GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zadravec teško optužuje Vagića

Zadravec teško optužuje Vagića
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2021 / 09:06
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Smijenjena je s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice zbog loših međuljudskih odnosa. Dijana Zadravec tvrdi - nezakonito i najavljuje kandidaturu za ravnateljicu KBC-a.

“Zakon po Vatavuku, gdje on zabranjuje istupanje u medijima nije po Ustavu. Moje govorenje u medijima je zbog zaštite pacijenata, što je isto po Ustavu. Ova smjena koju je proizveo doktor Vatavuk nema pravne osnove. Smjena je nezakonita jer je temeljena na dvije premise – narušeni međuljudski odnosi i nazadovanje odjela. Činjenice govore drugačije. Bila je organizirana hajka na mene koja sam pokušala zaustaviti da pacijenti iz privatnih klinika liječnika koji rade u KBC-u dolaze na listu. Iz Dubrave su htjeli poslati dvoje radiologa ovaj tjedan, a uprava je rekla da ne treba. Sve moje poteze je doktor Vatavuk opozivao. Ostavka je neutemeljena i naravno da ću se žaliti”, rekla je Zadravec za N1 televiziju.

Predsjednica HUBOL-a Ivana Šmit tvrdi da nema nikakvih saznanja o nepravilnostima o kojima Zadravec govori.

“Ja cijelo vrijeme izlazim s imenima. Raspolažem s velikim dokazima, sve sam prijavila DORH-u, a ova interna inspekcija me nikad nije pozvala da pokažem dokaze. Te inspekcije su paravan. Nije me zasad zvao ni nitko iz DORH-a”, odgovorila je Zadravec.

“Besmislica je da me štitio nekakav odnos s premijerom. Ja sam članica HDZ-a, ali korupcija je korupcija, bez obzira iz koje stranke dolazi. Znamo kako u Hrvatskoj prolaze ljudi koji prokazuju kriminal. Ja raspolažem dokazima i brojkama, ali me apsolutno nitko još ništa nije pitao”, dodala je.

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je da će poslati inspekciju u KBC.

“Nadam se da ću prvo ja biti pozvana da kažem što znam i pokažem dokaze koje imam. Radi se o korištenju javnih resura i falsificiranju potpisa naslužbenim dokumentima”, komentirala je Zadravec.

Što stoji u pozadini svega?

“Nije slučajno da se to uvijek događa prije izbora za ravnatelja KBC-a. Moja saznanja su sljedeća: naravno da se želim kandidirati, ali skupina koja želi i dalje zataškavati kriminal želi svog kandidata, doktora Vagića. On je kandidat za ravnatelja kojeg želi ova kriminalna skupina da zataškavaju kriminal. Moram reći da je za mene čovjek koji mijenja identitet vrlo sumnjiv. On je dosad odrađivao prljave poslove u KBC-u. Oni pripremaju njega, on nije u HDZ-u, sad je to kao popularno. Priprema ga skupina od Dulibića, Mirne Šitum, Krešimira Rotima, svi ovi koji imaju privatne klinike, Vatavuk isto pripada njima. Sve je to ista klika kojoj sam se ja suprotstavila i logičan je bio ovakav epilog. Radiologija im je tu bitna, moraju iz svojih privatnih klinika slati pacijente na preglede. Doktorica Šitum s Klinike za kožne bolesti je kod mene na radiologiji ostvarivala toliko pacijenata koliko su sve ostale Klinike zajedno. Koliko je tu pacijenata privatno ja to ne mogu reći, ali vidim koji su to interesi. Ona je jučer, kada mi je Vatavuk na primitivan način dao otkaz, glumila nekakvu moralnu vertikalu, a znamo za njezine sumnjive poslove još iz vremena Milana Bandića”, rekla je Zadravec.

Tagovi: Dijana Zadravec, Davor Vagić, Klinika za tumore, Vili Beroš, Mia Primorac, Andrej Plenković, KBC Sestre milosrdnice, Mario Zovak, KBC Sestara milosrdnica
PROČITAJ I OVO
Fauci: SAD želi više podataka prije zatvaranja granica zbog nove varijanta virusa
PORUKE
Fauci: SAD želi više podataka prije zatvaranja granica zbog nove varijanta virusa
WASHINGTON - Sjedinjene Države čekaju više znanstvenih podataka o novoj varijanti otkrivenoj u Južnoj Africi prije donošenja "promišljene odluke" o mogućem zatvaranju granica, rekao je u petak savjetnik Bijele kuće za pandemiju.
WHO klasificirao novu varijantu koronavirusa kao onu koja izaziva zabrinutost
VIRUS
WHO klasificirao novu varijantu koronavirusa kao onu koja izaziva zabrinutost
ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) klasificirao je B.1.1.529 kao varijantu koja predstavlja zabrinutost.
Njemačka: Hitno se traže strože mjere i uvođenje obveze cijepljenja
ALARMANTNO
Njemačka: Hitno se traže strože mjere i uvođenje obveze cijepljenja
BERLIN - Njemački ministar zdravstva Jens Spahn i vodeći njemački epidemiolozi u petak traže hitno postroženje mjera protiv pandemija, a sve su glasniji zahtjevi za uvođenjem obveze cijepljenja, dok zemlja bilježi nove rekorde zaraze.
Milanović: Podržavam dio Mostove referendumske inicijative
PORUKE
Milanović: Podržavam dio Mostove referendumske inicijative
ZAGREB - Dolaze nam četiri helikoptera Black hawk, gdje ćemo to držati? U Westinu? Nisu napravljeni hangari, napomenuo je.
Božinović: Mijenja se odluka o prelasku državne granice, putnici iz nekih zemalja moraju u karantenu
STOŽER
Božinović: Mijenja se odluka o prelasku državne granice, putnici iz nekih zemalja moraju u karantenu
ZAGREB - Nacionalni stožer civilne zaštite u petak je održao konferenciju za medije na kojoj je objavljeno da će Hrvatska uvesti nove mjere zaštite državne granice kako bi se zaštitilo od širenja nove varijante koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE