GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američke tvornice u veljači s rastom narudžbi

Američke tvornice u veljači s rastom narudžbi
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2024 / 19:51
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - Američke su tvornice u veljači dobile 1,4 posto više narudžbi nego u siječnju, objavilo je američko Ministarstvo trgovine.

Rast je bio nešto veći nego što su analitičari Wall Streeta očekivali, no narudžbe su u siječnju pale za 3,8 posto. U godinu dana od veljače prošle godine obujam narudžbi porastao je za jedan posto.

Narudžbe za civilne putničke i teretne zrakoplove porasle su 24,6 posto na mjesečnoj razini u veljači, nakon pada od 63,5 posto u veljači. Narudžbe motornih vozila i dijelova porasle su u veljači za 0,3 posto, dok su ukupne narudžbe u transportnom sektoru porasle za 3,3 posto, nakon pada od 18,3 posto u siječnju.

Narudžbe strojeva i hardvera u veljači su porasle 1,8 posto, narudžbe računala i elektronike pale su 1,4 posto, a narudžbe kućanskih aparata i električne opreme pale su 2,1 posto.


Narudžbe takozvanih osnovnih kapitalnih dobara, isključujući zrakoplovstvo i obranu, koji su dobar prediktor budućih investicijskih odluka kompanija, u veljači su bile 0,7 posto veće nego u siječnju.

Tagovi: tvornice, narudžbe, amerika
PROČITAJ I OVO
Realan rast prosječne neto plaće u veljači 8,4%
ZARADE
Realan rast prosječne neto plaće u veljači 8,4%
ANALIZA - Prema podacima koje je DZS objavio u petak, u veljači je nastavljen realan rast prosječnih mjesečnih isplaćenih bruto i neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama na godišnjoj razini.
Hrvati među nacijama koje najranije idu u mirovinu
MIROVINE
Hrvati među nacijama koje najranije idu u mirovinu
ZAGREB - Prosječni Hrvat u mirovinu ide s nepunih 60 godina, zbog čega su naši novopečeni umirovljenici neki od najmlađih u Europi.
MMF: Kina prestiže G7 kao pokretač globalnog gospodarskog rasta
PREDVIĐANJA
MMF: Kina prestiže G7 kao pokretač globalnog gospodarskog rasta
WASHINGTON - Prema prognozi Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), predviđa se da će Kina biti svjetski gospodarski prvak u sljedećih pet godina, s rastom većim od svih zemalja Grupe sedam (G7) zajedno, izvijestila je China Media Group (CMG), pozivajući se na Bloomberg.
Srbija produžuje aranžman s MMF-om
ARANŽMAN
Srbija produžuje aranžman s MMF-om
BEOGRAD - Ministar finanasija Siniša Mali najavio je da će sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), koji ističe krajem godine, biti produžen na najmanje dve godine, saopštilo je Ministarstvo finansija.
IMFC zbog neslaganja nije objavio tradicionalnu konačnu poruku
NESUGLASJE
IMFC zbog neslaganja nije objavio tradicionalnu konačnu poruku
WASHINGTON - Međunarodni monetarni i financijski odbor Međunarodnog monetarnog fonda (IMFC) danas nije postigao konsenzus o tradicionalnoj zajedničkoj poruci ili priopćenju nakon sastanka na kraju proljetnih sastanaka MMF-a i Svjetske banke, već se ograničio na izjava predsjedavajućeg, koji je opisao stanje u svjetskom gospodarstvu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE