GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić poziva Đukanovića da dođe u Srbiju

Vučić poziva Đukanovića da dođe u Srbiju
SRBIJA-CRNA GORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2020 / 13:01
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je spreman da razgovara sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i poziva ga u posetu Beogradu, kada prođu izbori zakazani 21. juna.

“Spreman sam da pozovem predsednika Đukanovića u posetu Srbiji, kada prođu izbori. Spreman sam da razgovaram kada se on odazove”, rekao je Vučić za TV Prva.

On je naveo da, iako neki tvrde suprotno, on sa Đukanovićem nije imao komunikaciju u poslednje vreme.

Prema njegovim rečima, on se sa Đukanovićem poslednji put sastao u Jerusalimu u januaru.

“Otvoreno smo razgovarali o problemima u vezi sa SPC i nismo se saglasili”, kazao je Vučić.

“Postoji i u Srbiji uvek jedan deo onih koji će da kažu, kojima je nekako krivo što sam stao na stranu SPC, ali nisam stao samo na stranu SPC, već i prava i pravde, kao i srpskog naroda. Moja dužnost je da brinem o srpskom narodu i van granica Srbije, ali neugrožavajući nezavisnost i suverenitet drugih zemalja”, rekao je Vučić.

“Slušam već sedam ili osam godina da sam spremio izdaju i izdao nešto što su oni predali, a ja uspeo da vratim za pregvoarački sto ono što je bilo izgubljeno. Isto slušam i o odnosu prema Srbima u CG”, dodao je on.

Kaže da je Srbija sada za kratko vreme dala više novca Srbima u CG, njihovim udruženjima i nego ranije.

“Porede nas po tome sa vremenom kralja Aleksandra koliko je ulagano u srpski narod u CG”, dodao je Vučić.

Vučić je naveo da će povoom rešavanja kosovkog pitanja biti pritiska i ocenio je da je Kosovo “čedo koje su stvorili Amerika, Nemačka i ostali” i koje može da radi šta god hoće.

“Tačiju je dozvoljeno da bude neodgovoran, ja to ne mogu i neću”, rekao je Vučić.

On je podsetio da je Priština poslala bezbroj negativnih poruka, ali da je njoj to dozvoljeno.

“Oni su njihovo čedo, oni su ga u kolevku stavili iz kolevke podizali. Sada je to čedo poodraslo i počelo da pravi nestašluke, ali je i dalje njjhovo čedo -stvorili su ga Amarika, Nemačka i ostali”, rekao je Vučić.

On je pozdravio odluku Prištine da ukine sve zabrane trgovine sa Beogradom.

Vučić je, povodom odluke privremenih vlasti u Prištini, rekao da veruje u snagu srpske ekonomije, srpskih kompanija i da se “može uspostaviti dobar biznis odnos Srba i Albanaca, od kojeg i jedni i drugi mogu imati velike koristi”

On je, poručio i d aje neophodna odgovorna politika.

“Najmanji problem je da srušite mene, plašim se da ste do sada rušili uglavnom našu zemlju, pa vam to nije pošlo za rukom”, poručio je Vučić svojim političkim protivnicima.

Vučić je poručio da, kada je reč o Kosovu, nije suština njegova politička sudbina, kako to misli opozicija, već su suština nacionalni i državni interesi na Kosvu.

“Borićemo se svim srcem za naš narod i našu zemlju”, kazao je predsednik Srbije.

On kaže da konkretan predlog o Kosovu nije video, ali pretpostavlja da bi to bilo povezano sa ulaskom Srbije u EU, kao i sa investicijama.

“Biće pokušaja da se stvari reše u narednih godinu dana, a da li će se to i dogoditi, videćemo”, naveo je Vučić.

Vučić je istakao da će Srbija raditi na očuvanju svojih nacionalnih interesa na Kosovu, ali d aće voditi odgovornu politiku.

Istakao mje da je veoma važna ekonomska stabilnost i razvoj, pa je dodao da će Srbija po BDP-U za godinu i po dana preteći Hrvatsku.

Prema Vučićevim rečima, ekonomski rast daje Srbiji snagu i u ostalim poljima i ističe da je proteklih godina za razvoj infrastrukture učinjeno mnogo više nego proteklih decenija.

“Ljudi žive bolje, ali to još uvek nije dovoljno”, konsttaovao je Vučić i istakao da je prosečna plata od 900 evra dostižna.

Kaže da je uveren da će do 2025. godine prosečna plata u Srbiji biti 900 evra i da će srpska ekonomija do tada najbrže da raste u Evropi, ukoliko sačuvamo mir i stabilnost.

Kao pozitivan ekonomski pokazatelj on je istakao i podatak da je seoski turizam u Srbiji u maju porastao za 40 odsto.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Milo Đukanović, Kosovo
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE