GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zamjenik ravnatelja policije Ćelić i dva načelnika podnijeli ostavke

Zamjenik ravnatelja policije Ćelić i dva načelnika podnijeli ostavke
OSTAVKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2019 / 20:48
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić podnio je "zahtjev za razrješenje s dužnosti" nakon što je otkriveno da je u ožujku uhvaćen u prebrzoj vožnji, ali da nije bio kažnjen, a osim njega zbog sličnog je prekršaja, također na zadarskom području, smijenjen je i načelnik krapinsko zagorske policije Darko Car te šef zadarske prometne policije.

MUP je poslijepodne izvijestio da je zahtjev za razrješenje s dužnosti podnio zamjenik glavnog ravnatelja, ali i načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Darko Car te načelnik Postaje prometne policije Zadar Anton Dražina, nakon što je "stručni tim policijskih službenika upućen u Policijsku upravu zadarsku".

U izvanredni nadzor uputio ih je glavni ravnatelj policije Nikola Milina zbog provjere informacija objavljenih u medijima o navodnom neprocesuiranju počinjenog prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozilom u naseljenom mjestu i pokušaju zataškavanja navedenog od strane zamjenika glavnog ravnatelja policije Josipa Ćelića, kažu u MUP-u.
Policija je izvijestila i da su tijekom provedenog izvanrednog nadzora obavljeni razgovori sa svim policijskim službenicima i rukovoditeljima koji su bili upoznati, odnosno koji su mogli ili trebali biti upoznati s predmetnim postupanjem te je izvršen uvid u postojeću pisanu i video dokumentaciju slučaja.

Istraživanjem je, kako se doznaje, utvrđeno da su policijski službenici 12. ožujka ove godine, nakon utvrđenog prekršaja, na mjestu događaja zamjeniku glavnog ravnatelja policije izdali zapisnik o utvrđenoj brzini kretanja vozila, a koji je on vlastoručno potpisao te su uredno evidentirali i pohranili snimku navedenog prekršaja. Međutim, potom nisu poduzeli daljnja postupanja radi sankcioniranja zamjenika glavnog ravnatelja, već su to učinili tek nakon što je informacija objavljena u medijima.

"Nakon počinjenja prekršaja evidentirana je komunikacija između zamjenika glavnog ravnatelja policije i načelnika Policijske uprave zadarske. Nije potvrđen medijski navod da je zamjenik glavnog ravnatelja tražio od načelnika policijske uprave da se prekršaj koji je počinio ne procesuira, odnosno da se snimka utvrđenog prekršaja ukloni. S tim u svezi, utvrđeno je da se snimka prekršaja nalazi u službenim prostorijama nadležne policijske postaje pohranjena kao i svi ostali video zapisi te vrste, pod rednim brojem nastanka te da u nijednom trenutku nije bila izgubljena niti otuđena, a što se u medijskim objavama tvrdilo", kažu u policiji.

"Tijekom izvanrednog nadzora utvrđen je još jedan slučaj nepoduzimanja daljnjih radnji procesuiranja prometnog prekršaja policijskog rukovoditelja".
Riječ je o slučaju od 9. ožujka 2019. kada je utvrđen prekršaj prekoračenja brzine kretanja u mjestu Sabunike, za vozilo u privatnom vlasništvu, a kojim je upravljao načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske.

"On se spomenutom cestom, izvan naselja, kretao brzinom od 122,5 km/h, a koja je, nakon umanjenja za 10 posto sigurnosne razlike, bila 50,3 km/h veća od dopuštene.

O navedenom prekršaju policijski su službenici pismena sastavili naknadno, a procesuiranje pokrenuli također nakon ranije navedenih medijskih objava.
Iz provedenog izvanrednog nadzora proizlazi sumnja da su petorica policijskih službenika Policijske uprave zadarske i to dvojica policijskih službenika koji su postupali, sadašnji i tadašnji načelnik Postaje prometne policije Zadar, možebitno počinili tešku povredu službene dužnosti.
Načelnik Policijske uprave zadarske zaprimio je Izvješće o izvanrednom nadzoru te će poduzeti mjere iz svoje nadležnosti, ističu u MUP-u.

Tagovi: Josip Ćelić, Darko Car
PROČITAJ I OVO
Capak: Sve smo pripremili u vezi cijepljenja, ali ne znamo kad cjepivo stiže ni u kojim količinama
CIJEPLJENJE
Capak: Sve smo pripremili u vezi cijepljenja, ali ne znamo kad cjepivo stiže ni u kojim količinama
ZAGREB - Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je u utorak kako još nemamo potvrđen prvi slučaj gripe, no može ga se očekivati kroz tjedan ili deset dana, a dodao je i kako misli da nećemo imati puno slučajeva te bolesti te da će se tom situacijom moći lako vladati.
Šostar kaže da bi prijavio susjede
OTKRIĆA
Šostar kaže da bi prijavio susjede
ZAGREB - Dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar", rekao je večeras da situacija još nije takva da bi srednje škole trebale prijeći na online nastavu jer su zdrava djeca u školama još uvijek pod kontroliranim uvjetima.
Kardinal Puljić pozitivan na koronavirus
VIRUS
Kardinal Puljić pozitivan na koronavirus
SARAJEVO - Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić pozitivan je na koronavirus i ima blage simptome covida-19, objavila je u utorak nadbiskupija.
Đikić: Radman, Lauc i Primorac šire fake news
SUKOB MEĐU ZNANSTVENICIMA
Đikić: Radman, Lauc i Primorac šire fake news
ZAGREB - "Capak kaže da mjere djeluju. Za to nema nijednog podatka. Hrvatska ima 1040 ljudi na 100.000 zaraženih u dvotjednom prosjeku. To je najgori broj nakon Luksemburga."
Markotić: Liječnica koja si je oduzela život bila izvrsna stručnjakinja i čovjek
TRAGEDIJA
Markotić: Liječnica koja si je oduzela život bila izvrsna stručnjakinja i čovjek
ZAGREB - Liječnica koja je u Klinici "Dr. Fran Mihaljević" liječila covid bolesnike u svom je stanu počinila samoubojstvo, izvijestila je u ponedjeljak RTL televizija, a ravnateljica Klinike Alemka Markotić izjavila je kako je bila izvrsna stručnjakinja i čovjek krajnje predan svome poslu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE