GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zbog obilnog snijega ograničeno korištenje skijališta na Pohorju

Zbog obilnog snijega ograničeno korištenje skijališta na Pohorju
ZIMSKE RADOSTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2023 / 12:58
Autor: SEEbiz / STA
MARIBOR - Zbog obilja snijega ograničen je rad skijališta na Pohorju. Na Kopu, gdje ima više od jednog metra snijega i u ponedjeljak nisu radili, trenutno radi samo žičara Sedlo, ostale linije su u uspostavi.

Put do Kopa je također slabo pristupačan. Ni na Mariborskom i Areškom Pohorju, gdje ima i do 1,5 metara snijega, nisu otvorene sve staze.

“Linija Sedlo je već u prometu, ostale linije su u uspostavi. Pungart ćemo srediti tijekom dana, ostale linije planiramo otvoriti u srijedu”, rekao je danas za STA Boštjan Paradiž, direktor tvrtke Vabo. Tvrtka Vabo upravlja skijalištem Kope, au njemu ima i smještajne kapacitete, odnosno više od 400 kreveta zajedno s hotelom u Slovenj Gradcu.

Paradiž je rekao i da je cesta od Slovenj Gradca do Kopa vrlo teško prohodna zbog srušenih stabala i velike količine snijega. Trenutačni uvjeti nisu najpovoljniji, mislim da će u srijedu situacija biti održivija, dodao je Paradiž. Prema službenim podacima Prometno-informativnog centra za državne ceste, cesta Slovenj Gradec-Pungart i dalje je zatvorena.

U ponedjeljak je bilo dosta problema s prijevozom djece u škole u prirodi koje su ovaj tjedan planirane na Kopu. Problem je bila neprohodna cesta, no stanje se tada uspostavilo i svi su sigurno sjedili, kazao je Paradiž. Svi smještajni kapaciteti na Kopu trenutno su popunjeni, trenutno boravi najviše školaraca u školama u prirodi.

Mariborsko i Areško Pohorje također danas rade uz ograničenja. Prema podacima portala visitpohorje.si, na Pohorju ima do 150 centimetara prirodnog i kompaktnog snijega. U funkciji je osam od 16 uređaja, a otvoreno je deset od 24 rute.

Skijaška veza Bellevue-Areh danas neće raditi zbog opasnosti od zametenih stabala. Na stranicama su također napisali da kružna žičara radi za potrebe svakodnevnog skijanja svakim danom od 8:45 do 16 sati, a autobus vozi prema objavljenom rasporedu.

Tagovi: Pohorje, snijeg, Maribor, slovenska skijališta
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE