GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Poduzetnici nemaju razloga za strah

Butković: Poduzetnici nemaju razloga za strah
VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2023 / 17:17
Autor: SEEbiz
Ministar Oleg Butković dao je izjavu za medije na kojoj se osvrnuo i na peti paket mjera za pomoć gospodarstvu i građanima

'Neke mjere su na snazi do kraja trećeg mjeseca sljedeće godine, a za neke od njih moramo donijeti odluku sada, prvenstveno što se tiče električne energije', rekao je Butković za N1.

Budući da je cijena struje manja, svi ti poduzetnici mogu ugovarati manju cijenu pa ćemo vidjeti do četvrtka što to njima znači, ima li to smisla, ali o svima će se voditi računa i nikoga nećemo zapostaviti, pojasnio je ministar.

'Da dođe do bilo kakvog šoka ili poremećaja, Vlada bi uvijek reagirala i to smo pokazali nebrojeno puta', dodao je Butković.

'Ne trebaju se oni (poduzetnici) bojati - ako bude tektonskih poremećaja, Vlada će uvijek reagirati, ali ćemo s njima obaviti razgovor da vidimo je li bolje da ostanu ovakve mjere ili ima li smisla da ovakve mjere postoje', kazao je.

Neki trgovački lanci spremni su vratiti cijene na razinu prije 31. prosinca 2022. godine, naveo je, osvrćući se na pisanje medija da Vlada vraća stare cijene za 1300 namirnica, zbog čega će se sutra održati hitan sastanak s trgovcima.

Paket bi trebao vrijediti oko 500 milijuna eura.

Tagovi: Oleg Butković, električna energija, struja
PROČITAJ I OVO
Plenković o inflaciji: Poteze vučemo u pravom smjeru
PREMIJER
Plenković o inflaciji: Poteze vučemo u pravom smjeru
GOSIPIĆ - "Prema svemu što vidim turistička sezona je bila rekordna, i svi su na Mediteranu vratili na brojke iz 2019., a po prihodima puno bolji”, rekao je.
HUP: Inflacija će idućih mjeseci nastaviti padati
PROGNOZE
HUP: Inflacija će idućih mjeseci nastaviti padati
ZAGREB - Godišnja stopa harmoniziranog indeksa inflacije potrošačkih cijena, koju je objavio Eurostat, u rujnu bilježi snažan pad na 7,3% s 8,4% u kolovozu, što je ponajviše rezultat snažnog pada cijena usluga te proizvoda u sektoru hrane, pića i duhana. Zabilježeni mjesečni pad od 0,7% je također snažniji u odnosu na naša očekivanja. Hrvatska je tako među tri članice euro područja s najvećim mjesečnim padom cijena.
Pogoršano raspoloženje američkih potrošača u rujnu
TREND
Pogoršano raspoloženje američkih potrošača u rujnu
WASHINGTON - Indeks raspoloženja potrošača o gospodarstvu u Sjedinjenim Državama pao je sa 69,5 posto u kolovozu na 68,1 posto u rujnu, prema podacima Sveučilišta Michigan. Između ostalog, pad sentimenta rezultat je i nepouzdanosti u pogledu daljnjeg financiranja rada agencija federalne vlade.
Zaposlenost u industriji pala 2,2%
TRŽIŠTE RADA
Zaposlenost u industriji pala 2,2%
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u kolovozu ove godine u usporedbi sa srpnjem manji je za 0,1 %, a u usporedbi s kolovozom lani za 2 %, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Potrošnja u Hrvatskoj u kolovozu porasla peti mjesec zaredom
MALOPRODAJA
Potrošnja u Hrvatskoj u kolovozu porasla peti mjesec zaredom
ZAGREB - U Hrvatskoj je u kolovozu potrošnja u maloprodaji porasla peti mjesec zaredom na godišnjoj razini, i to nešto brže nego mjesec dana prije, što ukazuje na stabilan rast gospodarstva i u trećem tromjesečju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE