GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Srbija testirala pet puta više nego Hrvatska

Vučić: Srbija testirala pet puta više nego Hrvatska
TESTIRANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2020 / 11:17
Autor: SEEbiz / B92
BATAJNICA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom današnjeg dana obišao je aerodrom "Batajnica" gde se nalaze nove bespilotne letelice.

Nakon obilaska organizovana je konferencija za novinare.

Vučić je komentarisao dešavanja u Šapcu posle izbora.

"To je jedan neverovatan slučaj. Izgubite sa 12.000 glasova u malom mestu i niste spremni da priznate poraz. Čestitam malom Paunoviću u Paraćinu. On je jedva izgubio, čestitao je i zato će imati političku budućnost. Izmislili su i vanrednu situaciju u Šapcu. Kažu nemaju testove, imaju sve tri vrste testova. Samo da bi opstali još sedam, deset dana na vlasti"; izjavio je on.

Kako kaže, ne želi da govori o pisanju u hrvatskim medijima u vezi sa stanjem epidemije u Srbiji. Poručio je da je Srbija testirala pet puta više nego Hrvatska.

"Nema odgovora na moje tvrdnje da će ih Srbija prestići po BDP-u do kraja sledeće godine. Na to ne može niko da mi odgovori. Što se tiče testova, samo četiri zemlje su, proporcionalni broju građana, testirali više. Srbija je testirala više nego cela bivša Jugoslavija plus Albanija. Od čega tamo da umru, kada niko nije testiran", poručio je.

Vučić je jutros razgovarao sa koordinatorom Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsadom Đerlekom i novopazarskim generalima, te poručio da je stanje u tom gradu sada bolje.

"Delimično stabilizovano stanje. Danas je, za sada, dvoje mrtvih. Ja sam kriv što posle izbora nisam ostao u zemlji. Živ se pojedoh. Sigurno je da bih ranije uključio vojsku da sam bio ovde. Šta da radite, ne možete baš sve. Mnogo mi je žao zbog toga", rekao je on.

Vučić je izjavio da se razgovara o izgradnji nove bolnice, privremene, koja će biti glavna za eventualni sledeći udar koronavirusa.

"Ako nas virus ovako bude mučio i ako nas ovako muči tokom leta, ko zna šta će biti na jesen. Sada razgovaramo, pregovaramo da napravimo veliku novu bolnicu, relativno privremenu, da može da traje 30 godina", rekao je..

Tagovi: Aleksandar Vučić, koronavirus u Srbiji, koronavirus u Hrvatskoj, Batajnica, Šabac
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE