GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Pomirenje želimo, ali poniženje nikada

Vučić: Pomirenje želimo, ali poniženje nikada
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2020 / 22:13
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
SREMSKA RAČA - Nećemo da slavimo tragediju srpskog naroda, ubijanje srpskih civila, ubijanje srpske dece, ne pristajemo na takvo poniženje, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić na obeležavanju 25. godina "Oluje", poručivši pomirenje - da, ali poniženje - nikada.

“Nemojte da nas terate da slavimo zajedno sa vama ubijanje Srba i govorite kako su to veliki koraci unapred. Slavite vi šta god hoćete, radujte se, a mi ćemo da tugujemo”, rekao je Vučić na komemoraciji u Sremskoj Rači, na tromeđi Srbije, Hrvatske i BiH, povodom “Dana sećanja” na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji 1995. godine.

Srbi su zatirani samo zato što su Srbi, rekao je on, dodajući da su Srbi krivi za sve.

“Ta matrica je postavljena i teško ćemo je danas i sutra izmeniti. Ne maštamo o tome da ćemo promeniti mišljenje sveta, mi moramo da otkrijemo sve užase koje su Srbi iskusili… Srbija nikada neće imati žig sramote koji su joj na čelo stavljali”, rekao je i dodao da “pomirenje želimo, ali poniženje nikada”.

Samo mala i ponižena Srbija bila je prihvatljiva mnogim zapadnim silama, ali moramo da im pokažemo da u tim planovima nisu uspeli, rekao je on.

“Uspeli smo da podignemo glavu i kažemo da Srbija živi i da neće nestati”, rekao je Vučić, napominjujući da “imamo obavezu da deci istinom otvorimo oči”.

“Ponosan sam jer nisu uspeli da nam zabrane da nosimo srpsko ime i prezime, ponosan sam jer Srbi u pravom smislu reči posle decenija imaju slobodnu i nezavisnu državu koja može i sme da ustane u odbranu srpskih grobova ali i srpskog života i budućnosti”, kazao je Vučić.

Samo ujedinjeni možemo sve, razjedinjeni ne možemo ništa i bili bismo mnogo slabi, baš kao što smo bili 1995, rekao je predsednik Srbije, podsetivši da Srbija i Republika Srpska od 2014. godine zajednički obeležavju srpska stradnja, na šta je, kako kaže, ponosan.

“Većina naših Krajišnika više i ne želi da se vrati, oni su pronašli dom u Srbiji, a najveći deo njih u Srpskoj. Samo žele da mirno mogu da prođu ulicom, da mogu da posete grob… Dok žive Srbije i Srpska, zločin neće biti zaboravljen. Ako smo razjedinjeni, ponoviće nam se i 1995. i 1941. godina. Nekako smo u tišini ove godine obeležili stradanje Srba, ali mi se čini da nikada više emocije i uzdignutih glava nisam mogao da vidim. Živela Srpska, živela Srbija”, rekao je Vučić.

Na mostu u Sremskoj Rači održana je komemorativna svečanost povodom 25 godina “Oluje” kojoj su osim Vučića, prisustvovali premijerka Ana Brnabić, predsednica RS Željka Cvijanović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i patrijarh SPC Irinej.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Oluja, etničko čišćenje, Milorad Dodik, Ana Brnabić
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE