GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zadnjeg dana DIP-u predano tridesetak kandidatura

Zadnjeg dana DIP-u predano tridesetak kandidatura
LISTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2020 / 23:24
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zadnjeg dana predaje kandidacijskih lista, u utorak, Državnom izbornom povjerenstvu za parlamentarne izbore 5. srpnja svoje je liste predalo tridesetak stranaka i neovisnih lista.

Prvi je svoju neovisnu listu predao Marin Škibola koji je u prošli saziv Sabora ušao na listi Živog zida, a nakon razlaza s njima mandat je nastavio kao neovisni zastupnik. Škibola je bio najmlađi zastupnik u devetom sazivu parlamenta, a na predstojećim izborima natjecat će se samo u osmoj izbornoj jedinici.

“Tijekom saborskog mandata u četiri godine postigao sam konkretne rezultate i jedan sam od rijetkih zastupnika koji ima zakon koji se zove po njemu”, izjavio je Škibola te najavio ako osvoji mandat borbu za promjenu ovršnog zakona i referendum o ulasku u eurozonu.

Izborne liste za devetu i desetu izbornu jedinicu liste predao je Željko Kerum sa svojom Hrvatskom građanskom strankom koji kaže da će biti narodni tribun građana Dalmacije. „Ako uđem u Sabor zastupat ću samo interes građana koji mi budu dali glas i ono što Dalmatinci žele”, kazao je Kerum prilikom predaje lista istaknuvši kao prioritete rješavanje infrastrukturnih problema i razvoj poljoprivrede.

U svih deset izbornih jedinica izaći će Blok umirovljenici zajedno Milivoja Špike.

Za povjerenje birača u osmoj izbornoj jedinici borit će se Unija Kvarnera, a samo u toj jedinici na izbore izlazi i Neovisna lista Dine Debeljuha, bivšeg IDS-ovog saborskog zastupnika i veleposlanika u Indiji. U sedmoj i devetoj jedinici izaći Stranka hrvatskog zajedništva, dok je Neovisna lista Irene Franceković na izbore izlazi samo u sedmoj izbornoj jedinici.

Liste za prvu, drugu, četvrtu, šestu i jedanaestu izbornu jedinici DIP-u je predala koalicija Braniteljsko domoljubne stranke Hrvatske i Hrvatska braniteljska pučka stranka.

Za osmu izbornu jednicu svoju neovisnu listu predao je Damir Grünbaum.

U drugoj i četvrtoj izbornoj jedinici na izbore namjerava Hrvatska stranka reda, dok će u drugoj, trećoj i desetoj naklonost birača pokušati izboriti Hrvatska stranka budućnosti.

Za povjerenje birača u prvoj, šestoj i sedmoj jedinici borit će se Pokret za modernu Hrvatsku, a Stranka hrvatski vidik na izborni megdan izlazi u drugoj, četvrtoj, sedmoj i devetoj izbornoj jedinici.

Hrvatska demokratska stranka planira povjerenje birača tražiti u prvoj, drugoj, trećoj, šestoj, sedmoj i 11., a stranka Slobodna Hrvatska samo u trećoj izbornoj jedinici.

Do ponoći kandidature su još najavile predati stranke Moja voljena Hrvatska, Socijalistička radnička partija Hrvatske i Stranka hrvatskog zajedništva.

Tagovi: Državno izborno povjerenstvo, Hrvatska stranka reda, Neovisna lista Dine Debeljuha, Pokret za modernu Hrvatsku, Željko Kerum, Hrvatska građanska stranka, Blok umirovljenici zajedno, Milivoj Špika, Hrvatska stranka budućnosti
PROČITAJ I OVO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ANALITIČARI
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ZAGREB - Politički analitičar Žarko Puhovski na televiziji N1 komentirao je rezultate izbora i moguće poslijeizborne kombinacije za sastavljanje parlamentarne većine i formiranje vlade.
Milanović se oglasio: Traju razgovori o sastavljanju nove većine
PREDSJEDNIK
Milanović se oglasio: Traju razgovori o sastavljanju nove većine
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se prvi put nakon izbora.
Plenković: Milanović okolo zove ljude pa oni zovu mene
PREMIJER
Plenković: Milanović okolo zove ljude pa oni zovu mene
BRUXELLES - Andrej Plenković otputovao je dan nakon izbora u Bruxelles na drugi izvanredni summit EU-a.
Mario Radić: Mogu zvati koliko hoće, mi ćemo imati čvrsti stav
JASNA PORUKA
Mario Radić: Mogu zvati koliko hoće, mi ćemo imati čvrsti stav
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić dao je izjavu nakon stranačkog sastanka u Hotelu International.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE