GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bandić: Plaća za svibanj? Nisam siguran

Bandić: Plaća za svibanj? Nisam siguran
SLIKOVITO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2020 / 10:11
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik i višestruki optuženik USKOK-a Milan Bandić jučer je izjavio kako će Grad Zagreb obnoviti svoju imovinu, a da će vlasnici privatnih zgrada morati to učiniti sami, optuživši ih za neulaganje i neodržavanje svojih nekretnina.

Najavio je i formiranje sektora u gradskom Uredu za izgradnju u kojeg će se slijevati sve informacije na jednom mjestu te kvantificiranje broja oštećenja, kvalifikacija stupnja oštećenja te način sanacije oštećenih objekata.

Na novinarski upit misli li da je kompetentan i sposoban odraditi posao obnove Zagreba ili to treba država preuzeti na sebe, Bandić je podsjetio kako je zadnjih 20 godina apelirao na privatne vlasnike zgrada i ponudio im 80 posto sredstava za obnovu pročelja i krovišta. No, od četiri tisuće za to se prijavilo njih 383.

Bandić drži kako bez izmjene zakonskog okvira Grad Zagreb ne može obnavljati privatnu imovinu. Stoga će vlasnici privatne imovine štetu morati nadomjestiti po postojećem zakonu ili iz osiguranja ako su osigurali nekretninu te do pet posto pomoći od grada ili države ako je objekt oštećen više od 60 posto.

Na opetovana nvinarska pitanja o snošenju vlastite odgovornost za oštećene zgrade u gradskom vlasništvu (škole, domovi za starije i sl.), ustvrdio je kako je u škole ulagao više nego svi gradonačelnici prije njega zadnjih 40 godina.

"Ja sam ulagao više u škole nego svi moji prethodnici zajedno'", rekao je.

Naveo je i da su škole u Donjem i Gornjem gradu, koje su građene prije više od stotinu godina, oštećene.

"Održavane su, ali nisu održavane dovoljno. Mala je šteta u školama u odnosu na privatno vlasništvo", kazao je. Dodao je i kako vrtići, kao i domovi za starije, nisu jače oštećeni.

''Imamo malo manevarskog ili nikakvog prostora'', rekao je Bandić i naglasio da nas sve tek čeka posljedica koronavirusa - gospodarski virus.

''Mi ćemo plaću imati za travanj, a za svibanj nisam siguran'', rekao je i objasnio da misli na proračun Grada.

''Gradonačelnik zna što radi, na zločeste stvari ne želim trošiti riječi'', rekao je ne odgovorivši na brojna novinarska pitanja.

Tagovi: Milan Bandić, potres u Zagrebu, koronavirus u Hrvatskoj, koronakriza
PROČITAJ I OVO
U Europi se otvaraju barovi, nastavlja se popuštanje mjera u SAD-u
POPUŠTANJE
U Europi se otvaraju barovi, nastavlja se popuštanje mjera u SAD-u

LONDON - U Europi se u četvrtak nastavilo popuštanje mjere ograničenog kretanja zahvaljujući slabljenju pandemije koronavirusa, što odudara od novih rekorda srušenih u Latinskoj Americi i podatka o 100.000 umrlih u Sjedinjenim Državama.

Marić otkrio gdje idu prve europske milijarde
OTKRIĆA
Marić otkrio gdje idu prve europske milijarde

ZAGREB - Ministar financija je objasnio kome će ići prve milijarde eura iz Fonda solidarnosti Europske unije za potporu gospodarstvu, koliko ljudi danas ovisi o državnom proračunu, a bilo je riječi i o nadolazećim parlamentarnim izborima.

SAD: Preko dva milijuna novih zahtjeva za naknadu za nezaposlenost
TRŽIŠTE RADA
SAD: Preko dva milijuna novih zahtjeva za naknadu za nezaposlenost
WASHINGTON - Više od dva milijuna građana Sjedinjenih Država podnijelo je u prošlom tjednu zahtjev za isplatu naknade za nezaposlenost, objavila je u četvrtak američka vlada.
Francuska vodeće europsko odredište za nove strane investicije
INVESTICIJE
Francuska vodeće europsko odredište za nove strane investicije
PARIZ - Francuska je po prvi put zauzela poziciju glavnog europskog odredišta za nove strane investicije, ostavivši iza sebe Veliku Britaniju i Njemačku, pokazalo je u četvrtak istraživanje konzultantske tvrtke EY.
Glas poduzetnika traži transparentno korištenje 10 milijardi eura za spas gospodarstva
ZAHTJEVI
Glas poduzetnika traži transparentno korištenje 10 milijardi eura za spas gospodarstva
ZAGREB - Oko 70% ispitanika boji se da će novac, ako i kada ga dobijemo, biti korišten na krpanje minusa u proračunu i ubacivanje u javni sektor.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE