GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vještačenje u slučaju Veliki Agrokor proglašeno nezakonitim dokazom

Vještačenje u slučaju Veliki Agrokor proglašeno nezakonitim dokazom
TODORIĆEVA POBJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.03.2023 / 13:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda donijelo je danas odluku kojom je financijsko vještačenje Ismeta Kamala proglašeno nezakonitim dokazom.

Riječ je o vještačenju koje je temelj cijele optužnice za izvlačenje milijardu i 200 milijuna eura iz Agrokora. Nakon odluke optužnog vijeća o zakonitosti vještačenja financijskog vještaka Ismeta Kamala, nezadovoljna strana ima pravo žalbe Visokom kaznenom sudu.

Nakon ročišta Todorić je rekao da je ovo “veličanstvena pobjeda”.

Odvjetnik Anto Nobilo, koji u postupku brani nekadašnju direktoricu u Agrokoru Pirušku Canjugu, kazao je da se današnjom odlukom optužnog vijeća Kamalovo vještačenje proglašeno nezakonitim i izdvaja iz spisa.

Nobilo je precizirao da je glavni razlog za izdvajanje taj što je Kamal radio vještačenje u manjoj mjeri, dok su veći dio radili zaposlenici KPMG Hrvatska koji su radili za privremenu upravu Agrokora i za to bili plaćeni.

''Vještak mora biti neutralan i nepristran'', ocijenio je Nobilo.

Nakon odluke optužnog vijeća o zakonitosti vještačenja financijskog vještaka Ismeta Kamala, nezadovoljna strana ima pravo žalbe Visokom kaznenom sudu, koji je već jednom prihvatio žalbe obrane i vratio Županijskom sudu to vještačenje na kojem se temelji optužnica u slučaju Agrokor.

Kamal je u veljači i ožujku ispitan pred optužnim vijećem kao svjedok, a ne kao stručnjak poljskog KPMG-a koji je potpisao knjigovodstveno-financijsko-revizorski nalaz kojeg branitelji okrivljenika smatraju nezakonitim.

Prvookrivljeni u aferi “veliki Agrokor” i nekadašnji vlasnik tog koncerna Ivica Todorić prekinuo je prvo ispitivanje Kamala, održano početkom studenoga prošle godine, zatraživši izuzeće svih nadležnih sudaca i tužitelja, no zahtjev bivšeg vlasnika Agrokora je odbijen.

Tagovi: ivica Todorić, Veliki Agrokor, agrokor, Ismet Kamal, Anto nobilo, Piruška Canjuga
PROČITAJ I OVO
Plenković: Sljedećih dana o formiranju buduće vlade
NAJAVE
Plenković: Sljedećih dana o formiranju buduće vlade
ZAGREB - Tehnički premijer Andrej Plenković obratio se danas javnosti na sjednici vlade, kazavši između ostalog da "ćemo o daljnjim koracima oko formiranja buduće vlade razgovarati sljedećih dana".
Grbin: Novac je glavna poveznica HDZ-a i DP-a
SDP
Grbin: Novac je glavna poveznica HDZ-a i DP-a
ZAGREB - "SDSS je politička stranka, nemam namjeru komentirati. Bilo mi je degutantno jučer slušati Pupovca."
Makedonska oporba odnijela veliku pobjedu
OČEKIVANO
Makedonska oporba odnijela veliku pobjedu
SKOPJE - Desničarska oporba u Sjevernoj Makedoniji odnijela je veliku pobjedu na parlamentarnim i predsjedničkim izborima u srijedu, u noći u kojoj je ta balkanska zemlja također izabrala svoju prvu ženu za šeficu države.
Ogorčenje na društvenim mrežama: Penava je izdajnik, novi Zekanović
GLAS NARODA
Ogorčenje na društvenim mrežama: Penava je izdajnik, novi Zekanović
ZAGREB - Timovi DP-a i HDZ-a postigli su u srijedu "suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade".
Domovinski pokret sastančio do duboko u noć, idu s 12 potpisa Plenkoviću
SASTANAK
Domovinski pokret sastančio do duboko u noć, idu s 12 potpisa Plenkoviću
ZAGREB - Sastanak predsjedništva Domovinskog pokreta trajao je dugo u noć, malo dulje od regularnog, rekao je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno Josip Dabro, glavni tajnik DP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE