GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zaraženi šef požeško-slavonskog stožera uhvaćen ispred kuće: Htio sam razbiti monotoniju

Zaraženi šef požeško-slavonskog stožera uhvaćen ispred kuće: Htio sam razbiti monotoniju
NEVJEROJATNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2020 / 17:56
Autor: SEEbiz
POŽEGA - Načelnik Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije Vedran Neferović pozitivan je na koronavirus i mora biti u samoizolaciji, a 034portal je objavio slike kako uređuje travnjak pred svojom kućom.

"Ograničiti kretanje pacijenta po kući i ograničiti zajednički prostor (...) Članovi kućanstva trebali bi boraviti u drugoj sobi ili, ako to nije moguće, održavati udaljenost od najmanje 1 m od bolesne osobe", stoji u odredbama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u vezi kućne izolacije, a načelnik Stožera, kako je javio lokalni portal, posao obavlja izvan kuće i to u blizini djeteta.

Neferovića je za Index rekao da nije istina, kako pišu mediji, da je kosio ispred kuće. Navodi kako je izašao samo na desetak minuta pomesti travu koju je to jutro pokosila tvrtka Komunalac te da time nikoga nije doveo u opasnost.

"Možete zvati tvrtku Komunalac, oni su jučer ujutro pokosili, a meni je to izgledalo neuredno i razbacano pa sam jučer poslijepodne samo malo pomeo ispred kuće. Izašao sam sa sinom kako bih to pomeo i bili smo ispred kuće samo desetak minuta, a na kraju je od toga ispala drama. Dakle, niti sam hodao po ulici, jer ispred moje kuće nema nogostupa pa ljudi hodaju preko puta, niti je ikoga bilo kraj mene, osim sina koji je isto, kao i cijela obitelj, pozitivan na koronavirus", kazao je Neferović za Index.

Navodi kako je zajedno s troje djece i suprugom već 10 dana u kući.

"Jučer sam nakon devet dana boravka u kući izašao ispred, inače smo cijelo vrijeme u kući i u dvorištu, i stvarno ne vidim problem što sam pomeo nakon košnje. Ne vidim da sam ikoga doveo u opasnost time. Policija mi je u 8 dana čak 4 puta došla u provjeru i neka su, oni samo rade svoj posao. Dakle, nisam napuštao kuću i laž je da sam kosio. Nisam bio s drugim ljudima. To je snimljeno ispred zida moje kuće, tih 10 minuta sam razbio monotoniju sebi i sinu", kazao je.

Njegova je obitelj saznala da je pozitivna prošlu srijedu, a do danas ne znaju gdje su se zarazili i sumnja se da su im zarazu donijela djeca, koja su se igrala s drugom djecom, koja su bila na jednoj svadbi.

"Ne znamo kako smo uopće zaraženi, nismo bili ni na kakvoj svadbi, nikakvom masovnom okupljanju, čak smo početkom ljeta odbili ići na svadbu suprugine sestrične. Mislimo jedino da je preko kontakta. Teško nam je točno reći je li to, ali djeca su nam se igrala s nekom djecom koja su bila na nekoj svadbi. Inače, djeca su dobro podnijela sve. Najmanji sin je imao jedan dan temperaturu, drugi dan je i kći imala malu temperaturu, a nakon toga je bilo sve u redu. Jače simptome nitko nije imao. Ja sam imao samo glavobolju i bol u mišićima tri dana i onda je sve popustilo. Supruga još malo zakašlje, rekla je da kod udaha i izdaha osjeća malo pritisak, no ništa nije bilo tako strašno", opisao je Neferović za Index.

Cijela obitelj mora, kaže, biti u izolaciji do iduće srijede. Za kraj je naveo kako bi bilo jako neodgovorno od njega da je kosio travu jer je riječ o fizičkom poslu.

"Do iduće srijede moramo biti u izolaciji. Bilo bi neodgovorno od mene da sam fizički išta radio, čak sam prijatelja zamolio da mi dođe pokositi baš unutar dvorišta, a ja sam za to vrijeme bio u kući. Dakle, bilo bi neodgovorno da sam imao ikakvu aktivnost jer znojenje i fizički rad nisu pametni potezi kad si zaražen, no pomesti par minuta, to ne može škoditi, to ne spada pod neku fizičku aktivnost. Uostalom, na slici se i vidi kako samo kupimo tu travu, a ne da kosim. Valjda imam pravo pomesti ispred vlastitih vrata", zaključio je Neferović.

Tagovi: Požeško-slavonske županija, Vedran Neferović, koronavirus, samoizolacija
PROČITAJ I OVO
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE