GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Broj zaposlenih u industriji u studenome bez većih promjena

Broj zaposlenih u industriji u studenome bez većih promjena
TRŽIŠTE RADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2022 / 08:41
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u studenome je porastao za 0,1 posto u odnosu na listopad, dok je u usporedbi sa studenim lani manji za 0,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Statistički podaci na mjesečnoj razini pokazuju najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 3,4 posto te u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, za 1,1 posto.

Najveći je rast zabilježen u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 32,8 posto te proizvodnji strojeva i uređaja, za 2,8 posto.

Na godišnjoj razini najviše je pao broj zaposlenih proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 15,3 posto, proizvodnji tekstila, za 14,8 posto, pomoćnim uslužnim djelatnostima u rudarstvu, za 13,3 posto te proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 12,6 posto.

Najveći rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika registrira u ostaloj prerađivačkoj industriji, za 7,8 posto, proizvodnji strojeva i uređaja, za 7,2 posto, ostalom rudarstvu i vađenju, za 4,5 posto, proizvodnji električne opreme, za 4,1 posto, proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, za 3,9 posto, proizvodnji duhanskih proizvoda i proizvodnji računala te elektroničkih i optičkih proizvoda, za 3,6 posto.

Kumulativni podaci za prvih jedanaest mjeseci pokazuju da je ukupan broj zaposlenih u industriji bio 0,7 posto manji nego u istom razdoblju lani.

Istodobno je ukupna proizvodnost rada u industriji u prvih jedanaest mjeseci ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine povećana za 6,9 posto.

Izvješće DZS-a pokazalo je i da je u studenom industrijska proizvodnja porasla 12. mjesec za redom i to za 3,7 posto na godišnjoj razini, što ukazuje na nastavak oporavka proizvodnje i cjelokupnog gospodarstva od koronakrize.

Tagovi: zaposlenost u industriji, proizvodnja duhanskih proizvoda, proizvodnja strojeva, vozači kamiona
PROČITAJ I OVO
Poljska i Mađarska koče uvođenje minimalne stope poreza na dobit
POREZI
Poljska i Mađarska koče uvođenje minimalne stope poreza na dobit
BRUXELLES - Mađarska i Poljska zatražile su u utorak da se zakon o uvođenju minimalne efektivne stope poreza na dobit od 15 posto donese istodobno s zakonom koji bi propisao da digitalne tvrtke plaćaju poreze u zemljama u kojima ostvaruju dobit, a ne tamo gdje im je sjedište.
Ukupna financijska imovina kućanstava 576 milijardi kuna
IMOVINA
Ukupna financijska imovina kućanstava 576 milijardi kuna
ZAGREB - Na kraju trećeg tromjesečja 2021. ukupna financijska imovina kućanstava iznosila je 576 milijardi kuna ili 2,2 posto više nego na kraju prethodnog tromjesečja, izvijestili su iz Hrvatske narodne banke (HNB).
Kina priprema mjere potpore potražnji
MJERE
Kina priprema mjere potpore potražnji
PEKING - Kina će uskoro uvesti mjere potpore domaćoj potražnji, izjavio je u utorak Yuan Da, dužnosnik najvišeg vladinog tijela za gospodarsko planiranje.
HNB: Inflacija bi u 2022. mogla biti između 3,5 i 4 posto
OČEKIVANJA
HNB: Inflacija bi u 2022. mogla biti između 3,5 i 4 posto
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) u ponedjeljak je objavila da bi se prosječna godišnja stopa inflacije potrošačkih cijena ove godine mogla popeti na između 3,5 i 4 posto, a tu procjenu temelji na višim od prognoziranih stopa inflacija u studenome i prosincu lani te pretpostavke o nešto snažnijem povećanju cijena plina i električne energije od početka travnja.
ILO: Neizvjesnost odgodila oporavak tržišta rada od pandemije
TRŽIŠTE RADA
ILO: Neizvjesnost odgodila oporavak tržišta rada od pandemije
ŽENEVA - Oporavak globalnog tržišta rada trajat će dulje no što se očekivalo i nezaposlenost će se zadržati iznad pretpandemijske razine najmanje do 2023. godine, procijenila je Međunarodna organizacija rada (ILO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE