GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Sutra će biti najteži dan, više od 3.000 zaraženih

Vučić: Sutra će biti najteži dan, više od 3.000 zaraženih
PREDVIĐANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2020 / 22:50
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će sutra u Srbiji verovatno biti više od 3.000 obolelih i da će to biti najgori dan do sada po broju obolelih od koronavirusa.

“Do 22 sata imamo 1.500 ljudi koji su zaraženi koronom, a sutra će ih biti 3.000 i preko toga”, rekao je Vučić koji je obišao radnike u trećoj smeni i radove na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu “Zemun ekonomija” u Batajnici.

“Sutra će nam biti najteži dan, ali gradimo nove bolnice. Za 24 dana treba da završimo sve kako bi za 25 dana primili prve pacijente”, rekao je predsednik Srbije.

Predsednik je dodao da u narednoj nedelji očekuje porast obolelih, sem u ponedeljak, jer je tada manji broj urađenih testova.

Moramo brzo da radimo da bi smestili sve ljude, rekao je Vučić, napominjujući da bi sve trebalo da bude završeno do 2. decembra kako bi primili prve pacijente.

Kazao je i da će u bolnici biti najbolja oprema koja postoji – od respiratora, boca sa kiseonikom…

“Biće nam sve teža situacija, bolnice su sve punije”, rekao je on, ukazujući da ako se ovako nastavi za pet dana ćemo imati popunjene bolničke kapacitete.

Objekat će se prostirati na više od 18.000 kvadratnih metara prostora i imaće 1.000 bolničkih kreveta, od čega 250 u intenzivnoj nezi.

Objekat će biti multifunkcionalan, pa će nakon završetka epidemije koronavirusa, moći da se koristi i za druge namene.

Pored te zdravstvene ustanove, po istom modelu gradi se i kovid bolnica u Kruševcu koja će biti otovorena pred Svetog Nikolu.

” Tu ćemo napraviti nešto manju bolnicu, ali će i tu biti 150 mesta na intenzivnoj nezi”, rekao je on.

Sa predsednikom u obilasku radova su i ministar odbrane Nebojša Stefanović, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrik, v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić…

Tagovi: Aleksandar Vučić, koronavirus u Srbiji
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE