GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Buffett savjetuje što činiti kada je inflacija visoka

Buffett savjetuje što činiti kada je inflacija visoka
SAVJETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2022 / 08:26
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Multimilijarder Warren Buffett je dao savjet što uraditi kada je inflacija visoka, a riječ je o savjetu kojeg je više puta isticao.

Sjedinjene Američke Države, kao i skoro cijeli svijet, pogođene su inflacijom. Malo je onoga što nije poskupjelo. Buffett je na godišnjem sastanku dioničara sugerirao da se uslijed inflacije uradi ono za što smatra da je učinkovita reakcija na ovaj ekonomski problem. Predložio je poboljšavanje vještina i nastojanje da se bude što bolji u onom čime se netko bavi.

"Najbolja stvar koju možeš napraviti jest da budeš izuzetan u nečemu", rekao je ova 91-godišnji biznismen navodeći primjer liječnika i odvjetnika.

Prema njegovim riječima, za razliku od valuta, vještine su otporne na inflaciju - ako neko ima vještinu koja je tražena, ona će ostati tražena bez obzira koliko dolar vrijedi.

"Bez obzira o kojim vještinama je riječ, niko ih ne može oduzeti. Daleko najbolja investicija je ulaganje u samog sebe, a pri tome nije oporezovana", kazao je.

Buffett je ovaj savjet dao i 2009. kada je izbila recesija. I tada je izjavio da je najbolje ulagati u sebe. Sugerirao je i ulaganje u djelatnosti kojima se stvaraju proizvodi koji su traženi bez obzira na vrijednost dolara. Kao primjer za to je naveo kompaniju Coca Cola.

Ocijenio je da ljudi desetljećima žele ovo gazirano piće, bez obzira postoji li inflacija ili ne, prenosi CNBC.

Tagovi: Warren Buffett, inflacija, Coca-Cola
PROČITAJ I OVO
Realna plaća na godišnjoj razini smanjena 0,9%
UTJECAJ INFLACIJE
Realna plaća na godišnjoj razini smanjena 0,9%
ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.
UGP Indeks lakoće poslovanja: Sveta Nedelja i Primošten na vrhu
INDIKATORI
UGP Indeks lakoće poslovanja: Sveta Nedelja i Primošten na vrhu
ZAGREB - Po uzoru na Indeks lakoće poslovanja za države, UGP, preciznije Luka Medvidović i Boris Podobnik, kreirao indeks lakoće poslovanja za naše gradove i općine. Dakle koji gradovi se odnose kao majke, a koji kao maćehe prema poduzetnicima?
Vujčić: U Hrvatskoj je poskupjela jedino kava
GUVERNER
Vujčić: U Hrvatskoj je poskupjela jedino kava
ZAGREB - Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić u razgovoru za Novu TV komentirao je može li se bankarska kriza preliti u Hrvatsku, piše Dnevnik.hr.
Bundesbank očekuje pad stope inflacije u ožujku
OČEKIVANJA
Bundesbank očekuje pad stope inflacije u ožujku
FRANKFURT - Njemačka Bundesbanka očekuje pad inflacije u ožujku jer će se temeljiti na višim cijenama koje su pogodile zemlju prije godinu dana.
Lagarde: Inflacija u eurozoni još uvijek je previsoka
OCJENE
Lagarde: Inflacija u eurozoni još uvijek je previsoka
BRUXELLES - Predsjednica Europske središnje banke (ECB) Christine Lagarde istaknula je na današnjoj sjednici Europskog parlamenta da je inflacija u eurozoni i dalje previsoka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE