GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Zar da osudim Dostojevskog?

Vučić: Zar da osudim Dostojevskog?
OGORČEN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2022 / 20:26
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS, povodom nedolaska ruskog šefa diplomacije Sergeja Lavrova, da je nepristajanje Srbije da uvijek bude dio čopora nešto što izaziva glavobolju.

'Ne možete razumjeti koliko je bezbroj razgovora bilo u kojima je traženo od Srbije da otkaže gostoprimstvo ministru vanjskih poslova Rusije', rekao je Vučić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Ocijenio je da je nepristajanje Srbije da uvijek bude dio čopora nešto što izaziva glavobolju.

'Neću ja kao predsjednik države pripadati čoporu koji želi da osudi Dostojevskog, zamislite osudite Dostojevskog, pa znate Zli dusi, pa Kockar, pa Karamazovi, Raskoljnikov, što to da čitate, a što da čitate, je l' ta histerija toliko daleko otišla', kazao je Vučić.

Istaknuo je da se mora izraziti nezadovoljstvo i nesuglasje s pokušajem zabrane razgovora. Volio bi, kaže, da netko želi razgovarati, jer su razgovori ljekoviti.

'Nisam iznenađen. Ja sam govorio i prije da očekujem komplikacije. U dijelu naše javnosti postoji ta skepsa. Oni ne žele da čuju što im se govori. Mi smo iz dana u dan pratili situaciju, rute itd. Naravno, da morate da izrazite nezadovoljstvo. Nezadovoljan sam cjelokupnom atmosferom oko dolaska Sergeja Lavrova u Srbiju. Tu količinu histerije prema tako jednoj maloj zemlji dugo, dugo nisam vidio. Traženo nam je da otkažemo gostoprimstvo', kazao je Vučić, prenosi Blic.

'Ne mislim da je to moja lična hrabrost, već da je to jedan racionalan put u Europi gdje nije lako čuti glas razuma i dijaloga. Kada govorim o tome, nije to pitanje stjecanja ili gubljenja poena. Mi moramo svoju zemlju da sačuvamo. Pogledajte sve iz okruženja, njihove medije, pola europskih medija... Nama je u zemlju stigao veliki broj novinara stranih medija da bi napravili sliku Lavrova i Vučića', rekao je Vučić. Pita se što je Srbija loše napravila.

'Ta mala zemlja ne smije da postoji. Ta histerija je pokazala što oni žele. Vide da Rusiji ne mogu ništa. I onda dođe do toga da se iživljavaju na jednoj maloj zemlji'.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Sergej Lavrov, Rusija, ukrajina
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE