GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zvonimir Frka-Petešić novi predstojnik Ureda predsjednika Vlade

Zvonimir Frka-Petešić novi predstojnik Ureda predsjednika Vlade
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2017 / 16:37
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zvonimir Frka-Petešić imenovan je u četvrtak na zatvorenom dijelu Vladine sjednice predstojnikom Ureda predsjednika Vlade RH, s 1. rujna, a privremeni glavni ravnatelj policije Dražen Vitez razriješen je dužnosti te je glavnim ravnateljem policije u MUP-u, temeljem javnog natječaju, na vrijeme od pet godina imenovan Nikola Milina.

Vlada je također razriješila pomoćnika ministra uprave Matu Ribičića, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Glavnim tajnikom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, Vlada je imenovala Damira Kaufmana.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Upravnog odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva - i to Marija Pejčinović Burić, te Sanja Putica. Dijelom novih članova Upravnog odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, kao predstavnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja, imenovani su Katja Šare i Stipe Mamić.

Vlada je razriješila dosadašnjega člana Upravnoga vijeća Agencije za vodne putove Sašu Radojevića i imenovala Igora Čižmeka novim članom Upravnoga vijeća Agencije, kao predstavnika tijela državne uprave nadležnog za zaštitu okoliša.

Vlada je opozvala dosadašnjeg predstavnika u Povjerenstvu Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) za održivi razvoj, poticanje gospodarstva, energetiku i klimatske promjene Sašu Radojevića, te zamjenicu predstavnika Jasenku Nećak. Novim je predstavnikom u tome Povjerenstvu imenovala Igora Čižmeka, a zamjenikom predstavnika Domagoja Validžića, kao predstavnike Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Vlada je, zbog isteka mandata, utvrdila prijedlog odluke o razrješenju dosadašnjeg potpredsjednika Upravnoga vijeća Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ivana Grujića te dijela članova Upravnoga vijeća i to: dr. Filipa Hameršaka, prof. dr. Damira Agičića, dr. Nikicu Barića i dr. Davora Marijana i uputila ga u Hrvatski sabor na donošenje. Vlada je Hrvatskome saboru predlaže imenovanje Filipa Hameršaka novim potpredsjednikom te Nele Kušanić, Marija Reljanovića, dr. Nikice Barića i dr. Davora Marijana dijelom novih članova Upravnoga vijeća Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskoga centra Domovinskoga rata, navodi se u priopćenju.

Vlada je također na zatvorenom dijelu sjednice imenovala Krešimira Kostelca povjerenikom Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskoga vijeća Grada Orahovice, zbog toga što se Gradsko vijeće Grada Orahovice nije konstituiralo.

Razriješen je dosadašnji zamjenik člana Nacionalnoga vijeća za kibernetičku sigurnost Ante Orlović, a novim zamjenikom člana toga vijeća imenovan je dr. Damir Trut.

Vlada RH je Glavnoj skupštini društva Autocesta Rijeka - Zagreb d.d. predložila izbor članova Nadzornog odbora društva Autocesta Rijeka - Zagreb. d.d. - i to Josipa Ostrogovića i dr. Marka Šoštarića, najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Utvrđeno očitovanje Vlade RH u predmetu pred Sudom EU

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice Vlada RH je utvrdila očitovanje Republike Hrvatske na zahtjev za prethodnu odluku u predmetu pred Sudom Europske unije, no budući da je ova točka klasificirana oznakom tajnosti „povjerljivo", iz Vlade je nisu u mogućnosti objaviti.

Vlada je informirana o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj i stanju ispunjenosti prethodnih uvjetovanosti.

Također, Vlada je upoznata s pregledom zakonskih prijedloga iz Godišnjega plana normativnih aktivnosti za 2017. godinu, s posebnim osvrtom na reformske prioritete, navodi se u priopćenju.

Tagovi: Zvonimir Frka-Petešić, Damir Kaufman, Dražen Vitez, Nikola Milina, Marija Pejčinović Burić, Sanja Putica
PROČITAJ I OVO
Cuomo: Ulazak u New York samo uz negativan test i karantenu
STROGO
Cuomo: Ulazak u New York samo uz negativan test i karantenu
NEW YORK - Guverner države New York Andrew Cuomo donio je ekstremnu mjeru u borbi protiv pandemije – ulazak u New York dozvoljen je samo uz negativan test na koronu i obaveznu karantenu.
Johnson objavio: Zatvaraju se pubovi i restorani, izlazak iz kuće i putovanja strogo ograničeni
ZATVARANJE
Johnson objavio: Zatvaraju se pubovi i restorani, izlazak iz kuće i putovanja strogo ograničeni
LONDON - Britanski premijer Boris Johnson uvodi ponovno karantenu u Engleskoj nakon što je u zemlji potvrđeno više od milijun zaraženih koronavirusom, a drugi val pandemije prijeti blokadom zdravstvenog sustava.
Jedna jarunska priča
ISTINSKA LJEPOTA
Jedna jarunska priča
ZAGREB - Odlazak u Zagreb stopio se s melankoničnim tonovima jeseni. Danas odlučih prošetati s Darkom i Robijem po Jarunu. Robi je osoba s oštećenim vidom.
Više od milijun Slovaka testirano na koronavirus
VIRUS
Više od milijun Slovaka testirano na koronavirus

BRATISLAVA - Više od milijun Slovaka u subotu se testiralo na koronavirus, u sklopu goleme logističke operacije testiranja većine populacije tijekom vikenda u nastojanju da se obuzda pandemiju.

U Srbiji rekordnih 1.817 slučajeva zaraze
ZARAZA
U Srbiji rekordnih 1.817 slučajeva zaraze
BEOGRAD – U Srbiji nastavlja rasti dnevni broj novozaraženih koronavirusom, te je u posljednja 24 sata potvrđeno rekordnih 1817 slučajeva zaraze uz trend povećanja broja hospitaliziranih, pokazuju u subotu podaci srbijanskog ministarstva zdravstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE