GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zelenski pozvao Ukrajince na zajedništvo i nastavak borbe

Zelenski pozvao Ukrajince na zajedništvo i nastavak borbe
APEL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.08.2022 / 08:05
Autor: SEEbiz / H
KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je svoje sunarodnjake da se drže zajedno i bore uoči Dana neovisnosti kada će se napuniti šest mjeseci od početka ruske invazije na tu zemlju.

“Za ukrajinsku se pobjedu moramo boriti, još je mnogo posla, moramo se držati zajedno i izdržati puno, nevjerojatno puno boli”, rekao je u video obraćanju koji je objavljen u subotu navečer.

Ukrajina sljedeći tjedan, 24. kolovoza, obilježava Dan neovisnosti, a taj datum označava i punih šest mjeseci od početka ruske invazije. Zelenski je upozorio kako bi ruske snage mogle iskoristiti taj dan za posebno brutalne napade.

“Takav je naš neprijatelj”, rekao je te se osvrnuo na “ruski teror” u Harkivu i Donbasu, koji su pod svakodnevnim ruskim napadom.

Poručio je i da očekuje posjete ukrajinskih partnera sljedeći tjedan, istaknuvši da je “rat promijenio sve za Ukrajinu, Europu, ali i ostatak svijeta”.

Dodao je i da je ruski cilj poniziti zemlju, širiti strah i konflikt pa nitko ne bi trebao pokleknuti i pokazati slabost.

“To je razlog zbog kojega se držimo zajedno, pomažemo jedni drugima, gradimo ono što je uništeno i borimo se za naš narod”, istaknuo je u obraćanju.

Tagovi: Volodimir Zelenskij, Ukrajina, ruska vojska
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE