GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada odlučila da Medved umjesto Božinovića bude zadužen za nacionalnu sigurnost

Vlada odlučila da Medved umjesto Božinovića bude zadužen za nacionalnu sigurnost
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.10.2020 / 16:35
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice u četvrtak, među ostalim, donijela odluku da njezin član zadužen za nacionalnu sigurnost bude Tomo Medved umjesto dosadašnjeg člana Davora Božinovića.

"Donesena je odluka kojom se, umjesto dosadašnjeg člana Vlade Davora Božinovića, Tomu Medveda određuje novim članom Vlade Republike Hrvatske zaduženim za nacionalnu sigurnost, a koji ujedno obavlja dužnost predsjednika Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija", stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade.

Stupanjem na snagu spomenute odluke prestaje vrijediti odluka Vlade od 18. lipnja 2020.

Državnoj službenici Anji Jelavić povučena je ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za razvoj kulture i umjetnosti i međunarodnu kulturnu suradnju u Ministarstvu kulture i medija, a dana joj je ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove u tom ministarstvu do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja te uprave, a najduže do šest mjeseci.

Državna službenica Nevena Tudor Perković ovlaštena je za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za razvoj kulture i umjetnosti u Ministarstvu kulture i medija do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja te uprave, a najduže do šest mjeseci.

Povučena je ovlast državnoj službenici Ivani Prgin za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za arhive, knjižnice i muzeje u Ministarstvu kulture i medija. Državna službenica Anuška Deranja Crnokić ovlaštena je za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za arhive, knjižnice i muzeje u tom ministarstvu do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja te uprave, a najduže do šest mjeseci.

Državni službenik Ivica Šušak ovlašten je za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za visoko obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja te uprave, a najduže do šest mjeseci, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade.

Tagovi: Vlada RH, Tomo Medved, Nevena Tudor Perković, Anja Jelavić, Davor Božinović, nacionalna sigurnost
PROČITAJ I OVO
Markotić: Bolesnici imaju puno teže kliničke slike u odnosu na prvi val
OTKRIĆA
Markotić: Bolesnici imaju puno teže kliničke slike u odnosu na prvi val
ZAGREB - Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić govorila je u Dnevniku HRT-a o stanju u bolnici, rekavši kako je većina kapaciteta popunjeno.
Trodnevna žalost u Argentini
SMRT MARADONE
Trodnevna žalost u Argentini
BUENOS AIRES - Argentinski predsjednik Alberto Fernandez proglasio je trodnevnu žalost zbog smrti legendarnog nogometaša Diega Maradone.
Milanoviću oštro pada rejting
REJTING
Milanoviću oštro pada rejting
ZAGREB - Objavljeno je redovito mjesečno istraživanje Crobarometar, koje za Novu TV provodi agencija Ipsos.
Đikić žestoko na Plenkovića: Izgubili smo utakmicu
OŠTRO
Đikić žestoko na Plenkovića: Izgubili smo utakmicu
ZAGREB - Izjava znanstvenika Ivana Đikića o 1500 mrtvih u Hrvatskoj na kraju studenoga izazvala je brojne polemike. On danas kaže kako nije bitna kritika, već je bitno raditi zajedno na tome da se spriječi veća katastrofa.
Plenković: Razmotrit ćemo obvezno cijepljenje
PREMIJER
Plenković: Razmotrit ćemo obvezno cijepljenje
ZAGREB - U Hrvatskom saboru i dalje traje sjednica na kojoj se raspravlja o povjerenju ministru Tomislavu Ćoriću, ali trenutno je pauza za provjetravanje zbog epidemioloških mjera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE