GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zaklada Gates obećala 7 milijardi dolara humanitarne pomoći za Afriku

Zaklada Gates obećala 7 milijardi dolara humanitarne pomoći za Afriku
OBEĆANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2022 / 19:41
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Zaklada Billa i Melinde Gates u četvrtak je objavila da će Africi donirati 7 milijardi dolara tijekom iduće četiri godine, a Bill Gates je upozorio da kriza u Ukrajini smanjuje količinu pomoći za kontinent.

Donacija Zaklade, koja je za 40 posto veća od iznosa utrošenog tijekom prethodne četiri godine, usmjerena je na projekte borbe protiv gladi, bolesti, siromaštva i rodne neravnopravnosti.

Najveći dio novca odnosi se na Nigeriju, najmnogoljudniju afričku zemlju.

Humanitarne skupine u Africi suočavaju se s preusmjeravanjem financiranja prema Ukrajini, u kojoj je ruska invazija izazvala rast cijena dobara u svijetu, što također ugrožava humanitarne aktivnosti.

"Europski proračuni duboko su pogođeni ukrajinskim ratom i stoga se sada trend za (humanitarnu) pomoć neće povećati", rekao je milijarder i suosnivač Microsofta novinarima na Sveučilištu Nairobi za posjeta Keniji, dodavši da će sva trenutna pomoć potrošiti za nekoliko godina.

Kenija i najveći dio istočne Afrike suočavaju se s najgorom sušom u posljednja četiri desetljeća.

Suša, popraćena sukobima i pandemijom covida-19, dovela je više od 10 milijuna ljudi u toj regiji "na sam rub prehrambene krize", rekla je ovog tjedna kršćanska humanitarna skupina World Vision iz Sjedinjenih Američkih Država.

Ujedinjeni narodi su objavili da očekuju ove godine u nekim dijelovima Somalije nestašice hrane.

Gates je u srijedu nakon sastanka s kenijskim predsjednikom Williamom Rutom rekao da će Zaklada osnovati pokrajinski ured u Nairobiju.

"Naša će zaklada nastaviti podržavati rješenja u zdravstvenom, poljoprivrednom i drugim kritičnim područjima i sustave koji će ih iz laboratorija dovesti ljudima kojima su potrebna", kazao je u izjavi Gates, koji upravlja zakladom sa svojom bivšom suprugom Melindom French Gates.

Zaklada je 2021. pružila 6,7 milijardi dolara humanitarne pomoći, a prošlog tjedna obvezala se donirati 1,4 milijardi dolara malim poljoprivrednicama kako bi im pomogla nositi se s klimatskim promjenama.

Tagovi: Zaklada Billa i Melinde Gates, Afrika, održivost, klimatske promjene
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE