GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zapaljena kuća vojnog sindikalca Dejana Pavlovića

Zapaljena kuća vojnog sindikalca Dejana Pavlovića
INCIDENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2020 / 15:12
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Predsedniku sindikata "Sloga" zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, Dejanu Pavloviću, u noći između subote i nedelje oko 1.45 sati ujutro zapaljen je bungalov u kome živi i koji plaća kao vojni zakupac u beogradskom naselju Surčin. U trenutku požara Pavlović je bio sam u kući.

U razgovoru za Nova.rs Pavlović je ispričao šta se desilo rano jutros:

“Ja sam legao da spavam noćas oko jedan. Inače sam odgajivač pasa i imam nemačke ovčare i bostonske terijere. Terijer je unutra i spava u kući, a nemački ovčari su se nalazili u boksu sa zadnje strane bungalova, dole ka jezeru. Negde oko 1.45 čuo sam da psi laju kao besni, a onda je počeo da laje i ovaj mali terijer, koji je bio unutra. Ustao sam da vidim šta se dešava i vidim neku svetlost sa donje strane. Ja sam istrčao i video sam da gori bungalov sa zadnje strane, da je zapaljen. Stigao sam da izvučem pse i omdah sam pozvao vatrogasce i policiju. Komšije su izašle, a dok su vatrogasci stigli bungalov je progutala vatra. Mislim da je neko bungalov naprskao nečim, da bi se lakše zapalio, jer je gorela ta zadnja strana odakle je vatra ušla unutra i sve se zapalilo, a onda i srušilo. Bukvalno je sve izgorelo, nameštaj, sve”.

Pavlović u nastavku priče otkriva:

” Šta je zanimljivo. Juče popodne celom naselju je isključena voda , pa mi noćas nismo imali vodu, a druga stvar je, da sam ja dao intervju za list Svedok, malo pre vanrednog stanja gde sam pričao o vojsci, odlivu kadra, platama i itd. Jedan kritički intervju je bio. Posle toga iz Ministarstva odbrane su naredili da se protiv mene pokrene disciplinski postupak jer sam navodno vređao ugled pripadnika vojske, jer sam rekao da vojnik kosi travu tirmerom itd. Posle toga u vreme korone pisao sam krivične prijave nekim komandantima zato što su svojim nesavesnim komandovanjem doveli do toga da se na Pasuljanskim livadama 27 vojnika zarazi koronom. Prvo, jer je komandant bio u kontaktu sa direktorom bolnice u Ćupriji zato što nije otišao u samoizolaciju, a druga stvar – kad je imao ljude sa simptomima nije ih slao na testove, nego ih je terao da rade i obezbeđuju bolnicu. Posle toga sam pisao krivičnu prijavu komandantu u Valjevu, pa onda je pre neki dan predsednik Vučić bio u Jakovu da poseti neku jedinicu (3. raketni dvizion) i tamo je pričao kako će vojska nastaviti da se snaži . Ja sam izdao jedno sapštenje gde sam ga pozvao, pošto je on pre tri godine kao premijer istu jedinicu posetio i obećavao veće plate i tri kompleta uniformi, da ispuni ona obećanja kad je bio premijer, pa tek tad da ispunjava ova nova obećanja. Posle toga su me zvali sa posla predpostavljeni i rekli mi da pazim šta pišem i da bi bilo pametno da se izvučem iz sindikata”.

Na pitanje da li misli da je to saopštenje jedan od uzroka zašto je kuća koju plaća do temelja izgorela i na koga sumnja, Pavlović kaže:

“Ja mislim da je to tako, ali istraga će pokazati šta se dogodilo. Ne sumnjam ni na koga, ali ovo verovatno ide nekome u prilog da se ne sazna prava istina o stanju u vojsci.

Predsednik sindikata “Sloga” zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za Novu.rs dodaje da ovo naselje u Surčinu, gde se nalaze bungalovi koji su u vlasništvu Ministarstva odbrane, nemaju obezbeđenje vojne policije i da ljudi koji ne žive tu normalno prolaze.

“Na mesto požara, izašlo je dvoje vatrogasnih kola, policija iz MUP Surčin i Vojna policija, koja i dalje obezbeđuje lice mesta. Iz MUP-a su mi rekli da tek treba da dođe posebna ekipa iz MUP-a Srbije koja će obaviti uviđaj, dodao je Pavlović.

Povodom ovog požara oglasili su se i Udruženi sindikati Srbije “Sloga” koji su naveli da smatraju da je požar podmetnut od “sprege aktuelne vlasti i kriminala, na šta ukazuje više indicija” i traže hitnu reakciju državnih organa, podršku javnosti da bi se što pre pronašli i priveli pravdi počinilac i nalogodavac. Udruženi sindikati Srbije ‘Sloga’ u saopštenju izrazili su bojazan za situaciju u zemlji, gušenje demokratskih sloboda i odnos vlasti prema bilo kakvoj kritici.

“Šta još da očekujemo nakon paljenja kuće novinara Milana Jovanovića u Grockoj, paljenje automobila poštenim policajcima, bakljade huligana po krovovima, ubacivanja zapaljivih krpa po ulazima u zgradama tokom izražavanja nezadovoljstva gradjana lupanjem u šerpi…?”, zaključuje se u saopštenju “Sloge”.

Tagovi: Dejan Pavlović, vojni sindikat Sloga, Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE