GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Broj zaposlenih u industriji u studenome bez većih promjena

Broj zaposlenih u industriji u studenome bez većih promjena
TRŽIŠTE RADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2022 / 08:41
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u studenome je porastao za 0,1 posto u odnosu na listopad, dok je u usporedbi sa studenim lani manji za 0,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Statistički podaci na mjesečnoj razini pokazuju najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 3,4 posto te u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, za 1,1 posto.

Najveći je rast zabilježen u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 32,8 posto te proizvodnji strojeva i uređaja, za 2,8 posto.

Na godišnjoj razini najviše je pao broj zaposlenih proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 15,3 posto, proizvodnji tekstila, za 14,8 posto, pomoćnim uslužnim djelatnostima u rudarstvu, za 13,3 posto te proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 12,6 posto.

Najveći rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika registrira u ostaloj prerađivačkoj industriji, za 7,8 posto, proizvodnji strojeva i uređaja, za 7,2 posto, ostalom rudarstvu i vađenju, za 4,5 posto, proizvodnji električne opreme, za 4,1 posto, proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, za 3,9 posto, proizvodnji duhanskih proizvoda i proizvodnji računala te elektroničkih i optičkih proizvoda, za 3,6 posto.

Kumulativni podaci za prvih jedanaest mjeseci pokazuju da je ukupan broj zaposlenih u industriji bio 0,7 posto manji nego u istom razdoblju lani.

Istodobno je ukupna proizvodnost rada u industriji u prvih jedanaest mjeseci ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine povećana za 6,9 posto.

Izvješće DZS-a pokazalo je i da je u studenom industrijska proizvodnja porasla 12. mjesec za redom i to za 3,7 posto na godišnjoj razini, što ukazuje na nastavak oporavka proizvodnje i cjelokupnog gospodarstva od koronakrize.

Tagovi: zaposlenost u industriji, proizvodnja duhanskih proizvoda, proizvodnja strojeva, vozači kamiona
PROČITAJ I OVO
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
INFLACIJA
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
ANALIZA - Državni zavod za statistiku objavio je u utorak konačne podatke o rastu potrošačkih cijena u ožujku. Uz rast za 0,9% u odnosu na veljaču, godišnja stopa rasta potrošačkih cijena iznosila je 4,1%, kao i u siječnju i u veljači.
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
ANALITIČARI
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
PEKING - Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost i više su strategija za kupnju vremena za industrijske i potrošačke politike, rekao je viši analitičar S&P Global Ratings Yunbang Xu u izvješću objavljenom u četvrtak.
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
IZVOZ
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
BERLIN - Zapadne zemlje, uključujući Njemačku, prošle su godine pooštrile sankcije Iranu. Unatoč ovim mjerama, njemački izvoz u Iran znatno je porastao početkom 2024.
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
IZNAD OČEKIVANJA
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemačko gospodarstvo je u prvim mjesecima godine poslovalo nešto bolje od očekivanja, procjenjuje Bundesbank u svom novom mjesečnom izvješću.
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
CARINE
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden pozvao je na utrostručenje carina na kineski čelik i aluminij uoči današnjeg obraćanja radnicima čelika u Pittsburghu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE