GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Žinić o obnovi: Možda ima nepravilnosti, ali ja nisam odgovoran

Žinić o obnovi: Možda ima nepravilnosti, ali ja nisam odgovoran
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2021 / 21:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar Tomo Medved u obraćanju medijima nakon prvog sastanka novog stožera u Petrinji rekao je kako djelovanje stožera podupire organizaciju županijskog, gradskog i drugih stožera.

"Ovaj stožer od ovog trenutka bit će aktivan tijekom 24 sata dnevno. Svi potrebni podaci o osobama i kontakti iz stožera bit će javno dostupni kako bi svi koji trebaju mogli dobiti stožer i informirati se", rekao je Medved.

Obratio se i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Govorio je o odgovornosti za obnovu kuća nakon 1995.

"Od 1995. sam radio u Ministarstvu razvitka i obnove, sustav je bio postavljen na način smo imali čitav tim tvrtki koje su imale ugovor s ministarstvom, dopuštamo da ima i nepravilnosti. Osobno se ne osjećam odgovornim jer nisam bio odgovoran za kvalitetu gradnje", rekao je župan Žinić.

Podsjetimo, USKOK će tražiti od policije provođenje kriminalističkog istraživanja radi utvrđivanja sumnje o mogućim propustima u poslijeratnoj obnovi objekata na području potresom pogođene Sisačko-moslavačke županije.

"U odnosu na javne objave i istupe pojedinaca te upite o mogućim propustima u poslijeratnoj obnovi objekata na području Sisačko-moslavačke županije, odgovaramo da će Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) žurno zatražiti od policije provođenje kriminalističkog istraživanja radi utvrđenja postojanja osnovane sumnje da bi bilo počinjeno kazneno djelo iz nadležnosti Ureda ili neko od drugih kaznenih djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, te će ujedno zatražiti i od drugih državnih tijela poduzimanje radnji i mjera iz njihove nadležnosti", priopćio je DORH.

Tagovi: Ivo Žinić, potres u Sisku, potres u Petrinji, Rafinerija Sisak
PROČITAJ I OVO
Plenković o Nini Obuljen Koržinek: U tijeku je medijsko-politički udar
ŽELIO SE POHVALITI...
Plenković o Nini Obuljen Koržinek: U tijeku je medijsko-politički udar
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković obratio se medijima pola sata nakon vijesti da je BDP u četvrtom tromjesečju 2024. rastao 4.3 posto. Kaže kako već 12. kvartal zaredom bilježimo pozitivna kretanja rasta BDP-a.
Suci uspjeli izborili 300 eura veće plaće
NAKON ŠTRAJKA
Suci uspjeli izborili 300 eura veće plaće
ZAGREB - Nakon dvotjednog "bijelog štrajka" sudaca i državnih odvjetnika, koji je trajao od 22. siječnja do 2. veljače, suci i Vlada ipak su postigli dogovor.
Zašto je važan ulazak Švedske u NATO?
INTEGRACIJE
Zašto je važan ulazak Švedske u NATO?
ANALIZA - Švedska je spremna za impresivan početak u NATO-u, ali kašnjenje s ratifikacijom trebala bi poslužiti kao upozorenje.
Mađarska odobrila švedski ulazak u NATO
ZELENO SVJETLO
Mađarska odobrila švedski ulazak u NATO
BUDIMPEŠTA - Mađarski parlament odobrio je u ponedjeljak zakon kojim se Švedskoj omogućava pridruživanje NATO-u, konačno otvarajući put toj nordijskoj zemlji da se pridruži zapadnom obrambenom savezu dok rat bjesni u Ukrajini.
Slovenska ministrica vanjskih poslova završila u bolnici
PROBLEMI
Slovenska ministrica vanjskih poslova završila u bolnici
LJUBLJANA - Ministrica vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon liječi se u ljubljanskom Kliničkom centru zbog sumnje na upalu bubrega.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE