GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Broj zaposlenih u industriji na godišnjoj razini pao za 1,8 posto

Broj zaposlenih u industriji na godišnjoj razini pao za 1,8 posto
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2021 / 09:41
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u ožujku ove godine veći je za 0,3 posto u usporedbi s veljačom, dok je u odnosu na ožujak prošle godine manji za 1,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Na godišnjoj razini statistika pokazuje najveći pad broja zaposlenih u pomoćnim uslužnim djelatnostima u rudarstvu, za 27,4 posto, proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 26,7 posto te proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 13 posto.

Najveći rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika registrira u ostaloj prerađivačkoj industriji, za 11,9 posto, u proizvodnji računala te elektroničkih i optičkih proizvoda za 6,8 posto, osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, za 4,1 posto te proizvodnji električne opreme, za 3,8 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji u prva tri mjeseca ove godine u usporedbi s istim razdobljem lani veća je za 6,3 posto.

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u pomoćnim uslužnim djelatnostima u rudarstvu, za 7,1 posto te u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 6,8 posto.

Najveći rast broja zaposlenih zabilježen je, pak, u vađenju sirove nafte i prirodnog plina, za 6,7 posto te proizvodnji strojeva i uređaja, za 4,8 posto.

Ukupan broj zaposlenih u industriji u prva je tri mjeseca ove godine bio dva posto manji nego u istom razdoblju lani.

Fotografija: Pexels

Tagovi: zaposlenost u industriji, prerađivačka industrija, hrvatska industrija, industrija
PROČITAJ I OVO
Prosječna neto plaća za srpanj 7.046 kuna
ZARADE
Prosječna neto plaća za srpanj 7.046 kuna
ZAGREB - Prosječna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za srpanj iznosila je 7.046 kuna, što je na godišnjoj razini nominalno više za 4,8 posto, a realno za 1,9 posto, objavio je u ponedjeljak Državni zavod za statistiku (DZS).
Marić: Dosad smo platili šest milijardi kuna veledrogerijama, ali ne vidimo smanjenje dugova
DUG BOLNICA
Marić: Dosad smo platili šest milijardi kuna veledrogerijama, ali ne vidimo smanjenje dugova
ZAGREB - Ministar financija Zdravko Marić komentirao je stanje nacionalne ekonomije. Mišljenja je da novo financijsko izvješće kreditnih agencija najbolje pokazuje situaciju u zemlji.
Plenković: Investicijski rejting potvrda dobre Vladine politike
REAKCIJE
Plenković: Investicijski rejting potvrda dobre Vladine politike
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković objavio je u subotu da je potvrda investicijskog rejtinga Hrvatske i procjena gospodarskog rasta u ovoj godini od 6,5 posto, potvrda dobre Vladine politike koja je u razdoblju pandemije očuvala hrvatsku gospodarsku i financijsku stabilnost.
S&P potvrdio rejting Hrvatske i stabilne izglede
REJTING
S&P potvrdio rejting Hrvatske i stabilne izglede
ZAGREB - Agencija Standard & Poor's potvrdila je u petak rejting Hrvatske 'BBB-/A-3', uz stabilne izglede, istaknuvši da je oporavak gospodarstva zahvaljujući turizmu stvorio uvjete za smanjenje javnog duga u ovoj godini s rekordne razine u pandemijskoj 2020.
Plenković: Hrvatska uskoro dobiva više od 800 milijuna eura za NPOO
DOBRE VIJESTI
Plenković: Hrvatska uskoro dobiva više od 800 milijuna eura za NPOO
ATENA - Hrvatska će uskoro dobiti više od 800 milijuna eura za početak provedbe projekata iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), najavio je premijer Andrej Plenković nakon susreta s predsjednicom Europske komisije Ursule von der Leyen u petak u Ateni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE