GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za ulazak u Sloveniju iz Italije od danas potrebna potvrda

Za ulazak u Sloveniju iz Italije od danas potrebna potvrda
POTVRDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2020 / 07:04
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Slovenija od srijede počinje s nadzorom granice s Italijom zbog koronavirusa, a kontroli pri ulasku u državu podliježu svi koji nisu slovenski državljani ili u njoj nemaju stalno prebivalište.

Za ulazak u Sloveniju inozemni putnici će trebati potvrdu da nisu zaraženi koronavirusom, ne stariju od tri dana.

Kako prenosi Slovenska tiskovna agencija STA, pozivajući se na zaključke vlade donesene na dopisnoj sjednici, na talijansko-slovenskoj granici ili u njezinoj blizini provjeravat će se imaju li putnici koji dolaze iz Italije potvrdu o negativnom nalazu na Covid-19 koji im je izdao nadležni organ.

Potvrda mora biti na slovenskom, engleskom ili talijanskom jeziku i ne smije biti starija od tri dana.

Osobama bez takve potvrde ulazak u Sloveniju može se zabraniti, no kontrola se ne odnosi i na teretni promet. Slovenski ministar zdravstva izdat će dodatnu odredbu u kojoj će biti definirano u koliko sati u srijedu počinje provedba kontrole ulaska, prenosi STA priopćenje slovenske vlade.

Vlada na odlasku premijera Marjana Šareca najavila je odluku o zatvaranju granice s Italijom koja će stupiti na snagu čim se za to stvore tehnički i administrativni uvjeti.

Na ljubljanskom aerodromu već je na snazi zabrana slijetanja zrakoplova iz koronavirusom pogođenih regija. Ta odluka važi do kraja mjeseca, a u srijedu će biti precizirana uputstvima za mjerenje tjelesne temperature putnika.

Zbog koronavirusa su s tog aerodroma već otkazane dvije popodnevne zrakoplovne veze s Beogradom, jutarnji let u i iz Frankfurta, te popodnevne linije s Bruxellesom i Podgoricom u oba pravca.

Tagovi: Slovenci zatvorili granicu, Italija, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
Plenković: Nemam pojma tko je AP
PREMIJER
Plenković: Nemam pojma tko je AP
ZAGREB - S nama idu HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir, rekao je Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE