GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aladrović: Na ultimatume ne pristajemo

Aladrović: Na ultimatume ne pristajemo
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.10.2019 / 10:28
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović prije sjednice Vlade komentirao je ultimatum HNS-a kojim su najavili izlazak iz koalicije ukoliko ne dođe do povećanja koeficijenata plaća za učitelje i nastavnike, kao i ima li prostora za povećanje plaća.

"Vidjeli smo jučer poruke od HNS-a, vidjeli smo poruke premijera i predsjednika Sabora Jandrokovića. Vrlo jasno smo dali do znanja da na ultimatume ne pristajemo", kazao je Aladrović.

"Možemo razgovarati o tome, ali na ultimatume ne pristajemo", istaknuo je.

Upitan o izjavama Milana Bandića na jutrošnjoj konferenciji za novinare koji također traži povećanje plaća za učitelje i nastavnike, Aladrović je kazao kako jutros nije pratio izjave jer je imao drugih obaveza.

Ministar je rekao kako je sa sindikatima u načelu razgovarao o dodatku kolektivnim ugovorima te kako o koeficijentima neće razgovarati. "Ono što je za pregovore bitno jest da svaka strana želi negdje popustiti, ali kod njih to nismo vidjeli", rekao je Aladrović.

Na pitanje o tome postoji li opcija da se ukinu povlaštene mirovine, Aladrović je kazao: "Naravno da ne postoji varijanta da se ukidaju mirovine za 175 tisuća građana. To nije odluka koja je ovog trenutka nastala. Naravno da se ne mogu ukinuti i nećemo ih ukinuti".

Naglasio je kako se mirovine po posebnim propisima isplaćuju iz općih prihoda proračuna.

Zaključno se osvrnuo i na pitanje je li spreman na pregovore o koeficijentima: "Koeficijenti su određeni uredbom. Uredba je akt Vlade. Ako se vlada na to odluči, moguće je", rekao je Aladrović.

Tagovi: Josip Aladrović
PROČITAJ I OVO
Europska komisija: Hrvatski BDP ove godine tone 10,8 posto
NOVE PROGNOZE
Europska komisija: Hrvatski BDP ove godine tone 10,8 posto
ZAGREB - Hrvatsku čekaju još teže posljedice pandemije COVID-19 nego što se ranije mislilo.
U lipnju drugi mjesec za redom raste broj zaposlenih
TRŽIŠTE RADA
U lipnju drugi mjesec za redom raste broj zaposlenih
ANALIZA - U lipnju je drugi mjesec zaredom porastao broja osiguranika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) na mjesečnoj razini, dok je na godišnjoj razini nastavljen trend pada koji traje od travnja i izravna je posljedica krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.
Rast zaliha industrijskih proizvoda na mjesečnoj razini
ZALIHE
Rast zaliha industrijskih proizvoda na mjesečnoj razini

ZAGREB - Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima bile su u svibnju 1,5 posto veće u odnosu na prethodni mjesec, dok su na godišnjoj razini pale za 1,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Javni dug Srbije za samo mesec dana povećan za dve milijarde evra
ZADUŽENOST
Javni dug Srbije za samo mesec dana povećan za dve milijarde evra
BEOGRAD - Javni dug Srbije iznosio je na kraju maja ove godine 26,79 milijardi evra, što je 57,2 odsto procenjenog ovogodišnjeg bruto domaćeg proizvoda (BDP). Na kraju aprila je javni dug bio 24,55 milijardi evra, odnosno 52,4 odsto BDP, saopštilo je Ministarstvo finansija.
Godinu dana za oporavak srpske ekonomije od krize
ISTRAŽIVANJE
Godinu dana za oporavak srpske ekonomije od krize
BEOGRAD - Za oporavak privrede pogođene pandemijom Kovid-19, potrebno je u proseku godinu dana, pokazuju rezultati trećeg ciklusa istraživanja "Zajedno kroz krizu".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE