autorske knjige. Uz to, od 2017. nositeljica je kolegija „Tržište rada i zapošljavanje“ pri visokom učilištu Effectus - studij financije i pravo. Za svoj znanstveni rad bila je i nagrađivana, 2015. godine nagradom austrijske središnje banke (OeNB) „Olga Radzyner“ te 2019. godine nagradom Zaklade prof. dr. Marijan Hanžeković u redovnoj kategoriji.

U svom istraživačkom radu ponajviše se bavi tržištem rada, prije svega nezaposlenošću mladih, uzrocima neaktivnosti, razlikama u plaćama između javnog i privatnog sektora te utjecajem javnih politika na funkcioniranje tržišta rada.

Tagovi: Iva Tomić, Hrvatska udruga poslodavaca, Ekonomski institut, tržište rada
PROČITAJ I OVO
Italija snizila prognozu rasta u 2023.
SNIŽENE PROGNOZE
Italija snizila prognozu rasta u 2023.
RIM - Talijanska vlada na odlasku znatno je snizila prognozu gospodarskog rasta u idućoj godini zbog vrtoglavo visokih troškova energije, no procjenjuje da će porezni prihodi poboljšati stanje u javnim financijama.
Inflacija u Njemačkoj u rujnu dosegnula 10 posto
CIJENE
Inflacija u Njemačkoj u rujnu dosegnula 10 posto
BERLIN - Stopa inflacije u Njemačkoj porasla je u rujnu na 10 posto, dosegnuvši novu najvišu razinu otkada statistički ured raspolaže usporedivim podacima, potaknuta ubrzanim rastom cijena energije i hrane.
Njemačka: Novi paket mjera za zaštitu građana od rasta cijena energenata
MJERE
Njemačka: Novi paket mjera za zaštitu građana od rasta cijena energenata
BERLIN - Njemačka vlada donijela je nove mjere u borbi protiv energetske krize koje sadrže i određivanje gornje granice za plin i električnu energiju, za što će se izdvojiti 200 milijardi eura, priopćeno je u četvrtak.
Primorac: Nisam najavio narodne obveznice
REAKCIJE
Primorac: Nisam najavio narodne obveznice
ZAGREB - Ministar financija Marko Primorac izjavio je u četvrtak uoči sjednice Vlade kako nije najavio stavljanje na tržište "narodnih obveznica" već da je u razgovoru s novinarkom komunicirao o različitim modalitetima koji postoje te u tom kontekstu to spomenuo samo kako ideju, istaknuvši pritom da državni proračun nije ugrožen te da država nema problema s likvidnošću.
Primorac: Snižavanje PDV-a nije polučilo željene učinke
PDV
Primorac: Snižavanje PDV-a nije polučilo željene učinke
ZAGREB - Ministar financija Marko Primorac rekao je u srijedu u Saboru da mjera snižavanja PDV-a na širok krug proizvoda nije polučila željeni učinak jer oni koji su trebali preuzeti dio tereta krize nisu podmetnuli leđa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE