GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zangrillo: Koronavirus u Italiji klinički više ne postoji

Zangrillo: Koronavirus u Italiji klinički više ne postoji
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 21:01
Autor: Siniša Malus
RIM - Talijanski zdravstveni djelatnici slažu se kako je virus znatno oslabio u odnosu na početak širenja zaraze i primjećuju kako su i simptomi bolesti postali puno blaži.

Novi koronavirus "sada bi mogao biti drugačiji, moć koju je taj virus imao prije dva mjeseca nije ista kao i danas", ocijenio je za talijansku novinsku agenciju ANSA Matteo Bassetti, ravnatelj klinike za zarazne bolesti u Genovi.

"Očito je da je danas bolest covid-19 drugačija, klinička slika i tijek bolesti mnogo su blaži", istaknuo je Bassetti.

"Prije mjesec dana mogli smo čuti epidemiologe kako strahuju od novog vala krajem svibnja i početkom lipnja i od tko zna koliko zauzetih mjesta na odjelima intenzivne njege. U stvarnosti, virus klinički više ne postoji u Italiji, ustvrdio je za talijanske medije Alberto Zangrillo, ravnatelj odjela intenzivne skrbi milanske sveučilišne bolnice San Raffaele i istaknuo kako tu ocjenu potvrđuju i studije iz Italije i SAD-a, instituta za virologiju Clementi i sveučilišta Emory iz Atlante.

"Brisevi koji su rađeni tokom poslednjih deset dana pokazali su virusno opterećenje u kvantitativnom smislu koje je bilo minimalno u usporedbi s onima rađenim prije mjesec ili dva", rekao je Zangrillo za televiziju RAI.

Broj umrlih od covida-19 u Italijii u nedjelju se povećao za 75, dok je dan ranije bilo 111 smrtnih slučajeva, a broj novozaraženih pao je sa subotnjih 416 na 355, objavila je talijanska civlina zaštita.

Ukupno je od početka epidemije 21. veljače od covida-19 u Italiji umrlo 33.415 ljudi, a ukupan broj zaraženih 233.019.

Italija je po broju umrlih od covida-19 treća u svijetu iza Sjedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva, a šesta po broju zaraženih iza SAD-a, Rusije, Španjolske, Britanije i Brazila.

Tagovi: Alberto Zangrillo, koronavirus u Italiji, covid-19, Matteo Bassetti
PROČITAJ I OVO
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
Iran prijeti: Možemo odgovoriti u par sekundi
PRIJETNJE
Iran prijeti: Možemo odgovoriti u par sekundi
TEHERAN - Sve više visokih dužnosnika Irana upozorava, kako Izrael tako i Zapad, na posljedice moguće izraelske odmazde zbog povijesnog napada.
Vučić osudio napad na Hrvate u Pančevu
OSUDA
Vučić osudio napad na Hrvate u Pančevu
MOSTAR - Srpski predsjednik Aleksandar Vučić osudio je napad na hrvatske državljane u Pančevu ocijenivši taj izgred nedopustivim i nečim što se ne smije događati u budućnosti.
DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju
IZBORI
DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju
ZAGREB - U inozemstvu, gdje se izbori za Hrvatski sabor održavaju dva dana, u utorak i srijedu, u utorak su otvorena sva biračka mjesta određena za izbore, pa i ona u Dohi i Dubaiju, u kojima je vrijeme izrazito loše.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE