GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić tvrdi da je nosio kišobran, a ne pušku na brdu iznad Sarajeva

Vučić tvrdi da je nosio kišobran, a ne pušku na brdu iznad Sarajeva
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2023 / 22:58
Autor: SEEbiz

BEOGRAD - Ja sam poslao Milomira Marića kao tajnog agenta, da…, rekao je Aleksandar Vučić na početku emisije Ćirilica na TV Hepi, komentarišući napad tabloida na autora ove emisije jer je fotografisan sa Mlađanom Đorđevićem, liderom pokreta Oslobođenje.

Vučić je demantovao pisanje prorežimskih medija da je on nalogodavac tih tekstova.

Ubrzo potom prešlo se u emisiji Ćirilica na „napade na Srbe u regionu“.

– Šta je ono što smo mogli da primetimo osim fizičkih napada. Imali ste napad na srpsku decu. Nekih budala, ludak, reći će … Imate toga svuda… Za mene je zanimljivo da niko od UN, Euleksa nije rekao da su to Srbi napadnuti na Kosovu… Za mene je zanimljivo da su dečaci bili srpske nacionalnosti. Oni su bili naoružani hrastovim drvetom.. Zašto sam ovo rekao, samo da bih naglasio koliko je pozicija naše države teška…, rekao je između ostalog Vučić.

– Situacija je za nas ozbiljna i usložnjava se. Biće mnogo izbornih utakmica u regionu, a to znači novi napadi na Srbiju. Šta je ono što smo mogli da primetimo? Na Badnji dan nakon incidenta, primetili smo svi i mene je nejviše zabolelo, ludaka ima svuda, za mene je bilo interesantno da niko od EULEKS-a, amerikanaca i UN nije rekao da su napadnuta naša deca, neki su im imena navodili, ili dve osobe, ali niko nije mogao da zaključi ko je napadač a ako je napadnut. Oni su deca, pa i ovaj od dvadeet godina, oni su bili naoružani badnjim drvetom. Pucano je na njih samo jer su Srbi. Molim vas, ja sam nažalost bio jedan koji se suprotstavljao o albanaskom teroru – rekao je Vučić

Svi su prisustvovali i predstavnici UN i Euleksa…, komemroaciji u Račku, zločinu koji je sporan, naveo je.

Potom je postavio pitanje da li su svi oni bili protiv toga da se njemu zabrani odlazak u Jasenovac i dodao da je to zločin koji je veći desetinama hiljada puta nego onaj u Račku.

Osvrnuvši se na napad roditelja srpske dece u Sarajevu, Vučić je rekao da su napadnuti samo zato što su Srbi, roditelji srpske dece, ali, napomenuo je, to ne sme da se kaže.

– Kada neko mokri po džamiji, ja ću reći da je to strašno, to nikome ne priliči. A za njih je problem da izgovore Srbi… Oni žele Srbiju poniženu i na kolenima, i nikako drugačije. Kada je Srbija počela da se diže, oni kažu Srbija se naoružava. Nikada nisam ništa rekao protiv Bošnjaka u poslednjih deset godina… – rekao je Vučić.

Govoreći o snimcima njega na brdu iznad Sarajeva, tokom opsade tog grada, Vučić je rekao da su „u fotomontaži umesto kišobrana stavili pušku“.

– Lažu… – rekao je Vučić.

Nisam nosio pivo Šešelju, istakao je, jer Šešelj ne pije pivo.

Bošnjaci u Srbiji u većini glasaju za mene, vide koliko investiramo u Novi Pazar ili, recimo, Sjenicu… – rekao je predsednik Srbije i istakao da Bošnjacima u Srbiji odgovara njegova politika.

Vučić je istakao da pojedini mediji često govore o omči oko njegovog vrata.

– A ja se pitam, zar to nije omoča Srbiji oko vrata? Važno je da se Vučiću zategne omča i da Vučića nema. Kažite onda to narodu, ali kažite i šta je onda vaša politika po pitanju Kosova i Metohije. Ili po pitanju Republike Srpske. Da ne postoji snažnija Srbija, zapitajte se šta bi radili – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da mnogi pričaju da je Srbija izdala Rusiju, navevši da Srbija nije uvela „nijednu jedinu sankciju Ruskoj Federaciji“.

Kako je dodao, nisam govorio ni da sam za ni da sam za ni da sam protiv sankcija Rusiji pre izbora. Kad vodite državu ne znate kakav će vam biti mač iznad glave…, rekao je Vučić.

Kad su završeni izbori, napomenuo je, svi su za uvođenje sankcija, „a samo Vučić nije…“

Predsednik Srbije je potom istakao da nije siguran da „nećemo da ih uvedemo“, naglasivši da „nije bio srećan ni kad su nama uvodili sankcije, pa i Rusi“.

Vučić je izneo i „interesantnu informaciju“ da Rusi koji u Beograd dolaze iz Moskve su protiv Putina, a da su oni koji dolaze iz Ukrajine s druge strane za Putina.

Dodao je i da od Srbije svi traže oružje koje proizvodimo, prodajemo Amerikancima, Zapadu i Evropskoj uniji.

– Sve i da hoćemo da prodamo Rusima nemamo da prodamo ništa, a traže, naravno da traže… – naveo je predsednik.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Milomir Marić, Ćirilica
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE