GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zelenski pred UN-om: Silovali su žene pred očima njihove djece

Zelenski pred UN-om: Silovali su žene pred očima njihove djece
TEŠKE OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2022 / 19:24
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upravo se obraća Vijeću sigurnosti UN, prvi put od početka ruske invazije. Zelenski je naglasio da se Vijeću obraća 'u ime ruskih žrtava' te je rekao da su ruske trupe 'ubijale civile i silovale žene'.

- Jučer sam se vratio iz grada Buče, nedaleko od Kijeva, a koji smo nedavno oslobodili iz ruku ruskih trupa. Ne postoji ni jedan zločin koji ruske trupe neće počiniti. Njihova je vojska tražila i namjerno ubila svaku osobu koja je služila našoj državi. Ubijali su žene izvan njihovih kuća kada su samo pokušale nazvati nekog. Ubili su cijele obitelji, odrasle osobe i djecu, a potom su pokušali spaliti njihova tijela', rekao je na početku Zelenski.

To nije drugačije od onoga što čini ISIL, a ovo su činili pripadnici zemlje koja je članica Vijeća sigurnosti UN-a”, rekao je Zelenski.

“Svijet tek treba vidjeti što su napravili u drugim okupiranim područjima naše zemlje”, dodao je.

“U Ukrajini vidimo najgore ratne zločine od Drugog svjetskog rata. Namjerno uništavaju gradove i pretvaraju ih u pepeo, namjerno pucaju u civile koji pokušavaju pobjeći, stvaraju masovnu glad, namjerno uništavaju skloništa puna civila. Masakr u Buči je samo jedan, nažalost, samo jedan primjer onog što okupatori čine našoj zemlji od početka invazije. Mariupolj, Borodjanka… Tamo su počinjeni zločini kao u Buči”, rekao je Zelenski i nastavio:

“I vi i ja znamo što će Rusi reći na ove optužbe o ratnim zločinima, puno su to puta ponovili. Imamo satelitske snimke i možemo provesti transparentnu istragu. To želimo, punu istinu i odgovornost kako bi se kaznili jednom za svagda oni koji su mislili da su privilegirani. Rusko vodstvo smatra da su kao kolonizatori, protjerali su već brojne građane i djecu, nastavljaju to činiti.

Rusija Ukrajinu želi pretvoriti u tihe robove, ruska vojska otvoreno pljačka gradove i sela, sve kradu, od hrane do zlatnog nakita prekrivenog krvlju. Imamo posla s državom koja pravo veta u Vijeću sigurnosti pretvara u smrt.

Ukrajina ima moralno pravo predložiti reformu svjetskog sigurnosnog sustava. Ako ne znate kako donijeti ovu odluku, možete učiniti dvije stvari – ukloniti Rusiju kako ne bi mogla blokirati odluke o vlastitom ratu, a zatim možemo učiniti sve da uspostavimo mir, ili druga opcija, pokažite kako reformirati ili promijeniti ovaj sustav i raditi za mir. Sljedeća bi opcija bila u potpunosti ukinuti Vijeće sigurnosti. Ako ništa ne možete učiniti nego samo razgovarati, onda bi to trebalo učiniti. Ukrajina treba mir, svijet treba mir.”

Tagovi: Volodimir Zelenskij, Ukrajina, Ujedinjeni narodi, ruska vojska
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE