GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za vikend temperature će biti blizu 40, osvježenje stiže u utorak

Za vikend temperature će biti blizu 40, osvježenje stiže u utorak
VRUĆINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2021 / 10:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Temperatura će u najtoplijem dijelu dana porasti na vrijednosti između 32 i 37 stupnjeva, a samo će na Jadranu umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar malo ublažiti dojam neugodne vrućine.

DHMZ izdao upozorenje za toplinski val za Jadran, velike vrućine očekuju se i u Rijeci.

Prema prognozama DHMZ-a danas i tijekom vikenda nastavlja se vruće i sparno vrijeme diljem Hrvatske, te se upozorava na oprez.

Jutros je u diljem zemlje pretežno vedro i toplo. Na većem dijelu obale i otoka se zbog fenske bure temperatura cijelu noć nije spuštala ispod 25 Celzijevih stupnjeva, ponegdje je ostala i 30°C, a najugodnije se spavalo u Gorskom kotaru i Lici.

Pred nama je još jedan većinom sunčan i vruć dan. Nešto umjerene naoblake će biti uglavnom na sjeverozapadu unutrašnjosti uz malu mogućnost za kraći lokalni pljusak, vjerojatnije ipak sa slovenske strane granice. Temperatura će u najtoplijem dijelu dana porasti na vrijednosti između 32 i 37 stupnjeva, a samo će na Jadranu umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar malo ublažiti dojam neugodne vrućine.

Sutra se također očekuje sunčano i vruće, u unutrašnjosti uz slab dnevni razvoj oblaka. Vjetar na kopnu uglavnom slab, na Jadranu ujutro mjestimice burin, popodne povremeno umjeren zapadni i jugozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 16 do 21 na kopnu te od 23 do 28 na Jadranu, a najviša dnevna uglavnom od 32 do 38 °C.

Dani vikenda donose nastavak toplinskog vala uz napomenu da bi u nedjelju poslijepodne na sjeverozapadu unutrašnjosti mjestimice moglo biti pljuskova s grmljavinom.

U ponedjeljak bi, kako sada stvari stoje, bio vrhunac toplinskog vala, kad bi se temperature u dijelovima Slavonije, Baranje i Srijema te u unutrašnjosti Dalmacije lokalno mogle približiti brojci 40.

Osvježenje bi trebalo nastupiti u utorak i srijedu kada se očekuje pad temperature i kiša u većem dijelu Hrvatske.

Tagovi: vrućine, toplinski val
PROČITAJ I OVO
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE