GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvoje Stojić novi glavni ekonomist HUP-a

Hrvoje Stojić novi glavni ekonomist HUP-a
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2022 / 17:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvoje Stojić novi je glavni ekonomist Hrvatske udruge poslodavaca.

Hrvoje Stojić je jedan od najuglednijih hrvatskih makroekonomista i financijskih stručnjaka s više od 20 godina iskustva u makroekonomskim analizama, istraživanju financijskih tržišta, sektorskim analizama te korporativnim financijama.

FocusEconomics ga je nedavno rangirao kao drugog najuspješnijeg prognozera valutnog para EUR/USD, te najboljeg prognozera bilance plaćanja euro područja u 2021.godine. Organizacija Focus Economics više ga je puta nagradila za preciznost makroekonomskih prognoza za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju razdoblju od 2014. do 2018.godine.

Tijekom svoje karijere obnašao je dužnost makroekonomskog stratega u mirovinskom fondu PBZ Croatia osiguranje te glavnog ekonomista Addiko Grupe. U svom mandatu u Addiko Grupi, pokrenuo je jedan od najkvalitetnijih istraživačkih timova u privatnom sektoru u Hrvatskoj, odnosno Jugoistočnoj Europi.

Obnašao je dužnost predsjednika Kluba glavnih ekonomista pri Hrvatskoj udruzi banaka, delegata na Chief Economist grupi Europske bankarske federacije (2017.-2018.), te glavnog urednika Bijele Knjige Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (2016.-2017.).

„Hrvoje Stojić je jako pojačanje tima Hrvatske udruge poslodavaca. Zajednički ćemo se svaki dan boriti za bolje sutra naših poduzetnika,“ istaknula je glavna direktorica HUP-a, Irena Weber.

Tagovi: Hrvoje Stojić, Hrvatska udruga poslodavaca, Irena Weber, PBZ Croatia osiguranje
PROČITAJ I OVO
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
INFLACIJA
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
ANALIZA - Državni zavod za statistiku objavio je u utorak konačne podatke o rastu potrošačkih cijena u ožujku. Uz rast za 0,9% u odnosu na veljaču, godišnja stopa rasta potrošačkih cijena iznosila je 4,1%, kao i u siječnju i u veljači.
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
ANALITIČARI
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
PEKING - Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost i više su strategija za kupnju vremena za industrijske i potrošačke politike, rekao je viši analitičar S&P Global Ratings Yunbang Xu u izvješću objavljenom u četvrtak.
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
IZVOZ
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
BERLIN - Zapadne zemlje, uključujući Njemačku, prošle su godine pooštrile sankcije Iranu. Unatoč ovim mjerama, njemački izvoz u Iran znatno je porastao početkom 2024.
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
IZNAD OČEKIVANJA
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemačko gospodarstvo je u prvim mjesecima godine poslovalo nešto bolje od očekivanja, procjenjuje Bundesbank u svom novom mjesečnom izvješću.
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
CARINE
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden pozvao je na utrostručenje carina na kineski čelik i aluminij uoči današnjeg obraćanja radnicima čelika u Pittsburghu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE