GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bandić: Plaća za svibanj? Nisam siguran

Bandić: Plaća za svibanj? Nisam siguran
SLIKOVITO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2020 / 10:11
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik i višestruki optuženik USKOK-a Milan Bandić jučer je izjavio kako će Grad Zagreb obnoviti svoju imovinu, a da će vlasnici privatnih zgrada morati to učiniti sami, optuživši ih za neulaganje i neodržavanje svojih nekretnina.

Najavio je i formiranje sektora u gradskom Uredu za izgradnju u kojeg će se slijevati sve informacije na jednom mjestu te kvantificiranje broja oštećenja, kvalifikacija stupnja oštećenja te način sanacije oštećenih objekata.

Na novinarski upit misli li da je kompetentan i sposoban odraditi posao obnove Zagreba ili to treba država preuzeti na sebe, Bandić je podsjetio kako je zadnjih 20 godina apelirao na privatne vlasnike zgrada i ponudio im 80 posto sredstava za obnovu pročelja i krovišta. No, od četiri tisuće za to se prijavilo njih 383.

Bandić drži kako bez izmjene zakonskog okvira Grad Zagreb ne može obnavljati privatnu imovinu. Stoga će vlasnici privatne imovine štetu morati nadomjestiti po postojećem zakonu ili iz osiguranja ako su osigurali nekretninu te do pet posto pomoći od grada ili države ako je objekt oštećen više od 60 posto.

Na opetovana nvinarska pitanja o snošenju vlastite odgovornost za oštećene zgrade u gradskom vlasništvu (škole, domovi za starije i sl.), ustvrdio je kako je u škole ulagao više nego svi gradonačelnici prije njega zadnjih 40 godina.

"Ja sam ulagao više u škole nego svi moji prethodnici zajedno'", rekao je.

Naveo je i da su škole u Donjem i Gornjem gradu, koje su građene prije više od stotinu godina, oštećene.

"Održavane su, ali nisu održavane dovoljno. Mala je šteta u školama u odnosu na privatno vlasništvo", kazao je. Dodao je i kako vrtići, kao i domovi za starije, nisu jače oštećeni.

''Imamo malo manevarskog ili nikakvog prostora'', rekao je Bandić i naglasio da nas sve tek čeka posljedica koronavirusa - gospodarski virus.

''Mi ćemo plaću imati za travanj, a za svibanj nisam siguran'', rekao je i objasnio da misli na proračun Grada.

''Gradonačelnik zna što radi, na zločeste stvari ne želim trošiti riječi'', rekao je ne odgovorivši na brojna novinarska pitanja.

Tagovi: Milan Bandić, potres u Zagrebu, koronavirus u Hrvatskoj, koronakriza
PROČITAJ I OVO
Neočekivani rast njemačkog privatnog sektora
IZNENAĐENJE
Neočekivani rast njemačkog privatnog sektora
BERLIN - Privatni sektor u Njemačkoj doživio je neočekivani rast ovog mjeseca, koji je bio potaknut solidnim rastom u sektoru usluga.
Slovenija: U travnju zabilježeno najbolje raspoloženje potrošača od veljače 2022
SIGNALI
Slovenija: U travnju zabilježeno najbolje raspoloženje potrošača od veljače 2022
LJUBLJANA - Pokazatelj povjerenja potrošača u travnju je u odnosu na ožujak poboljšan za tri postotna boda. Njegova je vrijednost najviša od veljače 2022., ali je i dalje tri postotna boda ispod dugogodišnjeg prosjeka, objavio je danas statistički ured.
Pad kineskih fiskalnih prihoda u prvom kvartalu
TRENDOVI
Pad kineskih fiskalnih prihoda u prvom kvartalu
PEKING - Fiskalni prihodi Kine u prvom su tromjesečju pali za 2,3 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, objavilo je u ponedjeljak tamošnje ministarstvo financija.
Hrvatska udjelom duga u BDP-u znatno ispod europskog prosjeka i na kraju 2023.
DUG
Hrvatska udjelom duga u BDP-u znatno ispod europskog prosjeka i na kraju 2023.
ZAGREB - Hrvatski javni dug iskazan udjelom u BDP-u bio je i na kraju prosinca 2023. godine znatno niži od prosjeka eurozone i EU, pokazali su u ponedjeljak podaci europskog statističkog ureda
Realan rast prosječne neto plaće u veljači 8,4%
ZARADE
Realan rast prosječne neto plaće u veljači 8,4%
ANALIZA - Prema podacima koje je DZS objavio u petak, u veljači je nastavljen realan rast prosječnih mjesečnih isplaćenih bruto i neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama na godišnjoj razini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE