GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Završena inspekcija oko smrti Vladimira Matijanića

Završena inspekcija oko smrti Vladimira Matijanića
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2022 / 21:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstvo zdravstva izvijestilo je u srijedu da su provedeni inspekcijski izvidi o slučaju smrti novinara Vladimira Matijanića, te da prikupljene materijale očekuje stručna analiza.

"Provedeni su inspekcijski izvidi u KBC-u Split, Županijskom zavodu za hitnu medicinu i u ambulanti liječnice obiteljske medicine pokojnog Vladimira Matijanića", navode iz Ministarstva.

Kažu kako su obavljeni razgovori sa svim izravnim sudionicima iz zdravstvenog sustava vezano uz taj događaj, izvršen je uvid u svu medicinsku dokumentaciju te preslušani svi audiozapisi komunikacije pacijenta i člana obitelji s navedenim zdravstvenim ustanovama.

Prikupljeni materijali predmet su sada stručne analize liječnika specijalista za pojedina područja što je, napominju, temelj za donošenje zaključka inspekcije, a u cijeli proces aktivno je uključeno i Županijsko državno odvjetništvo.

Najavili su da će se po dobivenim rezultatima navedenih izvida "promptno izvijestiti obitelj pokojnog Matijanića, nadležna stručna i državna tijela te hrvatska javnost".

Vladimir Matijanić umro je 5. kolovoza od posljedica covida, što je izazvalo veliku pažnju javnosti nakon što je njegova partnerica Andrea Topić objavila da mu liječnici u splitskoj bolnici i hitna pomoć nisu željeli pomoći iako je imao niz komorbiditeta. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdile okolnosti njegove smrti.

Tagovi: Vladimir Matijanić, KBC Split, Andrea Topić, Viktorija Knežević, Hrvatsko novinarsko društvo, Feral Tribune, Index.hr, Slobodna Dalmacija
PROČITAJ I OVO
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE