GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đorđević: Moguće povećanje plata i penzija sredinom ove godine

Đorđević: Moguće povećanje plata i penzija sredinom ove godine
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2018 / 13:55
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je danas da bi penzije i plate zaposlenih u javnim službama mogle da budu povećane sredinom ove godine jer su prihodi državnog budžeta u januaru bili bolji od očekivanih.

"Ove godine ćemo manje dotirati PIO fond jer je uplata doprinosa veća u prvom mesecu, ali ćemo sačekati sredinu godine da napravimo presek", kazao je Djordjević novinarima na otvaranju Sajma trećeg doba na Beogradskom sajmu.

Dodao je da sa optimizmom očekuje te rezultate, kada će, kako ocenio, primanja zaposlenih i penzionera moći da budu uvećana na realnim osnovama.

Đorđević je kazao da je društvena odgovornost prema najstarijim gradjanima prioritet Vlade Srbije i da mora da bude na najvišem niovu.

"Vlada je 2014. suštinski promenila odnos prema svim gradjanima a posebno prema najstarijima i osobama s invaliditetom", rekao je on na otvaraju 5. Sajma trećeg doba.

Istakao je da je "zahvaljujući hrabroj odluci Aleksandra Vučića da 2014. započne reforme i poverenju penzionera da prepozanju potrebu za tim promenama" Srbija prošla najteži period.

"Počeli smo da ubiremo prve rezultate reforme, ali one još nisu zavšene. Moramo još da radimo", rekao je Đorđević i dodao da su izazovi veliki ali da veruje da će se zajedničkim zalaganjem uspeti u sprovodjenju reformi.

Ministar trovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je otvarajući Sajam trećeg doba rekao da Vlada želi da povećava penzije iz godine u godinu.

"Svesni smo tri vrste problema koje imaju penzioneri, a to su materijalni status, dostupnost zdravstvenim ulugama i socijalna uključenost", rekao je Ljajić.

Ukazao je da "nema realne socijalne politike bez povećanja investicija i jake ekonomije, jer je sve drugo socijalna pomoć koju penzioneri ne žele".

"Mi sada postavljamo realan temelj socijalnoj politici", kazao je Ljajić i ocenio da država mora da obezbedi penzionerima uslove za socijalnu uključenost i najmanje što može da uradi je da zajedno sa lokalnim zajednicama otvori klubove za penzionere, kako bi na najbolji način iskoristili svoje vreme.

Prema njegovim rečima, istraživanja pokazuju da je osećaj pripadnosti uslov za sreću i da su najsrećniji ljudi do 20 i iznad 50 godina.

Sajama trećeg doba trajeće i sutra, a u ulaz je besplatan.

Na tom sajmu kompanije izlažu svoje proizvode i nude razne pogodnosti i popuste, a posetioci mogu da odaberu i ponude kako da ispune svoje slobodno vreme.

Tagovi: Zoran Đorđević, Rasim Ljajić, povećanje plata i penzija
PROČITAJ I OVO
Usvojen crnogorski budžet
BUDŽET
Usvojen crnogorski budžet

PODGORICA _ Crnogorski parlament usvojio je danas zakon o budžetu za 2021. godinu, kojim je predviđeno 2,46 milijardi evra priliva i izdataka, a kao glavni cilj je navedeno stvaranje uslova za brži ekonomski oporavak i stabilizacija javnih finansija.

Inflacija raste i u Hrvatskoj, ali samo privremeno
CIJENE
Inflacija raste i u Hrvatskoj, ali samo privremeno
ANALIZA - Prema najnovijim podacima DZS-a, godišnja inflacija mjerena indeksom potrošačkih cijena zabilježila je u svibnju nastavak pozitivnih stopa rasta.
Hrvatska i dalje stagnira na ljestvici globalne konkurentnosti
KONKURENTNOST
Hrvatska i dalje stagnira na ljestvici globalne konkurentnosti
ZAGREB - Hrvatska se u ovogodišnjem izvješću nalazi na 59. mjestu od ukupno 64 svjetske ekonomije, što je poboljšanje pozicije za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu.
Crnogorski BDP u prvom kvartalu potonuo 6,4%
OŠTAR PAD
Crnogorski BDP u prvom kvartalu potonuo 6,4%
PODGORICA - Bruto domaći proizvod (BDP) Crne Gore pao je u prvom kvartalu 6,4 odsto, pokazuju preliminarni podaci Monstata.
Dio radnika nije dobio povrat poreza, čekaju da tvrtke plate obveze državi
POREZ
Dio radnika nije dobio povrat poreza, čekaju da tvrtke plate obveze državi
ZAGREB - Ove je godine Porezna uprava izdala oko 675.000 rješenja i obavijesti o porezu na dohodak za 2021. godinu, prema kojima su građani ostvarili pravo na povrat poreza u iznosu od 1,76 milijardi kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE